Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция

Пак призова хората да обърнат спестяванията си в лири
Обновена: 14 сеп 2018 16:04 | 14 сеп 2018 16:00,
57
Ердоган съзря "долна" икономическа атака vs. Турция
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на Съединените щати, предаде Ройтерс.

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза също, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти вчера.

Още по темата

Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници, информира БТА.

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75% на 24 на сто, за да овладее инфлацията и да подкрепи турската валута след рязкото й поевтиняване тази година.

Ердоган призова още турците да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80% завършени, ще бъдат осъществени докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото на пазарната икономика е, че не се влияе от желанията на отделни политици а следва пазарните желания на хората!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да е прав, но все пак...................САЩ и ЕС са достатъчно силни за да смачкат Турция икономически.Турция си остава само регионална сила.Кога ще го разбере лудия диктатор Ердоган - султан?
49
0
 
8
 
! Отговори
въй преди 5 години
а ние кво общо имаме с таа работа па се тревожим излишно
48
1
 
1
 
! Отговори
Wonder преди 5 години
Ами комисионната от С400?
47
4
 
13
 
! Отговори
преди 5 години
Ердоган заповяда да не се извършват сделки с долари и евро в Турция !Този човек наистина смята Турция за своя собственост !
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на нищо не прилича, да правят долна икономическа атака срещу лирата на Ердоган ефенди.
45
7
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Путин е следващия, който ще се пече на пангара. От началото на годината рублата е загубила 50% от стойноста си. Долари няма вече. До месец 1$=200 рубли. Честито на печелившите. До края на годината джуджето - гном ще бъде изметено от РФ. Ама рашките са *** и роби - ще изтърпят. Те вярват все още във светлото бъдеще на комунизЪма и във детските приказки за правда и свобода за народа които им нашепва дребния диктатор Шаломов.
44
6
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Когато Господ реши да унищожи някого, първо му отнема разсъдъка. така е и със Ердо. повярва си падишаха, повярва си, че е станал божество. Опита се да стане султан, да играе самостоятелно, да хапе ръцете които го хранят, да налага исканията си на Европа и САЩ. тъпака не разбира, че реакцията на Европа и САЩ може да бъде и финансова, смазваща всяка икономика. Ми честито - до месец 1$=20 лири. Спасението е да се обеси Ердо пред Меджлиса. Бу, ха, ха, ха
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЧИТАНО ОТ ВЧЕРА ТУРЦИЯ Е ОБЯВЕНА ЗА ОФИЦИАЛНО ФАЛИРАЛА !ДО 1 ГОДИНА ЩЕ ФАЛИРАТ БАНКИТЕ ТАМ !!!
42
3
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе ердогане, икономиката на турция расте и е силна - ония дни така каза , ти за некаква атака говориш, а и печките с долари си палите,...........!
41
2
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Тя и лисицата вървяла слекоча две години и чакала да му паднат маду..те, ама не паднали....Тука има един *** русофил, който ковек не знае да му се смее ли,да го съжалява ли...май КАТ гледам повечето му теглят по една майна и не обръщат внимание на глупостите му.
40
7
 
5
 
! Отговори
Много цензура в този преди 5 години
Когато се хващаш с диктатори и мошеници , резултатът е такъв!Скоро народа ще те изрита, както и онова джудже в средновековната монархия Русия.
39
5
 
8
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До ВенецуелаВенецуела - 100% инфлация за 3 седмици.Средната заплата преди 3 седмици беше покачена на 31$, но само 3 седмици по-късно падна на 15$. Престъпност - 91убити на 100000 - най-висока в Света.Венецуела има 100 милиарда дългове към Русията. Русия е собственик на главните нефтени находища.Ама САЩ са виновни де.Има си хас да има диктаторче по Света, на което да не са му виновни САЩ.междувременно дъщерята на споменатия Чавес, заряза венецуелския комунизъм и е в САЩ с 3милиарда.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-страшно от това САЩ да ти е враг - е САЩ да ти е "приятел"!!!САЩ не признава никакви международни договори,споразумения или конвенции които противоречат или не отговарят на техните национални, финансови, икономически или политически интереси.Договорите и споразуменията подписани от САЩ не струват цената на хартията или на мастилото с които са подписани.
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той сам се наака, а обвинява разни външни сили, типично за всеки диктатор.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за C-400 пари има ли? Който се е хванал с ушанките, не е прокопсал!
35
0
 
15
 
! Отговори
Pen преди 5 години
*** какво е това "VS" в заглавието ? Да не сте 4-ти клас да пишете така ?
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сам се оплете в мрежата си завалията...
33
1
 
2
 
! Отговори
:) :) :) преди 5 години
Evreykite bankeri revatKomunisticheskite fashqgi oshte poveche
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя се върти и огъва като кючекчийка, няма равен