Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!

Той щял да е признат на територия с 500 млн. жители
21 авг 2018 15:45, Елка Василева
149
Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Македонският език ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани, написа македонският премиер Зоран Заев в своя профил във Facebook преди информационната кампания за предстоящия референдум за споразумението с Гърция и поканата за членство в НАТО и ЕС, съобщи МИА.

Заев заяви, че като се присъедини към ЕС, всички официални връзки между Република Македония и членките на ЕС ще бъдат водени и превеждани на македонски език като официален и признат на територия, която има 500 милиона жители, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барат си язикот в ec Заев и зора Ан .
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До т.н Мкедон,НЕ БЪРКАЙ БЯСЪТ НА БЪЛГАРИТЕ С МЪКА,на никой в България/е без ББ и Захариева и "ВМРО"/НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС!
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимен,човече заради македонските чукари изгубваме други важни земи ,но моля ви се бе българи ТРАКИЯ НЕ Е ЗАГУБЕНА ЗА БЪЛГАРИЯ-почти 60% от географска Тракия е в днешна България.Тракия не е само т.н. западна и одринска а и това което гърците наричат северна Тракия или Източна Румелия!!
99
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До МакеИ Макартни, Макларън, абе всичко що е МАК!
98
7
 
4
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До Анонимен.... първа световна - на неправилната страна... Ти наред ли си бе пораженец и тъ-пак! На сръбска страна ли да беше застанал, като не знаеш що се обаждаш да ми пробутваш русофилско-социалистически постановки! И не обиждай цар Фердинанд, светла му памет! Бяхме на най-правилната страна и ние о-ср-ахме войната с Добро поле.
97
1
 
19
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Изплю отровата скопската змия! Сега България трябва да притисне Заека до стената за да признае, че македонскиот язик е сребска редакция на българския език, наложена след повторната окупация на Македония през 1944 г. от сръбските сви-не!
96
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНаистина е така, Г-н Анонимен. Особено, когато човек не вниква в написаното! Иначе съм Българин!
95
0
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
знаете ли че : цяла Европа и Африка са били македонска територия? специално в Африка още се говори на македонски!
94
9
 
3
 
! Отговори
Античка македониа преди 5 години
Македонският язик се е най най стар.
93
4
 
6
 
! Отговори
Горд македонец преди 5 години
Македонският език ....../Българският език с македонски диалект ,говорим предимно в Старата Българска столица Охрид /ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани,
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Тъпаците са си ***. Господин 1 е един от тях. Той дори няма име просто е една цифра. И тази цифра изведнъж стана много важна. Намери си първо името, ***. Не ми пука изобщо за теб, нито за фалшивото ти самочувствие. Това не променя факта, че вие сте безименни, че сте само едни цифри. Името ви не е македонци, защото отдавна вече не сте такива. Няма и да стане ясно какви сте. Продължавайте да търсите, но оставете това, което вече отдавна не е ваше и никога няма да бъде.
91
9
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До MakedonКе се вика СЕВЕРНА Македония! А Болгаринот го боли шперцот и не мое да заспи от таа болес!
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Добре че си ти да ни учиш на история. Аз не говоря за първата световна война и за Кобурга. Това е нещо друго. Тогава победителите подариха западните покрайнини на Сърбия. Сега говорим за ситуацията след Втората световна война. Тогава Сталин е искал да прави целия балкански полуостров една държава под ръководството на любимеца му Тито. Как ни се е разминало, не помня, но това са факти. Той и Хитлер е искал да ни върне северна Добруджа, ама... Грешните хора в грешното време..
89
5
 
9
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Македонският език беше признат от бат Бойко и неговите приятели от ОП по точно от ВМРО и Каракачанов миналата година. Това беше национално предателство.
88
0
 
18
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Когато макетата си създадат свой език и своя азбука тогава могат да си мислят за официален език.Сега говорят на Български шопски диалект и използват Българската азбука.
87
1
 
22
 
! Отговори
Митьо преди 5 години
Tия кучета ни използват само, за да влезнат в ЕС. После мазните им усмивки ще се сменят с обичайната им злоба спрямо нас. Ама нека, като сме си такива балами само те не ни яздиха и се подиграваха с нас.
86
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MakedonНие водихме там четири войни,с много големи загуби. Сами срещу всички, само и само да спасим нашите екзархийски братя от сръбски и гръцки гнет. Направихме всичко възможно, и не ни е срам. Господ го върна на душманите ни, гърците го ядоха в анадола, малко по късно,после и в Кипър. Сърбите също изгубиха всичко, сега сте наред вие, фиромците. Треперете.
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'македонскиот' е официален откакто се появи тази държава. няма големи драми, макар че е правилно да се нарича македонски български. а на 91 makedon мога да му кажа - да, заради камъните из вардарско изгубихме 3 пъти повече българска земя. цяла тракия, егейско, западните покрайнини и добруджа. поне си прибрахме 1 милион българи от вашата територия, какви гюпти и печенеги сте останали при вас, не ни е гайле :)
84
10
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Golema e makata na Bolgarinot ...........se vika Makedonija
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да обвиняваш сталин е да си неблагодарен като полските *** - дето днес имат излаз на море и една трета от страната им е исконна немска земя дето никога не е била полсканеможе да се разпространяват измислени от соропитеците твърдения само защото ни мързи да прочетем историята