Турската лира пак потегли... надолу

За година валутата загуби 38% от стойността си
27 авг 2018 21:18,
71
Турската лира пак потегли... надолу
Снимка: Reuters

Турската лира отново отбеляза спад спрямо долара, след като турските пазари подновиха днес търговията сред едноседмичната ваканция за празника Курбан Байрам, предаде Асошиейтед прес.

Турската лира се обезцени с 3,5 процента днес и се търгуваше на равнище от около 6,22 лири за долар, предаде БТА.

Турската лира загуби около 38 процента от стойността си тази година на фона на безпокойства на инвеститорите от икономическата политика на президента Реджеп Тайип Ердоган и на дипломатически и търговски спор между Анкара и Вашингтон.

Още по темата

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън.

В отговор турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ.

Пастор Брънсън, съден от турски съд по обвинения в тероризъм и шпионаж, бе преместен под домашен арест миналия месец, след като прекара близо две години в затвора, но фактът, че не бе освободен, повиши напрежението между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
Шахин Кокулу Чингене преди 5 години
Ако пакет двупластова тоалетна хартия (4бр.) струва левче, значи един брой е 25 стотинки или около 1 лира. Все пак ще почакам, докато курсът на лирите съотвтства като тегло и брой на отделните листове от едно руло.:-)
22
5
 
8
 
! Отговори
Няма ... преди 5 години
... да надскочи достигнатият вече максимум от $ 7.20, графиката започва да обръща, мощни дивергенции има... Всичко е спекулации!
21
6
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До Mr.STARBUCKSВярвам ти че е така в Русия.Аз съм бил много преди теб на доста места там и имам своите впечатления,но това е огромна държава със своите...проблеми,плюсове и минуси.Жалкото е че ние тук в малка България сме се...огелпили и остана само една София за...витрина,ама и там вече не се диша без...противогаз.Връщане назад към природата ще оправи...нещата,но това всеки трвбва да реши сам,за себеси.
20
6
 
13
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Гошо...ТъпотоГошо , здрасти. Ти си най коректният мой политически опонент. Винаги съм те давал за пример,че не обиждаш и псуваш,както много други тук.Преди три години бях на гости в Новосибирск.Минах през Москва,красота.Но в Новосибирск, старите соц. билдинги и пътищата лунен пезаш. Мръсотия навсякъде.
19
15
 
19
 
! Отговори
От Турция преди 5 години
Днес на митинг ,Ердоан каза с усмивка, че спокойно чака поредния номер отвъд океана.
18
15
 
22
 
! Отговори
100 % TURK преди 5 години
Пастора въобще не е в играта. Той е само за парлама. Големия проблем на янките е пътя на коприната. Ердоган каза Ок на китайците и почна да строи железници. Даже и през третия мост над Босфора ще минава жп линия. Това на практика остава американската икономика в позиция втора класа....от към Европа.
17
5
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До Mr.STARBUCKSДокато си бил в България,да не си ходил до СССР преди 30-сет години с...влака на Дружбата и да имаш от тогаз...пресни впечатления.Все пак,нещата много са се...променили,но найсе,ти да си жив и здрав,далеч в...прериите на Дивия Запад.
16
14
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Анонимен 14Като чуеш Русия,смятай Москва и в 100 км радиус.Санкт петербург и в 50 км радиус.Всичко останало е в 19 век.
15
25
 
15
 
! Отговори
100 % TURK преди 5 години
Чрез западното мерене на пари ,янките могат само да пръднат на сайдера на турската икономика.Днес Берат Албайрак се срещна с френския си колега ,и затова е цялата дандания.Двамата изразиха общо становище срещу американската изолационна политика.....
14
11
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Доналд ако продължи все така...твърдо,може и да го изберат втори...мандат.Хамериканците трябва да се...гордеят с него,защото никой не се е...осмелил(поне в Европата) да натрие носа на самозвания турски...султан.
13
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Mr.STARBUCKS.Абе мъжки, а защо руснаците живеят по - добре от евро-атлантическите българи ??
12
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците направиха турция силна, Американците и ще я сринат.Е не можеш да храниш куче а то да те лае.
11
15
 
27
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Ердоган се заигра топло с Кремъл,и чичко Тръмп само с едно намигванему даде първият урок.Следва продължение.
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4На руските банкноти даже си пише "билет", а пък на нашите не пише абсолютно нищо. Пустиня. Едно време пишеше "Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката", а сега просто е едно нищо.
9
13
 
4
 
! Отговори
само да кажа преди 5 години
айдееее *** вие сте наред тази статия е точно за вас да се правите на супер професори манипулатори и супер психолози коментар номер три ще има версия на песента то това да не е ти е тук територията на лъжите схемите и измамите!
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме им, те си имат Аллах бе
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахахахахах, на султана му сцепиха бента..... Сега като хвърлят малко пари и оръжие на кюрдите и Пуйколандия отиде в канала, а султана при кремълския лилипут....
6
3
 
7
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
ЕЕЕ НЕ Е ЗА СЕФТЕ.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Не може защото вече се определя цеа на златото, а не обратно. След голямата измама с онова споразумение дето му забравих името никоя валута няма златно покритие пък и е безмислено.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лирата ве4е е за тоалетна хартия. Да си вкарат в обращение Османската лира която е пари4на единица от 1844 до 1923 година. Тя е била златна лира.