Без договор с Гърция Македония ще остане извън НАТО

Президента Георге Иванов обаче е против договора, но за НАТО
7 сеп 2018 22:44,
29


Американският държавен глава Доналд Тръмп изпрати писмо до македонския президент Георге Иванов, в което изразява подкрепата си за Договора между властите в Скопие и Атина за разрешаване на спора за името.

Преспанският договор за новото име на Република Македония отваря пътя за членство на страната в НАТО и ЕС, написа Тръмп до македонския си колега по повод Деня на независимостта 8 септември.

Още по темата

"Поздравителният адрес може би е изпратен не до когото трябва, тъй като Георге Иванов има доста противоречива позиция по отношение на членството на Македония в НАТО. От една страна той декларативно смята, че мястото на страната е в НАТО, но политиката, която отстоява е насочена против това членство, тъй като не желае да приеме договора с Гърция", каза в студиото на "Денят ON AIR" македонистът д-р Спас Ташев.

Той подчерта, че както от НАТО, така и от всички държави членки на Европейския съюз, идват ясни послания, че без този договор страната няма да получи желаното членство.

"По този начин президентът на Македония се оказва в една патова ситуация, той няма полезен ход. И поради тази причина основен играч се явява Зоран Заев и правителството му", допълни д-р Ташев.

Пред Bulgaria ON AIR историкът отбеляза още, че Гърция, създавайки спора за името на югозападната ни съседка и блокирайки нейното успешно включване в международните структури, е съдействала до голяма степен на запазването на сръбското влияние върху държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАКВА Е ЦЕЛТА НА СЕМИТСКОТО НАТОСАЩ ??? ДАЛИ Е ГОСПОДСТВО- НА ХИЛЯДОЛЕТНО ПРЕСЛЕДВАНИТЕ И ИЗБИВАНИ ЕВРЕИ /" БОЖИЯТА НАЦИЯ" / ??? КАКВО ЩЕ ТЪРСИЯТ" МАКЕТАТА" В НАТЮ ??? ДА ЧАСТНОТО "ПРОЦЪВТЯВА" / ВЪПРЕКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ КРИЗИ И БИТКАТА СРЕЩУ ДОЛАРА/ ... НО ЧОВЕЦИТЕ НЕ СА ДОРАСЛИ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ДО СЪЗНАНИЕТО ЗА КОЛЕКТИВИЗЪМ / НИКОЙ НЕ МОЖЕ БЕЗ ДРУГИЯ / ,НО ЖИВЕЕЩИТЕ НА ТЕРИТОРИЯ - ДРЕВНА МАКЕДОНИЯ / ИСКАТ СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ - ЯСНО ЗАЩО - ЦРУ Е ВЛОЖИЛО МАНГИЗИ !!!!!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
И като остане извън НАТО Русия ще я нападне нали?!? И ще паднат акциите на завод "Македонска наденица" в Тиквеш.Ако нещо представлява опасност за Македония - това са албанците. НАТО обаче точно от тях не мисли да я брани - напротив - НАТО поощрява албанизирането и.
20
3
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Да влезеш в НАТО през 2018 е като да си купиш фабрика в България на 8 септември 1944...
19
0
 
3
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименСАЩ не искат да разтурят НАТО,както твърдиш,а само да минимизират финансирането му!Искат същото сляпо подчинение като преди,но безплатно!
18
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Македонско щастие-искаш ЕС,получаваш НАТО!Пределно ясно е защо САЩ искат Македония да влезе в НАТО.Дано поне натиснат ЕС да ги приеме в ЕС бързо,за да имат къде да бягат хората,когато албанците превземат цяла Македония.А тоя процес само се ускорява от членството в НАТО.
17
2
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Все тая ! След 10 години в Скопие 90 % ще са албанци...
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То членството в нато е най-голямата благодат, ше знаете! Те щатите затова искат да го разтурят вече...
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами сега! Макединия ще остане извън отан - живи да ги оплачеш. )))Плесница за Тиквоний. Поредният му удар в нищото.
14
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До КиануТо, че никой не ни пита, не ни пита, но и на нас ни е през онази работа ХУНЗИТЕ, що сакат!
13
8
 
8
 
! Отговори
БОБИ преди 5 години
До Аспарух: АМИ ," МАКЕДОНЦИТЕ " ПИТАХА БЪЛГАРИТЕ КАК Е В НАТО И ЕС ,НО ЕДИН ДРУГ БЪЛГАРИН ИМ ОТГОВОРИ ,ЧЕ Е МНОГО ДОБРЕ,ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ. СЕГА С ОЩЕ ПО ГОЛЯМО НАСТЪРВЕНИЕ ИСКАТ НАТО. АМИ , НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН,КАТО ИСКАТ ЗАКОЛЕНИЕ , ДА ХОДЯТ.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиявиците от СатаНАТО не могат да сменят името на Велика Македония за да получават облаги да живее братска Македония смърт на СатаНАТО.
11
4
 
9
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Дано да имат късмет комшиите да останат вън от тази Зла организация.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да им предложим да се обединим и да влязат в НАТО като българи, каквито са си всъщност.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко `временно положение` в политиката задължително става постоянно.А Борисов и без това оплеска нещата като прие този антибългарски договор. Както и да се развият нещата занапред договорът е вече подписан.Изобщо и както обикновено ние пак сме прецаканите.
8
3
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Шапки долу! Поздрави за публикацията! България е също в патова ситуация, защото "Северна Македония" е не в наш интерес като име. Трябва да се прецени къде е по-малката щета и да се действа. След като Агент Гоце толкова яростно се обявява против името "Северна Македония", то вероятно трябва да го приемем, па макар и като временно положение!
7
0
 
25
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Истинския македонец никога не губи на шах. Вземат ли му царя, той взима царя на опонента си и го обявява за македонски.
6
3
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много точен анализ. Още преди 24 години т.нар. Република Македония беше замислена като буферна държава, тип "бананова", за да се запазят транспортните и икономически връзки север-юг между традиционните съюзници Гърция и Сърбия. Гърция се настани в тази територия икономически, а Сърбия продължи да дърпа политическите лостове и да зомбира населението със сръбски медии и турбо-фолк култура. Двата центъра действат комбинирано, за да ни държат далеч оттам. Именно за това е истеричната българофобия.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата, ако са мъжаги, няма да приемат това смешно име срещу обещания за нищо! Ако толкова искат да се бият за НАТО да си извадят БГ поспортите и да се включат в мисиите в Афганистан, в Ирак и т.н.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата си обърсаха *** с писмото на Тръмп и отидоха да изпият по една люта ракия.
3
4
 
15
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Държава която си е нарисувала Пикачу на знамето не ми я хвали.