Борисов поиска Балканите да станат "мощна икономическа зона"!

"Постигнахме значителни резултати по процеса за евроинтеграцията"
Обновена: 3 сеп 2018 18:58 | 3 сеп 2018 14:30,
127
Борисов поиска Балканите да станат "мощна икономическа зона"!
Снимка: МС

Част от изплащането на кредитите, които международните финансови институции биха могли да отпуснат за свързаността на Балканите, да става чрез въвеждането на тол системи и таксите за ползване на пътищата в региона да бъдат уеднаквени, за да може Балканите да станат мощна икономическа зона. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Черна гора Душко Маркович в Подгорица, където е на официално посещение, съобщават от правителствената пресслужба.

"Рисковано, но и с много воля, постигнахме значителни резултати по процеса за евроинтеграцията на Балканите. Мисля, че до края на годината Черна гора има реалния шанс", каза министър-председателят Борисов и посочи, че трябва да се работи активно, за да може страната да затвори още две глави от предприсъединителния процес.

Той заяви и че ще бъде създадено смесено дружество между двете страни за пренос на електроенергия.

"Мисля, че това ще е успешен проект. Надявам се през следващите месеци да направим икономически форум, да подготвим една подобна структура. Черна гора и Италия правят нещо уникално. Ние имаме енергия, можем да направим нещо подобно", каза премиерът.

По думите му това ще е един балкански проект с участие на всички държави, които имат интерес.

По отношение на миграцията българският премиер отново подчерта, че всяка държава на външна граница, трябва да полага усилия за справяне с миграционната вълна.

"България го е направила – изграждане на съоръжение, много техника, видеокамери, и имаме нула миграция. Така че ние показахме, че можем", допълни Борисов.

Премиерът на Черна гора Душко Маркович благодари за усилията на страната ни за поставянето на европейската перспектива за страните от Западните Балкани във фокуса на обсъжданията в Европейския съюз.

Той оцени положително резултатите от проведените срещи по време на Българското председателството на Съвета на ЕС, както и подписаната от всички европейски лидери в София декларация за интеграцията на страните от региона.

Министър-председателят Бойко Борисов бе награден и с орден "Черна гора" с лента от президента на страната Мило Джуканович.

Най-висшето държавно отличие беше връчено на българския премиер в знак на благодарност за последователните му усилия и подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Черна гора.

В своята реч премиерът Борисов благодари за наградата и заяви, че това е оценка за България по време на европредседателството.

Българският министър-председател припомни, че през тези 6 месеца страната ни положи огромни усилия за европейското приобщаване на страните от Западните Балкани.

"Всички дойдоха в София, направихме много срещи, след това инициативата "16+1" и Берлинския процес в Лондон. Ще продължаваме активно да си сътрудничим в рамките на НАТО и съм убеден, че ще продължим да работим заедно и в ЕС", заяви още премиерът Борисов.

"Приятелството и подкрепата, която Бойко Борисов оказа, е много по-дълга от тези 12 години независимост на Черна гора. Бойко Борисов, като министър-председател, сложи един своеобразен отпечатък в двустранните отношения", заяви по време на награждаването президентът Мило Джуканович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 105Почети малко книги. От четене на лозунги се затъпява.
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджук а България кога ???, докога ще сме най бедни, с най ниски доходи
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце взимаш най високи цени за винетки никой около тебе не с осем евро за седмична и още ревеш, за какво ли ?
101
9
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Ало , пишещите тук -защо не РЕВАХТЕ през 90-години да се вдига Минималната работна заплата ???? Ако БСП бяха я вдигали,СЕГА щяхме да сме с по -високи ЗАПЛАТИ !!!И ако те така режеха лентички !!-ДА ама НЕ ! Те само орязваха заплатите и пенсиите и закриваха предприятия !!!!
100
1
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
На фона на 10-ет годишното дъно на преките чуждестранни инвестиции в България, което ударихме тази година под "вещото" ръководство на другарите от ГЕРБ , за каква "икономическа зона" говори Борисов ?! Ако не беше трагично, щеше да е много смешно!
99
2
 
9
 
! Отговори
AVE! преди 5 години
Бойко,защо тогава изнудваш бизнеса да си плаща,за да не го закачаш?Колко предприятия затвориха защото ги изнудваш!Бойко,много поздрави на Сталийски!
98
3
 
18
 
! Отговори
- преди 5 години
ше видите вие като асфалтира целите балкани ..
97
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора вижте се бе, какъв непрокопсаник сте си избрали да ви управлява, а искате прогрес, нали сте умни, нали все много знаете, нали всичко можете, как избрахте този пожарен *** ? Или сте като "умникът" от 105-ти коментар, който казва бурен ръст, значи ниски или бавни заплати ? Ток този 105-ти изглежда има много бавен ум, или умът му е колкото умът на колибрито по грамаж !
96
4
 
20
 
! Отговори
антон кура от ямбол преди 5 години
За пореден път се убеждавам, че нашите головодници живеят в друга реалност. Каква икон.зона на Балканите бе. Тука на нас ни дай чалга и куурви. Средна Азия ни задмина отдавна. Идете във Виетнам бе амсалаци. Лаос и Камбоджия щще ни задминат след 15 ина години - да не говорим за Тайланд, Филипините, и т.н. Бокооооо ако така крадете братчед - нищо няма да стане. Ама вие и не го искате може би , само разлайвате кучетата , барем падне още некой кокал. Докато не си заминете далече- нищо няма стане
95
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че Борисов е прав. Това е шанса на Балканите, и въпреки че е рисковано, е възможно. Съжалявам промитите мозъци, които свързват икономическото чудо с много пари и лесен живот. Икономическото чудо означава друго. Бурен ръст на производство и бавен на заплати. И в никоя история, бурния икономически ръст, не е решил допълнителните проблеми в обществото, породени от съответния социален строй. Пред нас не стои проблема да сменяме строя, а само да се докажем в новите реалности.
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА ТОЯ ПОЖАРНИКАР СЪВСЕМ СЕ Е ПОБЪРКАЛ !.....ЕЙЙЙ ТАРАНКООЛУ, "МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА" НЯМА НИЩО ОБЩО С БАНДИТИЗЪМ И КОРУПЦИЯ, СТОЙ СИ В КАБИНЕТА И НЕ ДУМАЙ НИЩО, ЧЕ ВСЯКО ИЗКАЗВАНЕ ТИ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ***'ЛОУМИЕ И БЕЗХАБЕРИЕ !
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то и сега няма кой да ни бие по производство и износ на хигиенисти и на знаете какво.
92
3
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Да идват психиатрите,на Дондуков има спешна нужда от тях.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мощна икономическа зона добре, а какво ще произвеждаме?
90
1
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
И аз така ги виждам нещата. Мощна балканска икономика, а България локомотив, а Баце машинист. Американците ще се редят на дълги опашки за зелени карти.И силиконовата долина в Димитровград ще започне да бълва софтуер с изкуствен интелект. Слънчака ще стане по-скъп курорт от Сен Тропе а в Банкя ще се организират световните първенства по тенис.
89
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха Борисов една отсечка асфалт като хората не може да построи заради чудовищната корупция. Ако махнете корупцията в България за една вечер, цялата система ще рухне.
88
2
 
20
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 5 години
НА ГОЛ ТУМБАК, ЧИФТЕ МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА. С ТАЯ БЕДНОСТ И ЛИПСА НА ВСЯКАКВА СОЦИАЛНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ, ЗА КАКВА "МОЩНА" ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА ГОВОРИ ЕДНОКНИЖНИЯ??? ЦЯЛАТА МУ ПОЛИТИКА Е В ПОДКРЕПА НА ОЛИГАРСИТЕ И НА ВСИЧКИ КОИТО СИ ПЛАЩАТ НА ГЕРБАВИТЕ КРАДЦИ. ЗА ОТРУДЕНИЯ, МАЧКАН И БЕДЕН НАРОД, МУ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА. НЯМА КАК ДА НАПРАВИ МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА С АРАБАДЖИЕВИ, ДОМУСЧИЕВИ И СИЕ, БЕЗ НЯКОЙ ДА Я ИЗРАБОТИ ТАЯ ИКОНОМИКА. ТАКА ЧЕ , ПАК ПРОСТОТИИ НА КУБ НА БОЛНИЯ МОЗЪК.
87
2
 
12
 
! Отговори
До Икономист от Евро преди 5 години
Понеже ми прередактирате коментара Да бе, мощна икономическа зона по износ на @*** в Европейският Съюз!!!Заместете закритият израз с РОМИ!!!!!
86
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ще станат,ама с ГЕРБ и теб за премиер,няма как Борисов виж на винетки и на магистрале по- които да се трепем,си го докарал!
85
3
 
17
 
! Отговори
44 преди 5 години
По-мощна икономическа зона от кого?От Германия,Англия,Франция,Швеция,Холандия....По-мощни от Мерцедес,Порше,Сименс...Абе,има ли съветници този човек,та ръси такива тъпотии!? "С *** срещу маратонки "Адидас"!Борисов,защо непрекъснато ме караш да се срамувам,че съм БЪЛГАРИН!?