Долари и лири: Турците – разединени, но животът им поскъпва

Едни повтарят докрай мантрите на Ердоган, други открито критикуват
Обновена: 19 сеп 2018 20:06 | 19 сеп 2018 15:45,
79

Той е последвал призива на своя президент да обмени доларите си в лири, за да спре девалвацията на валутата.

Фирмата на Осман Алтун се е специализирала в инсталацията на охранителни системи и извършва повечето си сделки в американски долари, затова обменил сериозна сума пари.

Още по темата

"Обмених 230 000 долара, това бяха всичките ми пари", казва Ялтун пред "Deutsche Welle".

Ефект обаче не се забелязва, цените на еврото и долара си остават високи. В резултат бизнеса на Алтун се е свил наполовина. Той обаче повтаря до безкрай мантрите на Реджеп Ердоган.

"Днешна Турция не е онази слабата и стара Турция. Американците ни атакуват, но те не могат да ни засегнат с техните санкции", казва Алтун.

На различно мнение е Ясин Йълмаз, който е сред онези 48%, които на последните избори са гласували за опозицията.

Той е водопроводчик, който ремонтира ВиК системите в апартаменти, които предстои да бъдат продадени или дадени под наем. Напоследък обаче остават доста по-дълго на пазара. Строителните материали също поскъпват.

Ясин и жена му редовно си говорят за политическата ситуация. Наясно са с опасностите от критика на правителството, но това не ги спира.

"Всичко е подчинено на един-единствен човек. Подмазваш ли се всичко е наред, иначе не. По принцип е съвсем нормално да критикуваш едно или друго", казва той.

"Лошо или не, няма значение. Такива са нещата, в крайна сметка него го избраха за президент", отсича жена му.

Турция е силно разединена и тази пукнатина минава дори и между семействата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААНе можем да стигнем турците и след 1000 години :)))))--------------------------------------------------------Поредния ***, дето ме можел да стигне Турция. Ами няма да можеш, защото си ***, за това
68
14
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Не можем да стигнем турците и след 1000 години :)))))Всяко зло за добро, турция чупи рекорди по износ , а ни е ко праим ? Дишаме им праха и броим мухите
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сатантоОбразованието и професията развиват. Сега, не казвам, че ако ГошУ Неумното беше станал физик, щеше да е по-умен от Айнщайн, ко последния беше станал заварчик, но съвсем пак си има значение.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58 *** баш абсулвирсн си и бре.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мустакя-слънце има само личен самолет и един малък дворец за 1 милиард.Бат Бойко ряпа да яде!
64
5
 
22
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Хората навсякъде са си хора - делят се на умни и глупави. И това не е свързано по никакъв начин нито с образованието, нито с професията. Ето ярък пример как един водопроводчик може да бъде по-умен от един АйТи.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето прочетохте кои са зад Тайпи тези способните а за опозията тоя дето не чел нещо от рода на Винету.
62
18
 
18
 
! Отговори
ANTONIO VIVVALDI преди 5 години
Турците са противна смес от араби, роми и жълти монголо-татари...брадати, грозни, черни, и с противен Неандерталски и павиански език.КОГАТО РИМ Е ВЛАДЯЛ МАЛА АЗИЯ..ТУРЦИ НЕ Е ИМАЛО, И СА БИЛИ В СИБИР .КОГАТО ИТАЛИЯ Е СЪЗДАЛА ОПЕРАТА, АРИИТЕ, ТЕНОРИТЕ, КОМПОЗИТОРИТЕ КАТО МЕН...ОСМАНЦИТЕ СА БИЛИ В РАЯ С КОЗИЧКИ В ПЕЩЕРИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК...НО И СА ОТКРАДНАЛИ ПРЕМНОГО ЗЕМИ НА СТАРАТА ГРЪЦКО-РИМСКА ЗЕМЯ МАЛЕАЗИЯ И БЛИЗАК ИЗТОК = КОИТО ПАК ЩЕ БЪДЕ ГРЪЦКИ И ИТАЛИАНССКИ .
61
8
 
14
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Ердоган е велик политик,финансист,военачалник,миротворец,мюфтия,патриот,полиглот,а бе бъдещ Султан.Той даде заповед на народа си " кръгом и пак напред заднешком".
60
7
 
2
 
! Отговори
чокумба преди 5 години
да им го тури ама няма с каквокитайския бизнес се напълни с долари и сега купуват цели холдинги и то със същите долари зад които не стои почти нищо
59
9
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 22: Точно ЮАН да е световната валута съм много много твърдо против.Достатъчно ми е сега,че на всеки продукт у дома пише "Made in China".Стига им толкова на китайците. Няма нужда да контролират тихомълком целия свят.Гущера си е много много добре. Надявам се Тръмп най-сетне да им го сложи на китайците. Стават много нахални... Ей така лекичко само ....
58
5
 
24
 
! Отговори
месара преди 5 години
нема да се плашите, ердоган ви каза - икономиката ни расте и е силна, палете печките с долари!
57
9
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ех тези лоши атакуващи американци,как може да натискат за разваляне на прекрасните човешки права , свободи ,демократични турски правила които са за пример на света?и да искат главата на един такъв умен интелигентен дълновиден мъдър и компетентен господ като ердоган е сигурно за да въведат тоталитарната американска система в турция копирана от америка?колко е жалко че и на комшиите им липсва повече индивидуално мислене а не стадно наложено от властта
56
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От де да знаеш, че европейският ренесанс е инспириран точно от ориента?
55
4
 
11
 
! Отговори
марто преди 5 години
тоя е луд
54
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Листопадът стана "Лиропад", или обратното? Няма значение на Али Реза му е тежко. Тия си живеяят още в Средновековието. Всеки който е тръгвал да завладява света все му се е разпадала империята. А и те са си доста прости, щом предходните няколко стотин наука все на ислияма, като начин на подчинение са разчитали. В цяла Европа е имало Ренесанс, а тези само килимно пого.
53
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Козички отсам Дунава дал аллах иншаллах.
52
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долари молари важното е козички да има, ако те изезнат Турция ще се изправи пред национална катастрофа.
51
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дали някога ще прочетем една добра (или поне нормална) новина свързана с това ***племе
50
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я мислете Турция. Турция е държава която се грижи за гражданите си. Оня ден МИТ залови в Сирия и върна в Турция на съд деветима терористи участвали в убийството на двама турски войника в операцията по прочистването на терористи в Африн. Да сте чули някога българската държава да залови и осъди някой от терористите причинили смъртта на българските войничета от мисията им? Няма и да чуете