Политически неволи на пътя: Румънец арестуван за... номера на колата си!?

Мъжът сега може да получи 2-годишна присъда
31 юли 2018 13:00,
47

Наказателно дело бе започнато срещу румънски шофьор заради неприличен надпис на регистрационните номера на колата му. Лозунгът е насочен срещу управляващата в северната ни съседка Социалдемократическа партия.

Мъжът може да получи присъда до две години затвор. Рано сутринта полицията спря Ръзван Щефанеску, конфискува номерата на автомобила му и отне шофьорската му книжка.

Потърпевшият определи случилото се като "тормоз", разказва Bulgaria ON AIR.

"Трябваше да стигна до морето с 8-годишния си син. Живеем в Швеция, дойдохме на почивка да похарчим малко пари. Регистрирах колата през април и специално проверих какво позволява закона", сподели Ръзван.

Днес са го спрели за четвърти път. Бюрото на "Интерпол" в Стокхолм твърди, че мъжът може да кара возилото с тези регистрационни номера само на територията на Швеция.

Независимо от това вълна от критики заля Facebook страницата на Румънската пътна полиция. Някои направиха препратки към романа на Джордж Оруел.

"Връщат ни в 1984 година, когато всеки, който беше срещу Социалдемократическа партия, беше тормозен". Други нарекоха полицията "нереформирана, дълбоко комунистическа институция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 ?И ? Ако аз имам регистрация "*** 3a BKn", ама от Швеция, ще ме спрат ли ?
30
1
 
1
 
! Отговори
alaka преди 5 години
hubava reklama na romanski polisman :)
29
0
 
1
 
! Отговори
Мачкай Гришка преди 5 години
С номер ОВ ЦСКА ТИРЕ СФ си карам и съм 6, 6, 6.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PSD е разширението на фаиловете за Фотошоп *.psd (Photo Shop Document). Човека може просто да не харесва Фотошоп.
27
1
 
0
 
! Отговори
Moje преди 5 години
Razlikata e v na4ina an izpisvane na 1, v UK 1=I (Bukvata ai), take moje da se 4ete kato 1 ili I (ai)
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като ги избирате на власт 30 гпдини още ...Ще ядете попарата. И 100 години да минат те се учат от една книга. Промяна няма да има в мисленето им. Чакат само момента.
25
1
 
1
 
! Отговори
Имаме проблеми преди 5 години
ТА такива обемно проникващи подменени в телата бяха засечени да командват тн служби на Франция при убииства на заподозрени за атентати.Има нужд а да се заловят подменяните в телата служителки и служители и да с е уволнят./да с е пенсионират по болест/ Експертка съобщи че тя лично знае 16 способа за обезпечаване на такива /инфо до 1993 година от нея.
24
2
 
1
 
! Отговори
Вниматлено преди 5 години
Та тогава се засякоха подменяни в телата женски които дават заповеди на обемно обсебени полицаи с цел декодиране на всички съмнителни за БЪлгарски експерти вкл от тайните служби.СПират експерта включват техника за проследяване на всички връзки /на кого ще се оплаче че спрян.Провокативно атакуват вкл чупят коли и свалят номера.Записите при прослушване потвърдиха наличие на 1000% подменяни в телата служителки вероятно турско говорящи./от малцинства/
23
3
 
1
 
! Отговори
Кротко преди 5 години
У Нас около убиисвото на Афганистанец по границата бяха засечените тежко терористични техники нахендрени на МВР и инсталирани в МВР автомобили за видео терор срещу милиони автомобили.Както по късно обяви МВР ползват се от трафиканти и терористи за следене и распиляване на всички автомобили на МВР .С де натискания на екрана на таблета.Тогава вървяла подготовка з а кървав преврат в съседна страна.
22
1
 
18
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Жоре , колата не е с румънска регистрация , но той е румънец и е минавал през Румъния ! Номерът му е заигравка с румънските власти , а с какво право румънската полиция сваля номер на кола от друга държава и как тази държава се усква , че номера не важи зад пределите ѝ е ? !!
21
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
Те социалистите са така. Злоба и тръшкане за всичко !Никакво чувство за хумор, никаква търпимост към истината която не им харесва !Все тях обидили, все тях нагрубили, все те жертвите и все на тях някой нещо им дължи !
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и к'во мислите си че той като е взимал номера в Швейцария не е знаел какво е изписано и че е случайно ли?сега се прави на дръж ми шапката.
19
0
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 5 години
MUIEPSD - MUIE(свир.ка) PSD(Social Democratic Party)
18
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Само аз ли не разбрах в коя държава са го арестували?
17
13
 
4
 
! Отговори
ТТТ преди 5 години
До АнонименГлупости!!! Някой да е видял РЕАЛНА ЕКЗЕКУЦИЯ на Чеушеску!!! Просто няма такава!!!..... както и със Саддам Хусейн!!! Игра с публиката!!!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Духът на Секуритате е жив въпреки екзекуцията на Чаушеску :-)
15
2
 
10
 
! Отговори
ФРИЗЗ преди 5 години
Представям си как примерно някой с американски номер пътува от Тимишоара през Букурещ в посока Мангалия-пристанищен град. Номера е примерно ANDERS или KICHKA (истинския номер на Бодурова). И представете си го арестуват. Абе милиционерски номера. И у нас го пробутаха това някой с фуражка да те спре и да ти свали номерата. Народе!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
vijdam преди 5 години
V Belgie vchera vidiah nomer samo s dve bukvi GP. Vijdal sym Mohamed-1, Jose i drugi neznaini bukveni sykrashtenia po tabelite na kolite. Govori se, che sreshtu 1000 evro moje da napishesh kakvoto iskash, stiga da ne e obidno.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в бг има ли номера от серията К 1234 УР или още не са стигнали до игрек?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MUIEP5D също става :)