Опашки на Капъкуле – гастарбайтерите към Германия

На Капитан Андреево преминаването става бавно заради проверките
Обновена: 3 авг 2018 18:21 | 3 авг 2018 18:00,
24
Опашки на Капъкуле – гастарбайтерите към Германия
Снимка: pixabay.com

Живеещите в Европа турски граждани, т.н. гастарбайтери, се завръщат след ваканцията в Турция по домовете си. Основният поток минава през ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, съобщи БТА.

Трафикът на ГКПП Капъкуле в посока България е изключително интензивен, информират турските медии. Образували са се дълги опашки от коли и пътници.

Към момента над хиляда коли са се натрупали от турска страна на Капъкуле в очакване да излязат от Турция и да преминат през Капитан Андреево.

Повечето от пътниците са от Белгия, Германия, Холандия и Франция, информираха от турската митница.

Според управата всичките 10 гишета на Капъкуле работят без прекъсване, за да отговорят на натоварения трафик, но на Капитан Андреево преминаването става бавно поради дългите проверки.

Според информации в Турция, на Капитан Андреево се работи по-бавно, с по-малко персонал, което забавя трафика и усложнява преминаване на пътниците.

Трафикът на Капъкуле към България през месец юли се е увеличил с 19% в сравнение със същия период на миналата година.

По данни на турското министерство на търговията в периода, за който става дума, през Капъкуле са излезли 24 399 коли и са влезли 22 093 МПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
18
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Тва не го разбирам да блъскаш през цяла Европа за 10-15 дни почивка. При положение, че хората са измислили самолетния транспорт.