Заев: С договора Гърция призна македонската идентичност!

На референдума Македония да стъпи на пътя на европейските страни
11 сеп 2018 13:45, Елка Василева
36
Заев: С договора Гърция призна македонската идентичност!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

С договора от Преспа Република Македония смени името си, но с него Гърция прие и призна македонската идентичност и македонския език, заяви снощи македонският премиер Зоран Заев в Свети Николе в рамките на кампанията за референдума на 30 септември, предаде агенция МИА.

Още по темата

Заев каза, че на 30 септември /когато ще се проведе референдумът/ трябва да се осигури стъпването на Македония на пътя, по който вървят европейските страни.

Той добави, че никой вече не оспорва Македония като страна, в която живее предимно македонски народ, признат от целия свят, който говори предимно на македонски език, признат от целия свят.

Заев говори в Свети Николе на проява под наслов "Излез ЗА европейска Македония" в рамките на кампанията за референдума, на който гражданите трябва да отговорят на въпроса "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция", посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
7
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Никой в България не признава нито идентичността им, нито пък езика
30
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНе съм си поставил за цел да обиждам някого, но масово са ги правили от "ОВ" на "СКИ"!То има и поляци и руснаци и американци и българи, чиято фамилия завършва на "СКИ".
29
3
 
3
 
! Отговори
k преди 5 години
"европейска Македония" в която Албанския е офицялен език ..Езикът който е говорил Александър Македонски със сигурност няма нищо общо с противния Български диалект , който се води "македонски" език сега и който е "признат" от света Американците ще си вземат дори и гащите и ще ви зарежат на съдбата ви - точно както направиха с Украйна
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Филемон ФиларетусФиламонее :) първо се поинтересувай доколко най-древната история на гърците е свързана с гърците (пелазгите например) пък тогава поучавай македонците... :)
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 (27)А моята фамилия като завършва на "ски" да не би да е македонска? хахахах няма български и македонски фамилии, има фамилии на хора живеещи в България и на такива в Македония. Аз разлика не намирам. Христо Смирненски например за теб с македонска фамилия ли е?
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "Северна" Македония стои като придатък към Гърция, която административно е разделена на Източна и Западна Македония. Да им е честита промяната на името :D
25
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
Разбирам защо са записани , като Георге и Зоран, но защо не Ивановски и Заевски, или Иваноски или Заески?Защо с бугарски фамилии?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчаяна нужда от идентичност имат само хората с липса на идентичност.
23
2
 
10
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 5 години
Международно признание за идентичността си искат имат само хора с гузна съвест, които нямат идентичност. Защо ние българите не се напъваме някой да ни признава? И дали ни пука изобщо какво си мислят *** и пульо и дали ще ни признаят. Отговорът е НЕ, защото знаем кои сме, откъде сме и кои са нашите земи от хилядолетия. Очевидно нещата не стоят така с република (Стрелката на Компаса) или (Някаква Посока) Македония.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя явно се опитва да провали всичко. Първо с нас се заяде , сега с гърците. Ей глупавв човек. Явно ще види ЕС в сънищата си.
21
4
 
10
 
! Отговори
Историчар преди 5 години
Народ и език македонски - НЯМА и няма как да има. Македонски българи, гърци, албанци, власи - да, но етнически македонци е глупост!
20
2
 
6
 
! Отговори
до всички преди 5 години
Вие не знаете най-важното - македонците са създали Вселената.Само те и никой друг.Мисля : Колко ли ограничен трябва да е човек, като кон с капаци, за да говори глупости така убедително.. ?
19
3
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Славната икономика на Гърция така е забуксувала , че не може да излезне от калта.Голямата икономика на Балканите - смях , та дрънка. Същите , като макетата
18
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АГЕНТ АЛБЕРТТо има и швейцарци, говорят на три езика, напред са с материала, но нямат претенции, че са измислили света!
17
4
 
4
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Американси комисионер!
16
2
 
9
 
! Отговори
АГЕНТ АЛБЕРТ преди 5 години
Афганистан държава има,,но няма афганистански етнос....БЕЛГИЯ държава има, но няма белгииски етнос...австриски етнос, регионален -да, но няма език...ИРАН И ТУРЦИЯ СА ЗБОРНИ ПАН-ДЪРЖАВИ, Това значи че няма единен и сам турски етнос...винаги има под-деления, така и иранец - е зборно понятие, и няма един ИРАНСКИ ЕЗИК -- а ПОНЕ 8 - Главен - ФАРСКИ + ПАЩУ, ДАРИ, УРДУ, БЕЛУДЖИ, И ДВАТА ГЛАВНИ КЮРДСКИ--ЗАЗАКИ И КУРМАНДЖИ, и Осетински !
15
4
 
18
 
! Отговори
Добитъци преди 5 години
Заев, Плевнелиев....защо предателите все имат някакви имена свързани със зоологията, фауната и животновъдството?
14
8
 
2
 
! Отговори
Филемон Филаретус преди 5 години
ФИРОМЕЦА ССЪС ЗАЕКОТО ИМЕ---МАЙКА ГЪРЦИЯ НИКОГА НЕ ВИ Е ПРИЗНАЛА ЧЕ ВИЕ СТЕ МАКЕДОНЦИ !!ВИЕ НЕ СТЕ МАКЕДОНЦИ...ТОВА ПЪРВО...ВТОРО - ГЪРЦИЯ--МОЯТА РОДИНА, ПРИЗНА ЧЕ ВИЕ ГОВОРИТЕ НА СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ ЕЗИК (СЛАВЯНСКИ), И ЧЕ ВИЕ СТЕ СЕВЕРНО МАКЕДОНЦИ (СЛАВЯНИ)...ТОВА Е НАПИСАНО ИЗРИЧНО В ДОГОВОРА, КОГАТО ЩЕ ВЪРНЕТЕ ЗАВИНАГИ ОТКРАДНАТОТО ПРЕЗ 1944 год. И 1991/1992 ГОД. --- СЛАВНОТО ИМЕ ОТ ВЕЛИКОТО МИНАЛО НА ГЪРЦИЯ, И ЩЕ СТАНЕТЕ ЗАВИНАГИ -- СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ , СКОБИ (СЛАВЯНИ, СКОПЯНИ, АЛВАНЦИ) !!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитали радио Ереван, колко вида българи има:Отгвор : Три ! Българи, македонци и трети пол - русофили !
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спорът е какви бяхте до 1944г. И да признаете тази истина какви бяхте заедно с всички исторически личности от въпросния период, а сега е възможно и македонци да сте!