Живеете под наем в Гърция? Държавата дава помощи

Отпусканите добавки ще са в размер от ?70 до ?210
12 сеп 2018 15:30, Елка Василева
19
Живеете под наем в Гърция? Държавата дава помощи
Снимка: архив, Reuters

Живеещите под наем или изплащащите жилищен заем за първо жилище в Гърция могат да получават помощи при определени условия.

Гръцкото правителство предвижда 600 милиона евро за отпускане на добавки за наем от 1 януари 2019 г. На опашката могат да се наредят семейства с доход до 24 000 евро, които живеят в жилище под наем или изплащат жилищен заем за първо жилище. Сумата, която ще се отпуска, ще варира от 70 до 210 евро.

От добавката могат да се възползват всички гръцки граждани, както и чужденци, които живеят в страната, между които и много българи.

Според критериите за общия доход на семейството съгласно програмата за живеещите под наем едночленно домакинство не може да надвишава сумата от 8.000 евро, увеличен с 4.000 евро за всеки допълнителен член на семейството. Общият доход не може да надхвърля 24.000 евро годишно независимо от броя на членовете на семейството, пише "Труд".

За живеещите в собствено първо жилище, за което изплащат заем, общата данъчно облагаема стойност на недвижимото имущество не трябва да превишава общо сумата от 120.000 евро за едночленно домакинство, увеличена с 15.000 евро за всеки допълнителен член. Крайната сума, предвидена от програмата, е 180.000 евро.

Сумата, която ще се изплаща, е 70 евро месечно за едночленно домакинство и за всеки допълнителен член надбавка от 35 евро месечно. За най-висока граница на жилищната надбавка се определят 210 евро месечно.

След изтичане на 12 месеца от одобряване по програмата правоимащият може да подаде отново молба за включване в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Petyr преди 5 години
До АнонименБъркаш и то сериозно - има над половин милион пенсионери с пенсии малко под 400 евро,което е и минималната пенсия. Не казвам,че са зле,защото всички си имат жилища, но все пак да спомена. Разбира се, искам тук нашите пенсионери да получават минималната пенсия там,ама тук се краде безобразно много, дори повече и от там.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Василева, информацията Ви е грешна! Вчера отхвърлиха предложението за заемите!Остана само за живеещи под наем !Има друг вид помощи крайно бедени , вземат всеки месец -100е на ръка и 100е карта за покупки ,по ваш избор!Ципра ги раздава тия помощи от непосилните данаци ! Не са от неговият джоб! Ще, има избори !А, неговете деца през тази ,чебна година ще посещават американското училище!До къде стигна комунягата да си дава децата в американски колеж! Гърците , са му приготвили много вратовр
14
0
 
20
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Гърците ако са зле ние трябва да не съществуваме...
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците аха-аха се закрепиха и пак почнаха щедро да раздават пари на *** и пульо.Така явно се купуват гласоподаватели, но в един момент на всичко техни кредитори ще им писне, ще им теглят една голяма май.на и ще ги оставят да фалират и да си изсърбат до дъно попарата.Може да си позволиш да си щедра държава само и единствено ако икономиката пращи от здраве,хазната ти прелива, намалил си данъците до минимум и пак остават доволно пари...или си Саудитска Арабия!
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко бе, Боко Тиквата нали ви каза, че гърците са зле и ровят по кофите.Ще му повярвам, когато видя гъркиня в София да сменява памперсите на БГ-пенсионер срещу 1/3 от пенсията му.Защото българките в Гърция правят основно това. Е, ползват ги и за други услуги де, по съвместителство, както се казва.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
помощите се изплащат в Германия и Франция. От години има тарикати дето щипкат тихичко. Споделяйте ако има закъсали българи поне да преживяват горе долу. Нужен е период от време до уреждане на документите но после сте на хранилката на техните *** с 800 евро на месец не се забогатява но бива
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция няма пенсия под 900 евро! Уж бедната, пропаднала и фалирала Гърция!
9
2
 
35
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
МРЗ в Гърция е 830 евро, а средната около 1 750 евро.Цените са почти същите като в БГ, може би с до 15-20% по-високи.Аз изкарах през август 2 седмици в Гърция и похарчих около 600 евро.За сравнение в България почивката на море ми излиза малко повече и то само за 1 седмица.
8
3
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Калкулаторке, заглавието ти отново е неграмотно написано. Слагаш въпросителен знак след твърдение.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е МРЗ в Гърция? Мълчи се по въпроса.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГурбетчияНикога никого няма да стигнем.Управляващите нямат такова желание. Те са си добре.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво. Така трябва. Да се помага на бедните. И да се взима откраднатото от крадците.
4
0
 
37
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Ако това е истина, браво на Ципрас! Кога ще ги стигнем гърците?
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня как разБойко казваше -"да не станем като Гърция". Вие помните ли? Аз искам да попитам само -"Кога"?
2
9
 
9
 
! Отговори
Джо преди 5 години
От общите пари се харчи лесно. Но като само дават и не си ги искат, що не?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в София е така - Фандъкова дава по 300 лв на всеки, който гласува за ГРОБ.