Турски самолети над България? А пари? За без пари!

Въздушните коридори били само на турска територия
31 авг 2018 08:40,
20
Турски самолети над България? А пари? За без пари!
Снимка: Reuters

Турското министерство на транспорта и инфраструктурата отрече твърдения, че ще плаща на България и Румъния за ползване на въздушното им пространство при полетите по вътрешните линии, извършвани от новото, трето летище на Истанбул, предава БТА.

Съобщението на министерството е в отговор на публикувани в някои медии твърдения, които се позовават на внесено в турския парламент питане към транспортното министерство: "Ще плащаме ли пари на България за полетите по вътрешните линии от новото летище".

Турското министерство на транспорта и инфраструктурата посочва в съобщението, че на 16 август са били публично оповестени въздушните маршрути и коридори, които ще се ползват от самолетите, излитащи и кацащи от новото летище.

"Всички въздушни дестинации и коридори, които ще се ползват за излитане и кацане по вътрешните линии са на турска територия. Всякакви твърдения, че ще се ползва въздушното пространство на България или на Румъния и че за това ще се заплаща от хазната са неверни и нямат никаква стойност", заяви министерството.

В същото време се посочва, че при транзитните и международните полети на влизане от запад или при излизане се ползва въздушното пространство на България и на Гърция.

"Същото положение ще продължи да е в сила и след като започне да функционира новото летище. Както досега не е заплащано, така няма да се правят никакви плащания и занапред", се казва в изявлението на министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
аман о дигитализация преди 5 години
ИМа стрес на охраната на Региона северно от Босфора във връзка с нови тежко вредни съоръжения на това летище..Поне 190 000 убити трябва за обезпечаване на частична охрана от новите дигитално терористични съоръжения вкл и радари.Подава Босфора..НА земята охраната на биосферата се обезпечава от живи и други вкл живели като животни ,делфини и хора.
11
0
 
5
 
! Отговори
Фандъчка преди 5 години
Значи колеги, аз предлагам:За електрически самолети и самолети Евро 8923745893457 - безплатноЗа самолети Евро 5 и 6 - по 100 евроЗа самолети Евро 4 и по-ниски - по 1000 евроСамолети без Евро сертификат ще ги пращаме да ни заобикалят!
10
0
 
9
 
! Отговори
земеделец преди 5 години
До Анонимен9Това за пръскането с мляко наскоро го чух от един приятел-фермер с 20 декара домати.Помня навремето моите баба и дядо, въпреки че бяха селски хора, освен със син камък и бордолезов разтвор, с нищо друго не са пръскали.Обяснението за млякото е, че завъждало добри бактерии, които изяждали лошите такива.Ако работи - хитро.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДаамПитайте старите хора,срещу мушици по доматите пръскат с прясно мляко вместо химикали,а срещу листни въшки поливат с малко веро разредено с доста вода,използват и пепел в основата или за растенията.Посадете си дръвчета наоколо,за да кацат птици.Но това е за нормални вредители,а ако е някаква болест,тогава вече трябва да се изследва и да се търсят други начини.
8
2
 
24
 
! Отговори
Think преди 5 години
До 6(Даам)Абе не знам за химията, ама баща ми такива домати си е засял и ям по цял ден..Вкусни и сочни и големи. Без да ги пръска.. Против е тези неща. Само поливане и любов.Относно статията, или има сгрешен превод или не знам , кой я е писал.Говори се вътрешни полети, после изведнъж външни....Или не знаете каква е разликата между вътрешен и външен или не знам...А , че нямате хал-хабер за въздушния трафик като цяло е ясно !
7
5
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
Вие кво искате, братът на Борисов да му плаща ли ?
6
6
 
17
 
! Отговори
Даам преди 5 години
Пръскането със химия продължава.А междувременно в България вече е почти невъзможно да се отгледат зелечуци на открито без да се пръскат обилно със химия. Въздуха е изключително замърсен и в атмосферата се носят всякакви зарази. Въпрос на време е тези зарази да започнат да поразяват и хората.
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ,как няма да плащат? Безплатен обяд няма! От суплата на самолетите излизат вредни газове и висока температура.Газовете тровят,а температурата пречи на дъждовните обла ци!Няма ли дъжд,няма реколта.Умните учени още не могат да проумеят от къде се заражда парниковият ефект!
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно хиперзвукови ли са, че ще правят завой чак над Румъния ? Отворете пустата му карта и вижте де е Румъния де е Турция.
3
0
 
34
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Сега, за Румъния ли стявя въпрос или Гърция.....
2
1
 
44
 
! Отговори
Pehol преди 5 години
Поне малко се поинтересувайте, как функционира въздушния трафик преди да пускате провокативни статии.
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пишете глупости, ясно е, че преводът ви е неточен.