Ердоган: Целта на валутната криза е да ни постави на колене!

Това каза турският президент в навечерието на Курбан байрам
20 авг 2018 13:30,
166
Ердоган: Целта на валутната криза е да ни постави на колене!
Снимка: Архив, Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи днес кризата с турската национална валута като атака срещу икономиката, не по-различна от нападение срещу националния флаг или призива за молитва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ердоган каза това в обръщение в навечерието на мюсюлманския празник Курбан байрам.

"Атаката срещу нашата икономика няма никаква разлика от директно нападение срещу нашия призив за молитва или националния ни флаг", изтъкна президентът. В словото си, записано предварително, Ердоган каза, че целта на валутната криза е да постави "Турция и нейния народ на колене".

По думите на президента Турция има силата и способността да преодолее кризата.

Турският народ, благодарение на способността си да бъде единен в добри и лоши дни, да се обединява, да действа като едно сърце и един юмрук, е успял в продължение на хиляди години да остане на крака, посочи Ердоган, цитиран от турската телевизия НТВ.

Благодарение на това през последните години бяха елиминирани всяко нападение, опит за преврат, заговор. Днес отново народът показва същия си добродетелен подход, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Тест 123. Спиш ли ?
120
0
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Тоя мустакатия, че си вярва, вярва си ама по-лошото е, че 50% от турците му вярват!
119
11
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 113. Какво ще кажеш и за мен ? Няколко университета, няколко езика също и 4-5 програмни езика и мисля ,че знам защо вали дъжд и религията трябва отдавна да бъде забранена и изключена от ежедневието. Мюслитата и Хриситата и останалите религия са точно като тези които правят разни врачки и изманички.....
118
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Напълно си прав. От Април до края на Юли продаде малко повече от половината златен резерв. Накара и 55% от населението да си продаде спестяванията !!!Заемите на Турция са основно в долари и евро. От къде ще ги вземе ? От Русия ? От Китай ? Те също искат долари. Ердо забива Турция в земята точно както последните султани и императори на Рим. Изкарай религията извън ежедневието и вкарай само наука. Това е !
117
11
 
3
 
! Отговори
селския преди 5 години
евалата на Ердоган, я си помислете ако чичо Тръмп са беше наежил срещу назе. Кво щехме да сториме
116
1
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 117. Какво къде и за какво да сломяват ? Топ 10 на фирмите са американски :)Богати немци значи пазар за стоките им :)
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Gamoto Allan Туркиа ке падне , Кръстоносния поход започва ,
114
4
 
8
 
! Отговори
Германец=лъжец преди 5 години
А Германия има право да купува руска газ и да строи СП2 като прецаква Полша и Украйна както и Балтииските републики.Леко гнусно а!Но на германците им се пазвалява те са ариици наследници на Ахмадинаджат.А ние прости славяни.
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отряд ЧавдарФ-35............забрави
112
5
 
14
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Паметлив Много бъркаш.Това турция не е важна ,а е пречка.Имаме президент на място-казват му Трамп.Изчакай следващите санкции и тогава ще разбереш за тази мюсюлманска ***.
111
2
 
25
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Няма как да се правиш на "мъж", да се изпокараш с цяла Европа, да се репчиш на САЩ, да флиртуваш с Путин, да си диктатор и ..да очакваш чудеса в икономиката......
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.
109
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UDRI ERDO GOVEDARNIKA UDRI S TEB SME
108
17
 
8
 
! Отговори
Дако Пеков 45-та преди 5 години
Ердоган не е пътник тъй като цяла Турция е с него тва не е Микрон Тръмп или Мей.Америка сложиха санкции за един ден лирата падна на следващият се възстанови а американските и европейските борси се сринаха.С други думи Тръмпанара се на.ра.
107
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердо е пътник! удължи си сбогуването малко, но потегля!
106
6
 
11
 
! Отговори
Отряд Чавдар преди 5 години
Сега остава само руснаците да се доберат чрез Турция до самолетите ф-16 ф-35 и ракетите Пейтриът и американосите могат да се фанат за палците.
105
16
 
9
 
! Отговори
Мако Таков преди 5 години
Ердоган спечели войната срещу "най-могъщата" държава на Света.И сега се задава логичният въпрос.Та те ако една Турция не могат да сломят какво остава за Китай и Русия.Но то се яидя още а огъването им срещу Германия която им уби аятомобилната промишленост и пълни гушите на руснаците със СП2 като прецака Украйна и Полша които са съюзници на Сащ.Това показа че Сащ не държат на съюзниците си.
104
3
 
23
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Турският народ, благодарение на способността си да бъде единен в добри и лоши дни, да се обединява, да действа като едно сърце и един юмрук,Благодарение на това през последните години бяха елиминирани всяко нападение, опит за преврат, заговор.............................На тези изречения психолозите казват ,че са масови медийни внушения !Първо се внушава на хората ,че са силни , а след това им се внушава ,че трябва да се борят заедно в лошите дни срещу общия враг !Отклонява се фокуса !
103
18
 
5
 
! Отговори
Пеко Даков преди 5 години
Флангове и тн глупости нямат значение.Видя се че Америка е колос на глинени краци.Въпреки че има огромен бвп ресурси армия и население я сравнение с Германия не успяха да сломят немската икономика.Видя се че и търговските санкции срещу Китай и Турция не дадоха резултат.Американците се оказа че повече лаят отколкото хапят.
102
0
 
15
 
! Отговори
до привет от Германи преди 5 години
"А върви и го кажи на Ердоган ,че да ти скалъпи някакво обвинение в тероризъм и да те нахака в пандиза в Анадола !"Убеден съм, че ще го направи! :) Аз го казвам на хората можещи да четат на български. За мен те са важни, а Ердоган... ако на него няма кой да му го каже, значи Турция я чакат кофти времена по мое мнение... Пак ще напиша - дори САЩ когато "показаха зъби" (Тръмп и търговските войни), света реагира. Защо Турция очаква, че те като го направят (по техен си начин), всички ще мълчат? :)