Спадът на турската лира = голям берекет за българите в Одрин

Българи и гърци заляха магазините в пограничния град
Обновена: 20 авг 2018 20:48 | 20 авг 2018 19:15, Камелия Цветанова
66
Спадът на турската лира = голям берекет за българите в Одрин
Снимка: Reuters

Високият курс на българския лев спрямо еврото привлича много българи за пазаруване в Одрин.

Особено голям е напливът към пазара Улус, който се урежда всеки петъчен ден.

Още по темата

На пазара се предлагат всякакви стоки, от дрехи до хранителни продукти, кухненски предмети, перилни препарати, до плодове и зеленчуци.

Много от предлагани стоки са маркови, но тъй като се продават на сергии на открито, са значително по-евтини в сравнение с бутиковите магазини, съобщава БТА.

"Голям берекет имаме тези дни", казва Бюлент Реисоглу, председател на задругата на еснафите от пазара Улус.

"Продажбите са много добри. Нашият пазар е най-големият в този район. Предлагат се стоки за всякакви клиенти, затова е и много посещаем. Доволни са и търговците, и клиентите. Всяка седмица идват. Повече са тези от България. Повишаването на курса на българския лев е изгодно за тях. Гърците също идват да пазаруват", обясни той.

Около един милион българи - 987 597 души са посетили Турция през първите шест месеца на тази година.

По посещаемост на туристите от България Одрин е на второ място след Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Много от предлагани стоки са маркови, но тъй като се продават на сергии на открито, са значително по-евтини в сравнение с бутиковите магазини...___А в очите ми плува ли корабче?Същите "маркови" стоки се предлагат на сергии на бившия Женски пазар в София,а и у всяка ромска маала.
17
18
 
37
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Аз въпреки че съм турчин няма да отида в Турция и няма да пълня джобовете на турците докато ислямистите са на власт в Турция ! Само не мога да си обясня как чисти българи отиват и пълнят джобовете на ислямистите ,които с техните пари строят джамии в България и в Европа ?! С какво сърце ги давате тези пари на ислямистите ?! Май се оказва ,че аз съм много по-голям европеец от много българи претендиращи ,че са европейци и най-вече българи !
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво харчене пазарувайте изхарчете и последните левчета трябва да подпомагаме турската икономика, кой каза че е в криза алоооо Ами от три милиона туристи приходите са триста милиона евро койли е будалата, да живее Турция.
15
6
 
1
 
! Отговори
Саранчо Иванов преди 5 години
Машала аферим , голям берекет е за нас
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ходят, и после да чакат 4 часа на границата да се върнат обратно.
13
16
 
18
 
! Отговори
Блажени са верующите преди 5 години
Ами като има абдали да купуват на турците ***, как няма да се радват комшиите.А *** винаги си остава ***, даже и да го купиш на половин цена.И като сложиш и пътните разходи, ако си дошъл по отдалеч, работата става "танту за кукуригу".
12
3
 
10
 
! Отговори
Реза преди 5 години
Берекет версин от бат" Божковата сватба , три пъти ни храниха и три пъти ни е_аха !
11
1
 
2
 
! Отговори
stomin преди 5 години
До ... 3-ma sa ама единия с ере само в новини за България :)
10
3
 
31
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Какъв висок курс на лева към еврото ви гони? Алоу журналята, четете ли си статиите или толкова ви е багажа?
9
12
 
27
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Българите по принцип като ходят в Турция от България не си купуват турски лири , а купуват долари и евро и така отиват ! Интересно ми е турците след като са големи тарикати османлии и не искат долари и евро , как става алъш-вериша с клиентите от България ?! Жалки същества са тези ислямизирани *** , правят така ,че да се срамувам ,че съм турчин ! Вчера късаха долари , а сега от българските си клиенти пак долари ще вземат !
8
2
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Тука основно 2-*** човека пишат...
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво е "берекет" ? Не че не знам ама да попитам това на литературен български език ли е както е задължително да се пише в медиите ? Или са приказки от пазаря ?
6
5
 
17
 
! Отговори
:) преди 5 години
ПрасПрес медийте на дръндареца правят реклама на Турция.Будалите са само в пограничните райони,ама и те здраво стискат българските паспорти и бързат да се върнат тук.
5
5
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ще...прескоча до Одрин,когато лирата на комшиите стане 15 стотинки.Ще си купя един геврек,една баклава и една боза общо за 1 лев,да ги...опитам.Ако ми харесат,ще идвам всяка седмица,друго не ми трябва.
4
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И една пробита стотинка няма да похарча за икономиката на Турция.
3
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми ги хвалете турските стоки. Даже прилича на реклама. Все едно не индексират цените спрямо спада на лирата. Не ядем доматите с колците. Един хубав локум имаха и него го развалиха.
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не си вадят задграничен паспорт за да си купуват домати от Одрин.Там пазаруват само използвачите с двойното гражданство които пълнят в България битаците,борсите и магазинчетата за 1лв с турски изпърдяни стоки.Понеже са далавераджии.А ПрасПрес медийте на дръндареца пускат фалшиви новини.
1
19
 
23
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Лошото е ,че се намират чужденци ,които пълнят джоба на османлията Ердоган !Абе за единия келепир да купите малко по-евтино , отивате и пълните джоба на този ,който после с вашите пари строи джамии в България и в Европа ! Абе кога ще спрете да мислите само за днешния ден и днешния келепир бе ?! Кога ще мислите в дългосрочен план ?! Или на вас не ви пука чий джоб пълните , важното е да е евтино ?!