Като "Биляна платно белеше" да избелим образа на Македония!

Зоран Заев: Охрид да стане европейски Йерусалим!
18 сеп 2018 12:15, Елка Василева
14
Като "Биляна платно белеше" да избелим образа на Македония!
Зоран Заев. Снимка: БТА

"Да приближим Охрид още повече до Европа и от балкански да бъде провъзгласен за европейски Йерусалим, по примера на "Биляна платно белеше" всички ние да избелим образа на нашата Македония. На 30 септември масово да гласуваме "за" да вървим заедно напред. "За" европейска Македония и европейски Охрид", призова снощи македонският премиер Зоран Заев в Охрид, където се състоя митинг, организиран от "Излез за европейска Македония", съобщават вестниците в Скопие.

Както и на 8 септември 1991 година, когато страната и бъдещето призоваваха към акция, по същия начин референдумът на 30 септември е призив към действие и наш патриотичен дълг, подчертал Заев, цитиран от вестник "Нова Македония".

"Слободен печат" пише, че председателят на Европейския съвет Доналд Туск чрез видео послание на македонски се е обърнал към гражданите на Македония и обяснил защо всеки трябва да участва в референдума. В профила си в Twitter Туск призова гражданите на Република Македония да гласуват на референдума и да не пропуснат шанса, който им се предлага.

Още по темата

Вестник "Вечер", цитиран от БТА, съобщава, че лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се е срещнал с министъра на отбраната на Италия Елизабета Трента и италианския посланик Карло Ромео. На срещата било разговаряно за актуалната политическа ситуация в страната, евроатлантическата интеграция на Република Македония и референдума за договора с Гърция. Мицкоски подчертал, че за ВМРО-ДПМНЕ договорът с Гърция остава неприемлив и поставя държавата в незавидна ситуация. Мицкоски подчертал, че стратегическите цели на ВМРО-ДПМНЕ са интеграция на страната в ЕС и НАТО. Събеседниците се съгласили, че интеграцията на Република Македония в ЕС и НАТО е ключов фактор за стабилност в региона и е необходима подкрепа за извършването на реформи, което ще помогне за постигането на тези цели.

Вестник "Вечер" съобщава, че ерокомисарят Йоханес Хан изразил оптимизъм пред гражданите на Щип в дебат, който е част от кампанията за ЕС, че референдумът на 30 септември ще бъде успешен, а гражданите ще участват в референдума. Той посочил, че става дума за решение на гражданите, което те сами трябва да вземат и призовал младите хора да сторят това, тъй като става дума за европейското бъдеще на тяхната страна. Еврокомисарят изтъкнал, че референдумът е с консултативен характер и независимо от изхода по-голямото участие на избирателите ще даде на политиците по-ясен мандат в каква посока да мислят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Ако пуснеш един македонец в пералня и го извадиш,ще видиш избелен чист българин и мътна сръбска вода!
12
0
 
3
 
! Отговори
Крум преди 5 години
Македония да прави каквото иска Тея лвкета предатели не искам да ги знам нека се задават дано и те като евреите крадат нашето ни ще платят скъпо....
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО АКО СТАНЕ ОХРИД ЙЕРУСАЛИМ , ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ВОЙНА.КАТО В ИСТИНСКИЯ ЙЕРУСАЛИМ
10
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Охрид да стане европейски Йерусалим? Може, когато ние станем Швейцария на Балканите. Нали сме от един дол дренки.
9
1
 
7
 
! Отговори
тато преди 5 години
Макетата са по-големи *** от албанците ,аз мислех че шиптърите са най- добри ,но те ги надминаха.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония трудно ще се избели в очите на българите.Цялата тази помия, която се лееше 70 години по България, а и днес какво да я правим. Това за 100 години не може да се забрави.Но Господ забавя, но не забравя.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да я избелите, а ще я потъмните след като половината ви население се изнесе на запад и албанците запълнят вакуума.
6
3
 
11
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Интереса клати феса. Гласуваите братя чака ви цедене и обслужване на великите сили не ви чака независимост а точно обратното.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йерусалиме, земльо македонска.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям вой да гласуват `за`.И сигурно ще го направят. Ще ги купят, така, както Сорос купи протестърите през 2013-та.Западът е свикнал да му се подчиняваме и за целта си поставя политици, на необходимите постове.А и един референдум лесно се фалшифицира.
3
0
 
10
 
! Отговори
Гуню преди 5 години
Заю Заев каква поза е заел на снимката
2
6
 
12
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Целия запад е в офанзива да обясни на макетата че не са българи целия запад сътвори тая македония и я откъсна от българия Защо ли не беше така с ГДР и ГФР. а се обединиха защото са един народ а тук мършите западни продължават да делят и опустошават. Ще видят макетата някога може би европеиския съюз и грабливата им политика. Швеицария като нее в европеиски съюз да не би да са зле.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 30.09 няма да има референдум. Ще се постъпи, както навремето с "пописот".