Хиляди в Букурещ за трети ден: Стига корупция!

Исканията са срещу правителството и приетите закони
13 авг 2018 08:50, Елка Василева
76
Хиляди в Букурещ за трети ден: Стига корупция!
Снимка: Reuters

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски градове вчера за трети пореден ден на протести срещу корупцията и с призиви към правителството да подаде оставка, съобщи ДПА.

Около 10 000 души се събраха пред централата на правителството в Букурещ, посочи румънската информационна агенция Аджерпрес.

Още по темата

Организаторите на протести искат правителството да се оттегли от власт заради неотдавна приетите закони и други мерки, които според тях са прокарани в интерес на корумпирани политици.

Няма данни за сблъсъци на вчерашните протести. Според някои информации е имало по-малко полицаи в сравнение с петък и събота.

Протести имаше вчера още в Клуж-Напока, Сибиу и Яш.

Най-малко 450 души се наложи да получат медицинска помощ заради травми, получени при сблъсъци между демонстрантите и полицията, пише БТА.

Предвожданото от социалдемократите правителство на премиера Виорика Дънчила бе яростно разкритикувано за прокарването на закони, ограничаващи правомощията на Националната дирекция за борба с корупцията и за отстраняването на директорката й Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИскренПрав си, вчера по един бивш депутат, понастоящем журналист разби Ев. Дайнов, оня сигурно днес е бил на хапчета или нещо по-силно
70
0
 
3
 
! Отговори
Искрен преди 5 години
И в Румъния и в България засега управляват БИВШИ членове на комунистическите партии.Синове и внуци на ония които СТАНАХА партизани на 10. Септември. 1944 г. И тези 10-то септемврийци станаха НАЙ-ГОЛЕМИТЕ правоимащи при БКП. Същите тези ментета рано-рано на 11.Ноември.1986 изведнъж се пръкнаха като демократи. С една дума: МОШЕНИЦИ. На всички ни е известно, че нашият " демократ " Бойко, КАТЕГОРИЧНО отказа да напусне редиците на БКП.А сега ........???МОШЕНИЦИ, ЛЪЖЦИ, КЕЛИПИРДЖИИ!
69
1
 
3
 
! Отговори
аха преди 5 години
До Hafen die WahrheitА боко според теб какъв е!?
68
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Явно ние искаме още корупция и беззаконие ...
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitКви комунисти те бият по глъвътъ бе
66
6
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Румънците оттатък протестират, нашичките отсам се на.ират от страхРумънците протестират срещу дoлнитe комунисти и тяхното правителство!Дано никога у нас комунистите не идват на власт, НИКОГА!!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънците оттатък протестират, нашичките отсам се на.ират от страх
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе домнуле,шо стана всички излязааме айдуци!Ами крадете всичките бре,защо трябва да идваме от Европата да ви го кажем!Вкарваш днеска едни в панделата,утре излизат,после другите!Учете се от историята бре!
63
0
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
А крадлив и ***?
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно как не изкараха протестите организирани лично от Путин. Опитват се да се правят на хитри. Ама не са. Глупави и некадърни са.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некъф или некви платени опитват да изкарат румънските протести като организирани от щатите, соросчо или каквото и да е друго. Чак толкова ги е дострашало нашичките, че пуснаха организирано платени писатели. Номера не минава. Напусто се мъчите.
60
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" А бе нали ни я давахте за пример Румъния как била преборила корупцията? "".....................Румъния ви я даваше за пример другаря Радев (генерал от КГБ) който е чел единствено комунистическия манифест.За пореден път се убеждавам, че другаря Радев е честен, но *** човек ... а това е по-опасно от крадлив, но умен
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морален кодекс докато не зацарува, ще царува корупцията. Но всеки днес говори и тича стремглаво към пари, пари, пари, бягайки от морала като гявол от тамян.Протестиращите и те за пари протестират, не за морал. Ретроградни мозъци, ретроградни чипове, ретроградност отгоре додолу.
58
1
 
0
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Ех Сорос Сорос ако щеш гъзъ си да одереш ти шипков мармалад няма да ядеш .Настроиваш хората против правителството но пак по познатият сценарии жълти -цветни революции Но няма кой да ти вярва вече дърта сбръчкана *** .
57
0
 
7
 
! Отговори
смях преди 5 години
Ей Бойко, колко дни трамбовах центъра на софия против Пеевски. Накрая се оказа, че на половината от хората си плащал. Никога повече няма да отида на протест, в който участва и герб.
56
3
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Браво на румънците.А в България?За съжаление българите се изродиха в едни -***-и .........!Всичко се е втурнало да краде. И крадат. Кой повече, кой по-малко.--ткенска му работа!!!!
55
4
 
3
 
! Отговори
Нов преди 5 години
И при тях положението е като при нас. И да Махнем сегашните, няма кого да сложим. Материала лош
54
3
 
6
 
! Отговори
Валери преди 5 години
А бе нали ни я давахте за пример Румъния как била преборила корупцията? Каква стана тя сега?
53
2
 
9
 
! Отговори
До Факт преди 5 години
Не Българите , а предателите се завръщат, предателя никой не го иска.. Трябва да се внимава много с предателите , Турция е пред икономически колапс там ще дойдат 300лв. .. Но от турците по-опасни са предателите и шпионите на Сорос и ЦРУ закърмени джендърията на запада..
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГАН КОРУПЦИЯ НА ГРАНТАДЖИИ