Хиляди българи в Одрин – празници, алъш вериш…

Търговците: Много клиенти, купуват всичко, доволни сме!
24 сеп 2018 14:30,
85
Хиляди българи в Одрин – празници, алъш вериш…
Снимка: Facebook

Хиляди българи се стекоха в Одрин в почивните дни на националния празник на България, Деня на независимостта.
Според информации в местните медии през трите почивни дни в града са пристигнали хиляди българи със стотици автобуси, предаде БТА.

"Хотелите в Одрин през тези дни се запълниха на 100%. Българите масово пазаруват в одринските магазини, на откритите пазари в града, пълнят ресторантите и заведенията. Купуват с кашони хранителни стоки, домашни потреби и всичко, каквото има на пазара. Хиляди българи се наслаждават на хубавото време, на почивните дни и в същото време си пазаруват всичко, от каквото имат нужда и при това много евтино заради девалвацията на лирата и повишената стойност на българския лев спрямо лирата", пишат медиите.

Одринските търговци посочват, че са особено доволни от наплива на съседите.

"Клиенти дал господ, да са живи и здрави съседите. Не можем да вдигнем глава, непрекъснато зареждаме магазините. Купуват и на едро, и на дребно. Особено бързо се разграбват пресните зеленчуци и плодове", казват те.

През уикендите също много българи идват да пазаруват в Одрин, отбелязват медиите в южната ни съседка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До джевTI V KOY VEK JIVEE6 I DO KOGA TAY 6TE JIVEE6 I KAKVO HUBAVO 6TE TI DOVEDE TAQ OMRAZA ????NIMA NE ZNAE6 4E NA VREMETO POLOVINATA EVROPEYCI SE IZTREBIHA EDIN DRUG A SEGA SA EDNA OB6TNOST !!!
68
16
 
22
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
Бай *** жалък и смешен както винаги! Мъкне кат не видял прах за пране, кадаиф, юогурт, кутии със сирене щот били одрински! Мнооого били на сметка, ама че пътувал 600 километра, че висял на граници - туй без значение било!
67
17
 
23
 
! Отговори
Резил преди 5 години
Българина ще пътува 1000 км за пакет кори за баница и кутия баклава щото били с 5 лв по-евтини. Келепир голям, няма що!
66
16
 
12
 
! Отговори
У бре преди 5 години
А в каква приказка ще живеем,ако "Визия за България" се осъществи! Червени байраци на Бузлуджа,руски на Копринка...Ще ви дам аз един Одрин!
65
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хм... 62В какво се състои престъплението? Че хората пазаруват евтино и качествено в Тр?Доносникът- комунист си остава такъв и на пъпа на Париж да живее.
64
9
 
9
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Йончева, няма ли да извадиш снимков материал,че тези хиляди българи не са преминали нелегално през граничната ограда?
63
2
 
10
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
А Корнелия де я?
62
24
 
23
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХМ никога не е излизал в друга държава. И не е пазарувал от Алибаба, Амазон и пр. Мито нсе слага на стоки с цена повече от 150$. Аз си внасям маслини за 149 $ и имам за много време. Внасям си домати за 149 $ и пак така.
60
3
 
23
 
! Отговори
До хм-62 преди 5 години
Ти на колко години си бе другарю и в кой век живееш?А открит лист няма ли да им поискаш? Ти поиска ли разрешение от кварталния за този си коментар? Или не те е страх от ,,посещение" на Московска 5 ?
59
5
 
45
 
! Отговори
Ей,дечурлига преди 5 години
Не можехме 45 години да приближим която и да е наша граница,а вие пубери и недорасли тинейджъри философствате и спорите за глупости.Шведи,датчани и швейцарци ходят вГермания на пазар.Гърци и сърби идваха у нас когато им беше евтино,румънците също.Вече и за нас е възможно ,ама вие не можете да оцените тази ,,слободия".Трябва ви един месец от режима на бай Тошо и ,,философията " и многознайството ви ще еде на кино.Радвайте се на свободата а не се плюйте бе голобради късметлии.Най ценна е свободата
58
26
 
13
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
Алоооу, Бойкоооу, защо се допуска такова престъпление? Къде спят нашите органи на митницата ни? Турция не е Европа и не е ЕС и като такава, всяка стока вкарвана оттам трябва да се обмити и обложи със съответните парични тежести в полза на държавата! Или България е разградена кошара може би??
57
2
 
41
 
! Отговори
ттт преди 5 години
Кое е най-ценното, от което българинът, да не бъде лишаван? - Хазартът! ДДС 0%! Хляб ДДС 20%. В Турция хляб и хлебни изделия 1%, другите хранителни стоки 8%, останалите стоки - 18%.Тяхната държава е по-патриот от нашата!
56
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е ходил в Турция да не ходи там по никакъв повод! Особено на почивка. Ще изпадне в културен шок и ще търси да си бие учителите в училище които са му промивали мозъка с всякакви митове и легенди за "изостаналата" Турция.
55
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрасето винаги си е прасе. Не му трябва, да отиде в другата ***. А в Одрин има и какво да се види. Две български църкви, Внушителни джамии, музеи, самия град е красив. И там не се яде много (храната е прекрасна) но алкохола е безбожно скъп. Без пиене се яде, колкото да се нахраниш, не повече.
54
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на мен ми липсва пазара в Турция,както и да се наядем като прасета,да се разходим с кораб,да поразгледаме.
53
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално - в Турция стоките са много по-качетвени от тези в Бантустана.И на почивка да решиш да отидеш - обслужването е перфектно.
52
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазаруването в Одрин е поредното доказателство за наличието на бг мафия, която завишава цени на стоки и извива ръцете на хората у нас. Това не сочи просперитет на българина. Той си остана просякът на ЕС.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До От ЕдирнеМи ше чистиш бе комшу.
50
11
 
18
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До ТончоТи си много п ро ст бе тончо.Това, че българите пътуват значи, че имат пари.Да си стоят на село като тебе ли?