Румънци отново на протест срещу корупцията

Стотици скандираха: "Оставка!" и "Няма да се предадем!"
11 сеп 2018 08:40, Елка Василева
29
Румънци отново на протест срещу корупцията
Снимка: БТА

Стотици румънци снощи отново протестираха в столицата Букурещ срещу корупцията, месец след като при сблъсъци на антикорупционна демонстрация бяха ранени 450 души, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Демонстрантите се събраха пред правителствени офиси с румънски и американски знамена, както и със знамена на ЕС. Те скандираха: "Оставка!" и "Няма да се предадем!"

По-малки протести се състояха в други румънски градове.

Антикорупционни протести в Румъния редовно се организират, откакто социалдемократите спечелиха изборите през 2016 г. и започнаха законови промени, които според критици ще затруднят съдебното преследване на корупция по високите етажи на властта, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: румънияпротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато управляващата партия, не иска друг мандат а само да си вземе това което иска в рамките на мандата си, протестите са безсмислени, просто интересите на партията не влиза да се съобразява с протестиращите
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То затова Северозапада ще иска да се присъедини към Румъния.
22
9
 
5
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Ама нали я бяха преборили, нали имаха много велики прокурори, нали ни ги давахте за пример? Каква стана тя сега? Значи всичко е било мижи, да те лажим.
21
3
 
17
 
! Отговори
Неграмотен депутат преди 5 години
В България няма корупция,далавери,затова хората не протестират.Всички политици са честни бизнесмени.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормални хора искат нормална държава ... без корупция и руску ботуш. Руските знамена в ***
19
8
 
11
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Абе кой го *** българина за нещо..народ без култура,крал от всички по малко.къде от турци къде от гърци,къде от други...една *** дето през вековете са ги викали само да се бият за някоя държава. Диваци...
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук всички около гербераския кмет са наместени на лека работа, в програма за заетост /личен асистент на тате/, снабдени с дърва за огрев 60 лева кубика, а другите се препращат към дървени бизнесмени - 85 лева! Повечето вече са насочени и подпомагани да си изкарат и по един ТЕЛК! Всички роми - телк! Българка на 80 години работила тютюн и бетон - 240 лева пенсия, ромка на 48 - работи личен асистент - х лева, плюс 76 % ТЕЛК - 250лева! Отделно уж гледа тютюн в двора за субсидии, шета на англичани!
17
1
 
7
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
До 17, анонимния,не знам за какви кораби говориш, може би за тези по Дунава, но погледни обявите и ми кажи колко намери за научна работа?Точно така, няма за какво да се протестира, защото на всеки ще му се види света тесен, ако излезе наяве откъде са тези Мерцедеси, вили, апартаменти, фирми и т.н.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала им правя на комшиите... разтреляха си комунистите, забраниха комунистическите партии и движения и знаят как да протестират. Ние сме си овце. 500 години са ни дресирали добре гена.
15
4
 
19
 
! Отговори
Ганчю преди 5 години
При нас такива отрицателни явления нямаме! Освен това, българенът генетически е склонен да бутне и приеме рушвет и подкуп, да намести някъде наш човек, той пък да намести куцо, сакато и позната на държавна издръжка!
14
4
 
17
 
! Отговори
хаха преди 5 години
И при ръмънеску, както и при нас ( а и навсякъде), корупцията няма политически пристрастия и е повсеместна! напоследък станаха известни с "железни" прокурори, които обаче вкарваха в затвора само корумпирани , неугодни на Со рос и глобалистите! Смяната на властта стана за това, а и понеже се разбра за топла връзка на "специалния" прокурор с американското посолство и ЦРУ...!?
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво, че протестират, но пишещата би следвало да следи темата, да направи анализ и да ни информира какво се случи след грандиозния митинг преди месец. Някой да е сменен или да е подал оставка, не съм чул правителството да е паднало. Нищо ново за съжаление по нашите земи.
12
4
 
18
 
! Отговори
1 000 000 преди 5 години
А за Каталуния нищо не пишат!
11
4
 
10
 
! Отговори
театро преди 5 години
Нали няма такива дето си мислят, че зад соро соидния протест стоят честните и неподкупните?
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах, защо да се напъвам да Бееекам? Във БГ важи ли?КЮРупцията ще пребъде, освен ако не решин, че ще сме много честни ..оред себе си.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е връзката със знамето на Обединеното Кралство? Още повече, ако е реална от протеста.
8
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънците протестират срещу корупцията, а българите зяпат Вип брадър и подобни глупави програми.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се бориш с корупцията, екологията и джендъриите са модерни начини да туриш бъг в системата и да им гледаш сеира как циклят милите и се опитват лифт да пуснат. На кредиторите това излиза почти без пари щото е ясно, че не им се дават парички, а само инвестиции и субсидии могат да преборят корупцията и мизерията.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама румънците протестират срещу правителството на социалистите, а у нас *** умника иска да ги докара на власт.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно звучно подкрепящо "бееееееее" от тука и се връщам към сеното!