Освободиха родните ромки, вандалствали в Атина

На двете са повдигнати обвинения, чака ги съд
11 сеп 2018 22:00, Елка Василева
23
Освободиха родните ромки, вандалствали в Атина
Снимка: intimenews

Двете български ромки, които повредиха експонати в музеи в Атина, са били разпитани от гръцката полиция и след това освободени, съобщи Ройтерс.

Пред полицията те са дали показания, че са дълбоко вярващи и пръскали с олио и светена вода по експонатите, за да ги направят „чудотворни“.

По време на задържането на двете български ромки в тях са открити три бутилки с олио, както и две тетрадки с бележки, където е било описано точно къде се намират музеите в Атина, техните имена, адреси и какви експонати има в тях.

Българските гражданки, които бяха задържани за 24 часа, ще бъдат съдени за дребно хулиганство, защото нанесените от тях щети не са големи.

Още по темата

Обвиненията за нарушение на Закона за антиките са повдигнати от прокурор в Атина срещу двете жени на 48 и 50-годишна възраст. Обвиняемите бяха изправени вчера пред съд, но делото бе отложено, тъй като съдът поиска доклад за вида на течността, която е причинила щетите на експонатите в музеите, пише „Труд“.

Двете жени твърдят, че не са имали за цел да причинят щети. За една от обвиняемите, която е инициирала престъплението, се твърди, че принадлежи към религиозна ерес. „В Библията пише, че трябва да пръскаме експонатите, защото стават чудеса. Силно вярваме в Бога и вършим Неговата воля“, гласят част от показанията й. Другата твърди, че просто я е следвала.

Двете български ромки бяха арестувани в неделя сутрин, докато се готвели за поредната си вандалска акция в Националния исторически музей, помещаващ се в сградата на старият гръцки парламент. Те са разпознати от охранител в сградата, тъй като снимките им били разпространени по всички музеи, след вандалства извършени и в други два музея.

В продължение на час двете жени са наблюдавани по видеокамери и непосредствено преди да стигнат до урната на гръцкия въстаник Константинос Канарис, двете са арестувани с вече подготвени и намазани с олио ръце.

„Ако двете жени бяха хвърлили олио по урната на гръцкия герой и то бе проникнало, тогава последствията щяха да са немислими и за България“, коментират запознати.
 


23
Още по темата: музеиромкивандалство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
Толерант преди 5 месеца
Много прости ***. Тея въшливи орангутани са мислили да опънат антиките....
13
2
 
9
 
! Отговори
Иво преди 5 месеца
Какво означава " последствията щяха да са немислими и за България"?? Какво общо има държавата с две престъпнички? И какво, щяха да ни обявят война ли?? Да обявят, така поне ще си върнем земите до Солун и Бяло море...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е трябвало да ги водят в полицията, а в психиатрията, оттам едва ли щяха да ги пуснат.
11
1
 
18
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 месеца
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!Джендър не е-Конвенция прави!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че какво може да им стане на експонатите като ги напръскат със светена вода или богопомазано миро? Нали светената вода и мирото имат чудодейно действие?
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
„Ако двете жени бяха хвърлили олио по урната на гръцкия герой и то бе проникнало, тогава последствията щяха да са немислими и за България“
.
Канарис щеше да възкръсне ли?
8
3
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 месеца
Въобще да не ги пускат.Тука има нещо гнило.Роми обикалят музеи.Няма такова нещо.Повечето ромите са мюсюлмани какви библии разправят.
Тези са проверявали как работи охраната
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
при тях са открити две тетрадки с бележки, където е било описано точно къде се намират музеите в Атина, техните имена, адреси и какви експонати има в тях.
--------------

До тук с "двете ромки"!

Пита се кой им е дал толкова подробна информация и с каква цел?

Явно не е бил ром и е използвал двете жени с точно определена цел - включително и като им промил мозъците, че вършат нещо "свято".
6
2
 
16
 
! Отговори
Всички ромки преди 5 месеца
Гоу хоум, в новата ви родина, емигрантската *** гърция
5
0
 
13
 
! Отговори
???????????? преди 5 месеца
Тази тяхна тетрадка със записките ... Да не са били съгледвачки на банда крадци на антики?
Онези музеи се пазят не на шега, но знаеш ли какво може да са намислили апашите? Да не би мазането с бебешко олио да е свързано с някакъв апашки похват?
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БХК?
3
3
 
16
 
! Отговори
Европеец преди 5 месеца
Такава им е вярата на хората, да бъдем толерантни.
2
1
 
8
 
! Отговори
язък преди 5 месеца
...само негативни новини...
1
1
 
7
 
! Отговори
язък преди 5 месеца
...само негативни новини...