Ни напред, ни назад... Фериботите блокираха хиляди българи в Гърция

Шофьорите на ТИР-ове също са в безизходица – стоят и чакат курс
3 сеп 2018 11:00,
27
Ни напред, ни назад... Фериботите блокираха хиляди българи в Гърция
Снимка: Reuters

Стачката на гръцките моряци блокира на островите хиляди български туристи. За 24 часа е прекъсната връзката с островите, като не се движат фериботите и товарните кораби.

Българските туристи, които приключват почивката си, не могат да отпътуват днес. Малко от тях успяха да си осигурят място в последните фериботи преди моряците да започнат стачката.

Повече от 200 хиляди пътници, сред които и много българи, бяха купили места за фериботите днес, но стачката ги принуди да останат на островите и то без гаранция, че ще успеят да намерят място в първите кораби утре.

Още по темата

В пълна безизходица са туристите с кемпери и каравани, защото за тях местата са ограничени. Някои от тях ще се наложи да чакат с дни, пише кореспондента на "24 часа" от Гърция.

Няколко фериботни компании пускат утре допълнителни кораби, но не по всички направления. Проблемът е комплексен за туристите, които пътуват с ферибот от остров към някое гръцко летище. Те се опитват не само да си осигурят място за ферибота, но и да намерят билет за самолета след това.

Круизните кораби не акустират днес на гръцки острови, а тези, които са на котва, променят програмата си въпреки недоволството на пътуващите.

Стачката на гръцките моряци и пристанищни работници доведе до огромни щети за туризма и бизнеса. На котва остават и всички търговски кораби, като някои от тях транспортират бързоразвалящи се хранителни продукти.

Шофьорите на ТИР-ове също са в безизходица, принудени да чакат едно денонощие по пристанищата. Български камиони има на портовете Игуменица и Патра, които изчакват да премине стачката, за да отпътуват към Италия.

В обратна посока, от италианските пристанища към Гърция, фериботите се движат по разписание.

Припомняме ви, че синдикатът на моряците в Гърция премина към стачни действия след продължителни и безрезултатни преговори с работодателите и правителството.

Исканията им са за 5% увеличение на заплатите и подписване на колективни трудови договори, както и отмяна на закони, които намалиха пенсиите на работещите в морския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се думнат в брега, се получава акустика. Различните кораби различно кънтят.
6
3
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво означава думата "акУстират"?
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фериботите от гърция за италия са пълни с черни наши хора, *** пълни ви казвам.....бели хора почти няма.....
4
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гръка като му резнат с 1 % пенисята скача и стачкува години наред.Червените пенсии тук им орязаха тотално пенсиите дето честно са си изработили и примерно летците от гражданската авиация взимат по 700 лв. пенсия, вместо по 1500 лв. И всеки си трае.Нали се сещате, че младите и затова бягат от България, никой не иска да взима 200 лв. пенсия един ден. А в чужбина всеки ден ти се смята и ако си взимал добра зплата дори само 2 г. пак ти дават доживот 100 евро, които можеш да си ги харчиш в България
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо още не са бойкотирали туризма в Гърция
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли е била внезапна стачката, гръцките синдикати обикновено предупреждават, че ще има стачка. И големият проблем вече, че 24 ч. ще има стачка. Ами радвайте се ще се приберете по-късно в България. Тук какво ви чака? Глад, намръщени физиономии, манаджии, песимисти, черногледи, недоволни, комплексирани.А там пей сърце, хората се усмихват, с ведри физиономии и спокойни.Че им намалиха пенсиите с 2-3 % стачкуват, а тук, че има незаконен таван на пенсиите никой не стачкува.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОТАЛНО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА :DНА НАС НИ ДАЙ НОВИНИ ЗА ТУРЦИЯ, РУСИЯ И ГЕРБ И НОВИНИ СВЪРЗАНИ С ТЯХ!!И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ НЯКОЯ НОВИНА ЗА ЕС КАКВО СТАВА :DИ ЗА УБИЙСТВА МОЖЕ ТОВА СЕ ХАРЧИ СЪЩО ДОБРЕ :D