Турската лира пак потегли... надолу

За година валутата загуби 38% от стойността си
27 авг 2018 21:18,
71
Турската лира пак потегли... надолу
Снимка: Reuters

Турската лира отново отбеляза спад спрямо долара, след като турските пазари подновиха днес търговията сред едноседмичната ваканция за празника Курбан Байрам, предаде Асошиейтед прес.

Турската лира се обезцени с 3,5 процента днес и се търгуваше на равнище от около 6,22 лири за долар, предаде БТА.

Турската лира загуби около 38 процента от стойността си тази година на фона на безпокойства на инвеститорите от икономическата политика на президента Реджеп Тайип Ердоган и на дипломатически и търговски спор между Анкара и Вашингтон.

Още по темата

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

В отговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ.

Пастор Брънсън, съден от турски съд по обвинения в тероризъм и шпионаж, бе преместен под домашен арест миналия месец, след като прекара близо две години в затвора, но фактът, че не бе освободен, повиши напрежението между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бааа,наш Реджеп е окумуш чувек.Мож да пада лирата ама той ни пада щото прав стои.Многу питрол исмука с зетя си и синъ си от ислямската държава.Има долари чувека нъ негова сметка.Е кюрдите ща му видят сметката,амъ нашти амуджи от тюркия куиту гласувъха за негу ша карат на тюрлюгювеч.
42
1
 
5
 
! Отговори
Иван Митев преди 5 години
Кризата в Турция може да се прекрати до 2 часа време, ако се прекрати водещата причина. Тази причина е липсата на защита срещу щети от нямане на пълна икономическа стойност на турската лира.
41
3
 
23
 
! Отговори
голф преди 5 години
Седят англичанин, французин и турчин на една поляна и мързелуват. По едно време англичанина казал:- Искате ли да играем на голф?Французина:- Да, това е много хубава игра. Аз съм съгласен.Турчина:- Аз не знам как се играе.Англичанина:- Еми трябват топки, пръчка и дупка. Ето аз имам тука едни топки.Французина:- Аз имам една пръчка.Турчина:- А бе, аз се сетих, че имам работа и трябва да си ходя...
40
5
 
25
 
! Отговори
Обява преди 5 години
Купувам два самосвала турски лири, иде зима, трябват подпалки.
39
2
 
26
 
! Отговори
100 % мюмюн преди 5 години
Ще откача...по цял ден кълва тез клавиши и плюя тоз монитор!Къде се обърна,само християнски предмети,уреди и текст!Остана ми само имамбаялдъта,чалмата и корана между тоз кирпич!Даже и лирите обърнах в пусти доларе!
38
4
 
19
 
! Отговори
100 % мюмюн преди 5 години
Още не сме измислили азбуката,значи сме 1200 години назад от българите.Ще се побъркам,умирам от злоба и яд.Козата да му мисли.Ама като прибавим и това,че още не сме открили как се прави ток и вече 60 години купуваме от България,направо комплексът ме съсипва.Съдба...лузърска,ориенталска съдба...
37
3
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Ориенталския *** смърди от ден на ден все повече.Примката се затяга и хищниците САЩ и Русия скоро ще разкъсат жертвата.Турция сега е опоена и опиянена до толкова,че не може да разбере какво я дебне.Помнете ми думата-ислямска Турция е обречена!Мюмюните да стискат българските и немски паспорти,само те ще може да се спасят.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
28 стотинки е турската лира според днешния курс.
35
6
 
26
 
! Отговори
Кур1954 преди 5 години
До АнонименЯнлъш си! Живеят добре само в няколко големи града. При останалите беднотията е, като у нас по селата. И то в пъти!
34
4
 
20
 
! Отговори
Кур1954 преди 5 години
До АнонименКазваш абсолютната истина! Последната грешка на този самозабравил се диктатор е сближаването му с Русия. Грешката на Хитлер бе, нападението му. Всяко едно действие свързано с Русия е пагубно.
33
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД КАТО НАРОДА ГО ПОГНЕ ЗАРАДИ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ДАНО ЕРДОГАН ДА БЪДЕ УБИТ В ТУРЦИЯ ПРЕДИ ДА ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ В РУСИЯ!АКО ЕРДОГАН УСПЕЕ ДА ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ В РУСИЯ ЩЕ СТАНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В ТУРЦИЯ, ЩОТО ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО ЩЕ ПРОПАГАНДИРА ОТ РУСИЯ И СЛЕД КАТО ИЗБЕРАТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ НА ТУРЦИЯ ПАК ЩЕ ВИЕ НА УМРЕЛО НЕПРЕСТАННО И ЩЕ ПОДКЛАЖДА БОЕВЕ В ТУРЦИЯ!
32
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕРДОГАН Е КРАЯ ЗА ТУРЦИЯ ФИНАНСОВО!ПЪРВО ЩЕ БЪДЕ РАЗПРОДАДЕНО ДОКРАЙ ТУРСКОТО ЗЛАТО КОЕТО КРЕПИ ВАЛУТАТА ЗАСЕГА! ВТОРО ЩЕ СТАНЕ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ !ТРЕТО НАРОДА ЩЕ ГО ПОГНЕ И ТОЙ ЩЕ ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ТУРЦИЯ НА РУСИЯ ИЛИ ПОНЕ ЩЕ ОПИТА НО ТУРЦИЯ Е В НАТО И НЯМА ДА Е ЛЕСНО РУСИЯ ДА СЕ НАМЕСТИ В ТУРЦИЯ И ДА Я НАПРАВИ ВТОРА СИРИЯ!ЕРДОГАН ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КАТО САДАМ ТЪЙ, ЧЕ ЕРДОГАН Е ХОДЕЩ ТРУП И СИ ГО ЗНАЕ!
31
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ СРЕДАТА НА ГОДИНАТА ТУРЦИЯ РАЗПРОДАВА ЗЛАТОТО НО ИМАТ ОЩЕ!СЛЕДЯ ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО И САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЦЕНАТА МУ ПАДНА С 5% ОТ РАЗПРОДАЖБИТЕ ТУРСКИ!!ИМАТ ОЩЕ ЗЛАТО КОЕТО ПРОДАВАТ ЗА ДА КУПУВАТ ЛИРИ И ТАКА ДЪРЖАТ ОЩЕ КУРСА НО ТОВА ЗЛАТО ЩЕ СВЪРШИ И СТАВА СТРАШНО :D
30
1
 
10
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
До АнонименА не смятах ли, че фирмите дето ги продават по 40 и повече няма да продатат нищо и ще изгубят повече?--------------Не, защото имаше и вентилатори по 60 и по 75 лв. Цената на китайските е около 40. Няма начин да се направи 2 пъти по евтино от китайските. Излизат толкова евтино заради евтината лира, те продават под себестойност.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До39Всички ще умрат ... някои даже в богатство, което няма да ги спаси!- въпреки, че "богатството" е толкова относително, субективно и разтегливо понятие, че изобщо не може да бъде "мерило за успех"! Някои и с 1 млрд са нещостни, защото не са успели да ги направят 2 млрд, като пешо от 5-ия етаж, а други и със 1000 лв живеят щастливо... "На вкус и цвет, фломастеры разные", казват руснаците
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Само, че има продължение - `което те отслабва, без да те убие, те прави по-силен`.-Всички ще умрат ... някои даже в богатство, което няма да ги спаси!
27
4
 
10
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
Онзи ден си купих турски вентилатор за 20 лева.Всички останали почваха от 40 нагоре. Със сигурност доста губят от евтината лира, ще ги изкупят тънко.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Като гледам колкото по-голяма е инфлацията, толкова турците са по доволни.-което те отслабва, всъщност те прави по-силен
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква стана тя сега? Бедните българи станаха по-богати от турците с ниски курс на лирата като покупателна способност.Ако живеех близо до турската граница всяка седмица щях да съм на пазар в Турция.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голем кеф.Като гледам колкото по-голяма е инфлацията, толкова турците са по доволни.Та и ние с тях.