Бивш президент на Албания: Косово е албанският Йерусалим

То е главна опора за сигурността на албанците където и да е по света!
7 авг 2018 20:08, Елка Василева
36
Бивш президент на Албания: Косово е албанският Йерусалим
Буяр Нишани. Снимка: архив, Reuters

Бившият албански президент Буяр Нишани заяви, че е неприемливо изявлението на косовския президент Хашим Тачи за корекция на границите и евентуална размяна на територии със Сърбия, като изтъкна, че "Косово е албанският Йерусалим", предаде агенция МИА.

"Косово е въпрос не само на една държава, а главна опора за сигурността на албанците - в Албания, Косово, Македония, Черна гора, Прешевската долина /в Сърбия/ и където и да е по света. Неслучайно през вековете въстанията за свобода на албанците са започвали именно от Косово. Затова Косово е албанският Йерусалим", смята Нишани.

Преди няколко дни Тачи каза, че е готов да обсъди "корекция" на границите с евентуално включване на Прешевската долина в Косово в рамките на тежкия диалог с Белград, който се води с посредничеството на Европейския съюз, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Албанците са потомци на аварите слезли след въстанието на българският претендент за Аварският престол през 5 век в Дардания,Епир и Македония.Както пишат Римските хронисти - аварите при обсадата *** Солун взеха много ромей в Панония, където са намножиха и този смесен народ слезе и овладя всичко в Македония освен Солун.Не случайно в Албания, Македония,Епир и и Тесалия е имало власи, българи и албанци.Самата Албания до 1912 г. е със смесено население без албанците да имат преимущество.Поздрави
17
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Исляма няма шансове колкото и да се пънат са примитивни и зависят от белите хора.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османлиите затова завладяват югоизточна Европа,защото сръбският цар ,полубългаринът Стефан Душан,не е могъл да управлява това твърде голямо царство,въпреки доброто наследство,което е получил от българските царе,като военна и административна организация.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4 Защо албанците са слезли от планините и населили Косово ли,ами защото тъпитесърби,с цялата си войска, са се били запътили на юг,за да превземат нови земи и задължително "илаз на море".
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, с тая разлика, че пришълците окупатори на Косово не са *** а мyмyни, е те генетично са еднакви, разликата е само думата, която ползват за фалшивия си бог.
13
0
 
9
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Балканите трябва да започнат да работят за икономическо развитие, мир и просперитет за населението. Управляващите отклоняват вниманието на хората с тези глупости, защото не могат да се спряват с "немотията" на нашият полуостров. Избрах да остана в България защотот според мен, ако се потрудим малко, и започнем да остояваме нашето си, нашата държава ще успее да си стъпи на краката.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Албания няма да я огрее да стане Велика Албания.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви въстания за свобода, като са били мекерета на турците през Османската империя. България ги освободи през Балканската война 1912 година. Даже не искаха свобода, а да си останат в турско.
10
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами прав е. След Косовското въстание, някогашните ромеи или още шиптри бягат от турците и австрийският император им подарява българският Белград, сега Београд. Които останали се потурчили и се нарекли албанци. А които избягали, понеже маджарите не можели да казват добре Ш, станали Сиптри, а после сърби за по-лесно. Малка част избягала на юг и там станали антички македонци. Но всичките потекнуват пряко от Друже Тито и китаеца Ком Ин Терн.
9
42
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на албанците , взеха 10тина хил.кв.км. територия от алчните сърбета!
8
28
 
26
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Албания е държавата, която призна българско малцинство. Сърбия още държи български територии. Така че аз колебания нямам.
7
5
 
35
 
! Отговори
:):) преди 5 години
поредна шиптърска комплексарщина
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще му дойде времето и на албанският Йерусалим.КОСОВО Е НАШЕ!
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така смята обаче само някакъв си бивш президент Нишани.А иначе всички знаем че Косово е американска база.
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази територия никога не е имало албанска държава.Първо тази територия е била в пределите на Византия-Източната римска империя,после в държавата България-за цели 300 години,също колкото са там и сърбите.Албанците слизат от планините много по-късно и населяват днешно Косово,бивша югоавтономия.В днешно Косово живеят и много горяни и българи,някои от които са приели мюсюлманската религия и които албанците от Албания,смятат за албанци.
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, бе! Че на албанците кога им порасна толкова работата? А то тяхната работа е пускам те под одъра, ти се качваш на одъра. Много нагло. Имаха късмет, ЕС им подари Косово, ако не се беше намесил, можеше и да не е тяхно. Нека да спрат дотук и да се разберат със сърбите. Няма смисъл от излишни изхвърляници.
2
33
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Албания на три морета!
1
6
 
30
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Прочетете за плана "Зелен диамант", известен още като "Мюсюлманска дъга", или пък като "Зелени Балкани" и всичко ще ви стане ясно...