Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!

Той щял да е признат на територия с 500 млн. жители
21 авг 2018 15:45, Елка Василева
149
Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Македонският език ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани, написа македонският премиер Зоран Заев в своя профил във Facebook преди информационната кампания за предстоящия референдум за споразумението с Гърция и поканата за членство в НАТО и ЕС, съобщи МИА.

Заев заяви, че като се присъедини към ЕС, всички официални връзки между Република Македония и членките на ЕС ще бъдат водени и превеждани на македонски език като официален и признат на територия, която има 500 милиона жители, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
До 114 преди 5 години
тогава не е имало турски
121
0
 
1
 
! Отговори
Българин и Грък преди 5 години
До 49 вие не сакате да сте българи ама вие не сте и македонци защото македонците са гърци .Този *** народец няма ли кой да го образова те Тея *** поне да четат малко западна литература ,че да разберат колко са заблудени .
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък гласувам и варненския език да стане официален в ЕС. Каква е тази дискриминация?
119
1
 
5
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Ааахахахахахахахаххаха Тоа не го знам на какви хапчета се е подкарал ама явно действат с пълна сила, чак са му издънили дюшамето хахахахахаха
118
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 5 години
След промените въртях търговия в Македония и няма място , където да не съм бил . НИКЪДЕ НЕ СРЕЩНАХ НИТО ЕДИН ОТ МЕСТНИТЕ , КОЙТО ДА КАЖЕ , ЧЕ Е БЪЛГАРИН !! Така са обработени , че с години напред ще ни недолюбват ! А и напразно ще.чакаме.някаква благодарност от тях !!
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв македонски- това е диалект на българския!!
116
0
 
13
 
! Отговори
extremist преди 5 години
А "МАКЕДОНСКИЯ ЦЕНТ" ЩЕ ЗАМЕНИ ЕВРОТО СИГУРНО
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той македонския език стана официален за ЕС когато влезе България. На дали ще стане по официален от това.
114
0
 
17
 
! Отговори
Бай онзи преди 5 години
Аз знам македонски и мога да стана преводач на Зайо. Само че засега макетата да напъват на чужди езици че като гледам нещо из европата не схващат ни къде е македония ни македонски език.
113
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Заев е изключително мазен и гнусен педеразт.
112
4
 
22
 
! Отговори
Па шта си ти? преди 5 години
Македонски език "съществува", също както и австралийски, американски, австрийски, белгийски, швейцарски...
111
2
 
12
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ,ДА ПЛАЧИШ ЛИ?СОМО ДЕТО НЕ РАЗБРАХ ЗА СОМАЛИЙСКИЯ ЛИ ИДЕ РЕЧ.СМЕШНИЦИ!
110
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по-добре македонците да взимат пример от древните, всички родени и жиевли на тяхната земя, отколкото да се учат как да си съсипват държавата като днешните българи.Няма какво да ги научим, освен да не са като нас.
109
2
 
20
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Маниполирани,прости,нахални,невъзпитани и преди всичко не мислещи.Това са днещните обитатели на географската област Македония.Няма никакъв смисъл да проявяваме толерантност към тях,най-вече,защото са не мислещи.
108
2
 
21
 
! Отговори
Никк преди 5 години
. на СамОил (пише че е "цар на македония"), на Юстиниан и много други. Просто тук важи с пълна сила поговорката "Ако не беше тъжно щеше да е смешно". И наистина в един момент ми стана жал за тия хорица там. В какъв цирк са ги вкарали, а много от тях дори не го осъзнават.Искам да кажа че не заслужават този толеранс според мен, който българската държава им прави. Не и докато не се откажат от присвояването на историята ни.
107
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пра Македонците са говорели English и са пеели Iron Maiden.
106
2
 
25
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Ходих до Скопие да го видя. Там в радиус от 500м има сигурно 300 паметничета. Няма такъв цирк. Някакви човечета по фасадите, два моста с други човечета, по алеите. 3 галеона в реката. Всичко прилича на декор от филм. Можеш да видиш триумфалната арка от Париж, операта от Сидни, сгради от древна гърция (които бият на кухо като почукаш върху "камъка" който имитират). Има паметници на нашите горои от възраждането, Филип и Александър Македонски, на конете им, Кирил и Методи, Климент и Наум, .....
105
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бугарите сте го прифатиле македонскиот язик от нас македонците кога сте дошли с татарските орди отвъд Дунавот. До тогаш сте зборили на турски.
104
1
 
12
 
! Отговори
ооооооооууууууууууу преди 5 години
Зорко, зорко ,люлка те люлее на бял кон,защо не кажеш каво казаха днес американците,ами сам си говориш! А, столът на предателят ципрас е без крака!
103
17
 
6
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Отдавна питам,а отговор няма.Кога област Македония е била Българска и кога и с какво сме им помогнали въобще някога,че искаме уважение.А пък те, ако са българи нека го заявят открито-сега вече никой не им пречи-РЕФЕРЕНДУМ.Тогава Зоран да си прикаааазва.