Срутени мостове, пътища... Бедствието в Орду

165 души са ранени след стихийните валежи в Турция
Обновена: 9 авг 2018 09:31 | 9 авг 2018 08:40, Александър Попов
13

 

Стихийни валежи в окръг Орду в Източното Черноморие на Турция причиниха срутване на мостове, затвориха пътища, десетки хора останаха в плен на стихията.

Няма жертви, но има около 165 ранени. Спасителни екипи с хеликоптери са оказвали помощ на ранените. Една част се превозени в болници.

Тревожната обстановка остава. Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който привечер пристигна в пострадалия район, заяви, че има много материални щети. Залят е бил магистралният път Орду-Самсун, който е единствената магистрала в този район и е затворен за движение. Връзката с град Орду се осъществява по въздуха.

Най-тежка е обстановката в общините Юние, Фатса и Чайбашъ. На места са паднали около 96 литра на кв.м дъжд. Срутени са 8 моста.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че всички щети и пострадали ще бъдат обезщетени от държавата. Дал съм необходимите нареждания за това, каза Ердоган, цитиран от медиите.

Околийският управител на Юнйе Хюсеин Гюней заяви, че всички хора са спасени и са се прибрали безпроблемно в домовете си. По думите му в спасителните работи участвали строителни машини и полиция, а на ранените е била оказвана помощ с военни хеликоптери по въздуха.

Обстановката в района остава усложнена. Очакват се нови валежи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.