В Скопие кръстиха улица "Столтенберг"

Тя ще носи името на бащата на генералния секретар на НАТО
7 сеп 2018 17:15, Елка Василева
29
В Скопие кръстиха улица "Столтенберг"
Йенс Столтенберг и Зоран Заев. Снимка: Reuters

Улица "Столтенберг" вече ще се нарича улицата между градския парк и стадиона в Скопие в чест на норвежеца Торвалд Столтенберг, който има голям принос за изграждането на Скопие след земетресението през 1963 г., пише скопският вестник "Вечер".

Торвалд Столтенберг, който почина на 14 юли тази година на 87-годишна възраст, е баща на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети вчера Стайковци, където през 2016 г. имаше наводнения и войниците на НАТО и КейФОР помогнаха във време, когато помощта бе най-необходима. Столтенберг окуражи гражданите от този регион да допринесат за членството на Македония в НАТО с подкрепата, която ще дадат на референдума за името, който е насрочен на 30 септември.

Вестник "Нова Македония" пише, че на обща пресконференция с македонския премиер Зоран Заев генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е посочил, че вратата на НАТО е отворена, членството в НАТО е достижимо и е възможност за укрепване на мира и стабилността както в страната, така и в региона, а също "да се получи място и равноправен глас на масата на НАТО и да се влезе в най-успешния съюз в историята".

Участието в референдума е задължение, а неучастието и седенето вкъщи е проява на страхливост и безотговорност към държавата. С гласуване "за" ще осигурим бъдеще на Македония, е заявил македонският премиер Зоран Заев на митинг под мотото "Заедно за европейска Македония", който се състоя снощи в Гостивар, пише в. "Слободен печат".

Македонският премиер е предал поздрави на жителите на Гостивар от ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг, от когото получил уверения, че Македония ще стане тридесетата членка на НАТО. Заев е благодарил на албанците в Гостивар и в страната за подкрепата, която е получил по време на преговорите с Гърция и подписването на Преспанския договор, пише изданието. Говорейки за договора с Гърция, Заев е подчертал, че той е компромис и македонците са получили "ерга омнес" за идентичността и езика, а Гърция "ерга омнес" за името.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Улица преди 5 години
Столът на Батенберг
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпуснете терористичната организация НАТО!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Едно подходящо място,човек да пусне една вода!
21
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 5 години
Същите българи - слагачи! Техните синчета сега кръщават ул. Президент Линкълн, Малинов, Мушанов, Г.М.Димитров, Цар Борис III, Мария Луиза и др. А преди 9.IX ималобул. Адолф Хитлер. Нормално за всички ветропоказатели - мижитурки!Теб какво те смущава? Мен ме смущава, че взривиха Мавзолея, че премахнаха всички паметници и паметни плочи на антифашисти. Не посмяха да махнат паметта на комуниста майор Френк Томсън.Извикаха ги в Посолството на Хър Маджести и им скръцнаха и нашите палаши подвиха опашки
20
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ " ВОЙНИТЕ " НА НАТО СА УБИЙЦИ НА ТРУДОВИ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ - В ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА "ЯСТРЕБИТЕ ГЕПЪРСИ " ,ПРЕДИМНО ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД !!! ЦРУ КУПУВА С ДОЛАРИ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ И СИ ПРАВЯТ ТИРИТОРИИ !!! ТЕЗИ ,КОИТО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА РОБУВАМЕ ,ДА СЕ ОБЕДИНИМ И УНИЩОЖИМ Д О Л А Р А !!! НАЙ -БЪРЗО Е - НИКАКВИ ПРОДАЖБИ НА ЕНЕРГИИ В ДОЛАРИ !!!!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава на НАТОКато няма друго тъй могъщо не света.Да бе, като си помисля, какви смелчаци участват в НАТО!Норвегия - стана нещо като част от Райха.Дания - пукна една пушка в кметството на Копенхаген при влизането на немците.Белгия, Холандия - хитлеристите отидоха като на парад, като преди да влязат бомбардираха здраво Ротердам.Франция - позорен разгром, колаборационизъм. Срам!Италия - първо ги биха абисинците, после - албанците, гърците, руснаците, немците (както се бие изневерила жена)
18
1
 
8
 
! Отговори
Помним, помним! преди 5 години
Що не се разходите до Южния парк - да видите паметника на Манфред Вьорнер! Или да си спомните позорния плакат, с който бяха облепили София, като ни го влезоха в... НАТО - едно жалко кученце корги (любимата порода на Елизабет II), което изобразяваше България до мощен ротвайлер (НАТО)! Май трябва всеки ден всички ТВ да ви показват разревания разсополивен Мони Паси, като стана това наше влизане в престъпната организация! Макетата (управниците) са същите слагачи!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия наистина са много зле. Верно трябва да им се помогне.
16
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Макетата са уникални ***.оти!Заедно с украинците са окупирали първите две места и затова ние държим едва третото.Което може би е добре....
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanz - Хайде, влизайте в НАТО - ще цъфнете и ще вържете...Ще стане, защото Столтенберг очевидно е македонец, което личи от името!
14
13
 
2
 
! Отговори
Слава на НАТО преди 5 години
Като няма друго тъй могъщо не света.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 Бонобо. *** как ще има улица с българско име. Като за това трябва да питат Белград.Както при нас по времето на соца. Ни казваха тая ул. Толбухин, а тая Сталин. Или в Варна пазар Краснодарск. Като е Краснодаркс , не идва лютеницата от там или зеленчука. Връзката с името на пазара е тайна
12
1
 
16
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Веднаж реших да погледна картата на Скопие - на някаква стока имаше адрес ул.Воеводина. Полюбопитствах. В СКОПИЕ НЯМА НИТО ЕДНА УЛИЦА С БУГАРСКО ИМЕ! А ние мрем за тези родоотстъпници! В София има улици и площади Македония, Скопие, Вардар, Тетово, Лерин, Криволак, Охрид, Преспа, Велес, Куманово, та даже Мачуково, да им го мач укам! Най-широкият булевард носи името на една твърде неднозначна личност - Тодор Александров! Тези не помнят ли, че след страшното земетресение ние първи им се притекохме
11
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А продължават да твърдят, че не били българи. А и техните политици са нагаждачи и продажници като нашите. Хайде, влизайте в НАТО - ще цъфнете и ще вържете след това. Досега ние сме най-бедната държава в ЕС, имаме нужда от конкуренти за последното място.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този военно престъпник..Заслужава Не улица да кръстят на името му.А куршум между очите!!!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Jане Сандански се понорвежчил до Jенс Столтенберг, ништо интересно во Македониjата. Сите са македонци.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев да няма разстройство, к'ва е таз физиономия.
7
1
 
9
 
! Отговори
Педер Педерсен преди 5 години
"няма как да няма нещо македонско в кръвта му! със сигурност баща му, Петре Петрески, е преселник от Лом, който е изконен македонски град, поробен от буггарите, където населението е било систематички негирано и тортурирано, и така няколко воеводи са преминали Дунава и са организирали опълчение, което подготвя нещата от Норвегия
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата вселена събрана в един град - паметници, улици, музеи на Столтенберг, Македонски, Луната...
5
1
 
13
 
! Отговори
Radelin преди 5 години
Е, сигурно и той е македонец!!;))))