Хиляди в Букурещ за трети ден: Стига корупция!

Исканията са срещу правителството и приетите закони
13 авг 2018 08:50, Елка Василева
76
Хиляди в Букурещ за трети ден: Стига корупция!
Снимка: Reuters

Демонстранти излязоха по улиците на Букурещ и други големи румънски градове вчера за трети пореден ден на протести срещу корупцията и с призиви към правителството да подаде оставка, съобщи ДПА.

Около 10 000 души се събраха пред централата на правителството в Букурещ, посочи румънската информационна агенция Аджерпрес.

Още по темата

Организаторите на протести искат правителството да се оттегли от власт заради неотдавна приетите закони и други мерки, които според тях са прокарани в интерес на корумпирани политици.

Няма данни за сблъсъци на вчерашните протести. Според някои информации е имало по-малко полицаи в сравнение с петък и събота.

Протести имаше вчера още в Клуж-Напока, Сибиу и Яш.

Най-малко 450 души се наложи да получат медицинска помощ заради травми, получени при сблъсъци между демонстрантите и полицията, пише БТА.

Предвожданото от социалдемократите правителство на премиера Виорика Дънчила бе яростно разкритикувано за прокарването на закони, ограничаващи правомощията на Националната дирекция за борба с корупцията и за отстраняването на директорката й Лаура Кьовеши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако видите лозунги за борба с корупцията, можете да се обзаложите че става дума за платен протест! Стойте далеч, ще ви използват и забравят.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От ден на ден стават все по малко.Явно г-н Дорос изпитва фи а сови затруднения.Много милиарди похарчи в Киев. За Бухарест не останаха.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак масово - не.Но животът в България е учудващо скъп. Особено що се отнася до неща като храна, бензин, лекарства, битови сметки. Услугите са евтини, но нещата от първа необходимост са много скъпи за нашия стандарт.За сведение, едно кърпене на автомобилно гърне в Америка беше към $120, но за тия пари можеше да вземеш една количка храна.У нас е обратното, което е много странно.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите масово работят за 650-750 лв заплата.PD-отделът на ГЕРБ обаче непрекъснато повтаря че средната заплата била - 500 лв.Само дето не пояснява, че това е за 2 месеца. Само за информация - в недоволна и протестиращи Ру уния средната заплата е около 850 но Евро .
27
7
 
7
 
! Отговори
протести преди 5 години
А ЗАЩО РАЗВЯВАТ АМЕРИКАНСКОТО ЗНАМЕ---ХАХАХ-ДЖЕНДЪРАСКА РАБОТА---НА СОРОС МАМИНИТЕ ПРОТАСТИРАЩИ ХРАНЕНИЦИ...НАГЛАСЕНА РАБОТА---ОТПУСКИТЕ ИМ СВЪРШВАТ ВЕЧЕ НА БЕГЪЛЦИТЕ,СОРОС Е СПРЕЛ КИНТИТЕ--УМРЯЛА РАБОТА...
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ляво, няма дясно, когато става въпрос за власт!В България левият Станишев прие закона за недосегаемостта на политиците. Някой да го промени след това? Същото става и в Румъния.Левият човек е особено чувствителен към справедливостта. Десните действия на уж левите политици компрометират лявата идея и деморализират обществото.Ако протестът на румънците не успее, енергията за промяна ще оттече за следващите 20 години...Капанът щраква. Изход няма. Апатия. Безнадеждност...
25
8
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
у нас 500 лв заплата получава само този, който не умее нищо. .само мързеливите и некадърни разчитат на минимална заплата
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по колко платиха американските С...ди..за т.н.Румънско лято.
23
4
 
12
 
! Отговори
страх от глад преди 5 години
А ние с 500лв заплата и 200лв пенсия си бъркаме в носа, недоволствайки, че ако протестираме ще останем и без тях....
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Ти да не живееш в някакво първобитно племе, че си имаш вожд ?
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И румънците пропищяха от корумпираната червена cгaн, ама така им се пада, щом допуснаха това комунистическите *** отново до властта.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Всичко, което си написал е вярно, с изключение на последните 3 реда. Айде, със здраве!
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При управлението на другаря Борисов българинът забогатях неимоверно.Средната заплата гони 1800 лв, а в София почти 3000 лв.Всеки кара нова или почти нова кола. Молове те са пълни, хората пазаруват и бутат препълнени кошници, на ГКПП има опашки от напиращи да харчат парите си в бедните съседни страни като Гърция, Сърбия и Румъния. Във всички болници и училища има портрети на Вожда. Медиите го хвалят от сутрин до вечер, а понякога и през нощта. Благоденстващата нация.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Ами неправилно ги сменяме. Сигурно си мислите, че тия "политици" и "политически партии" са вечни и несменяеми и трябва да си избираме само от тях.
17
2
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
А на Шипка всичко е спокойно!И Слънчака се пръска от всякъде....е,без Миту Зъркела не е същото,ама не може всичко да е идеално...
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14, няма какво да ми се извиняваш. Седи си вкъщи, повтаряй си, че всичко е едно и също и бъди щастлива. Като 90% от българите, които после се чудят защо политиците си правят с тях, точно каквото си поискат.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изеикайте Обединител на Западните Балкани и Северна Македония.Той е специалист по всичко. А и има опит в свалянето на Правителства.
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Ами извинявай, ама нашата работа си е точно такава работа. Само сменяме правителства, като чели няма какво друго да правим. Би имало смисъл ако можеше да си сигурен че следващото ще си върши работата без корупция или поне тя няма да е толкова фрапантна, че хората да се дразнят. Но никой не може да ти гарантира това. И това означава да играеш ролята на вечния недоволен, който вече да превърне недоволството в професия - да стане професионален манифестант.
13
2
 
6
 
! Отговори
Дядя ви Зориш преди 5 години
Споко другата седмица отпуските на платените екскурзиант свършват и Мсйданът ще се отложи до другото лято.
12
3
 
6
 
! Отговори
1234 преди 5 години
А ние кога?