Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция

Пак призова хората да обърнат спестяванията си в лири
Обновена: 14 сеп 2018 16:04 | 14 сеп 2018 16:00,
57
Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на Съединените щати, предаде Ройтерс.

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза също, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти вчера.

Още по темата

Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници, информира БТА.

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75% на 24 на сто, за да овладее инфлацията и да подкрепи турската валута след рязкото й поевтиняване тази година.

Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80% завършени, ще бъдат осъществени докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че турците са толкова прости, че да си дадат долари и еврата за обезценени лири. Дори когато го поиска падишаха! Те ясно разбират, че идват лоши времена!
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая винаги простолюдието плаща гювеча. И тоя път няма да е друго. След още 3 години ..Ще са по зле и от нас. Защото големи разходи с малко пари отива към фалит.
29
5
 
22
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Анонимен 25това за рецесията и фалита на Америка,го чуваме и четем ,още от 1917г.Когато Ленин ви е капсуловал пожизнено Сърпове и Чук0ве в главите ,на вас комунистите.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган призова турците да си обьрнат евротата и доларите в турски лири!--------------------------------А той офшорката защо не си обрьща доларите в турски лири?
27
4
 
14
 
! Отговори
олд мен преди 5 години
Имам идея:черния турчин да даде под наем президентския дворец в Анкара по наем и то в лири.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долна Горна, каквото си постели последните 3 години на това, ще лежиш. Много приказва , а сега взе да ревеш. Както и тогава казвах, че ще стане. Като хапеш ръцете, които тв хранят обикновено оставаш гладен. Такова е. ЗаЖалко за поданиците , че бяха толкова наивни и сега ще сърбат чорбата.
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До две години се очаква американската икономика да е в рецесия а долара да изгуби с 30 на сто от стойността си
24
7
 
10
 
! Отговори
преди 5 години
Представяте ли си какво ще стане тук ако Б.Б помоли всички да обърнат спестяванията си в левове !
23
1
 
9
 
! Отговори
Иран преди 5 години
Географското положение на Иран, между Каспийско море и Индийския океан, затруднява щатските амбиции за контрол над богатите резерви на нефт и газ на източния бряг на Каспийско море. За да се транспортират тези нефт и газ до световните пазари без да се пресича нито Русия, нито Иран, тръбопроводите трябвало да се построят през Афганистан. Такива планове са правени още в началото на 90-те, но тръбопроводите още ги няма.
22
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е велик лидер за ужас на американските империалисти
21
0
 
11
 
! Отговори
Ирак преди 5 години
До 1990г. САЩ поддържат изгодни търговски контакти със Саддам Хюсеин. Тогава той е добър съюзник. Например, през 1980, той се опитва да помогне в освобождаването на заложниците в американското посолство в Техеран. Но през 1989 Саддам обвинява Кувейт, че наводнява нефтения пазар, карайки цените на нефта да паднат. Следващата година Саддам се опитва да анексира Кувейт. Това води до незабавен обрат в позицията на САЩ. Чрез анексията Саддам би получил 20% от световните нефтени запаси.
20
9
 
13
 
! Отговори
Венецуела преди 5 години
Във Венецуела, от години, САЩ се опитваха да свалят президента Чавес под претекст, че той е опасен комунист. Чавес национализира нефтената индустрия и подписва бартерни сделки за износ на венецуелска нефт в замяна на медицинска помощ от Куба и други страни. В бартерните сделки не са нужни долари и САЩ не получават печалба от нефтената търговия.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си."Ако са луди сигурно ще го направят....
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган се държи `долно` с всички и после търси съчувствие.Е, НЯМА!
17
9
 
18
 
! Отговори
лика прилика преди 5 години
Колкото повече чета за Ердоган, толкова повече се убеждавам че исляма и социализма са едно и също. Все някой им пречи. Сега социалистите като вземат властта в България ще започнат да им пречат "четирите годишни времена и световния империализъм."Ето на руската космическа станция, докато мирно си летят в орбита около земята, накой подъл американски астронафт е започнал да им пробива дупки по обшивката докато си почиват.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган лъже, най-добре е хората да обърнат спестяванията си в руски рубли.
15
5
 
13
 
! Отговори
и този. е... преди 5 години
...с болен мозък , като макетата.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого ли не атакува Турция. Някои директно като нахълтва без да е канен с войска /Сирия/. Някои подмолно, като плаща на свои емисари да пропагандират или да създават протурски партии в суверенни държави. На някои успя да им свали и самолет и после търча в НАТО да се оплаква. Нормалното му състояние, въпреки непрекъснатите агресии е да се оплаква от другите.Клайно време е да си получи рестото.
13
9
 
12
 
! Отговори
niki преди 5 години
Абе тоя не разбра ли, че докато не освободи американския пастор (тоест агент) от затвора, Турция не я чака нищо добро.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180млрд ще трябва да платят до другото лято или ще теглят кредити на високи лихви или фалит