Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция

Пак призова хората да обърнат спестяванията си в лири
Обновена: 14 сеп 2018 16:04 | 14 сеп 2018 16:00,
57
Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на Съединените щати, предаде Ройтерс.

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза също, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти вчера.

Още по темата

Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници, информира БТА.

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75% на 24 на сто, за да овладее инфлацията и да подкрепи турската валута след рязкото й поевтиняване тази година.

Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80% завършени, ще бъдат осъществени докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
12
 
! Отговори
Абе ей! преди 5 години
Кой тийнеджър журналяст пише така "vs. Турция". Пише се срещу Турция. Или да напише на български "с/у"...Ей, аман! Къде сте я завършили тая журналистика? В каспичанския свободен ли?
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган няма да свърши зле, всички които не разбират какво се крие зад фасадата на долара те ще свършат зле, всеки притежател на долари в един момент ще банкрутира. Хората нямат нужда от долaри САЩ печатат долари другите купуват от САЩ долари и с тях купуват петрол от страните от ОПЕК.САЩ вече са банкРутирали и всеки момент могат да дадат фира, ако се приеме петро-юан, петро-евро или нещо.
9
15
 
17
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Атаката срещу Турция е от най-големите щатско-еврейски банки.Турция,Русия,Китай и Иран вече търгуват със собствени валути.Много от турците не са съгласни с политиката на Ердоган,но в момента са обединени около него за да запазят силна Турция.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека който призоваваше да не се купува американски техника; и всичик масово си изхвърлиха айфоните на бок---лука. Е, сега им е хак, купили са си по-скъпи телефони от САЩ. Трябва яко производство, за да се опънеш на САЩ
7
5
 
21
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Падишаха сам си затяга примката около шията с всеки изминал ден. Дано не съм му лош пророк, ама май зле ще свърши.
6
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ердооо валса е за двама.Не може да играеш с всички и против всички.Дори големите не правят така.
5
21
 
8
 
! Отговори
Смърт на евреите ! преди 5 години
Ердоган е велик управник и родолюбец! Да е жив и здрав!
4
0
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
"Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си."...доообре...
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитър е тоя. Като кликата на Жан Виденов. Обръщат си парите в лири и след 2 месеца лирите стават със стойността на тоалетна хартия. И хоп, обрали спестяваният на народа си. Не че не го заслужават тоя сценарий де. Да дадът на султан-ислямист неограничена власт.
2
3
 
13
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Споко ще оцелеете. Ние вече сме така 30 г плюс долна етническа атака, но ти си наясно с нея.... Така че фуцк офффф тюрбан смотан.
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо каквото си е надробил да си го сърба.Дроби, дроби срещу кого ли не дроби, сега пак други му виновни.Айде у лево.