Гаф на румънския премиер: Протестанти или протестиращи?

Виорика Дънчила обсъждала нападната жандармеристка
26 сеп 2018 20:26,
10
Гаф на румънския премиер: Протестанти или протестиращи?
Снимкa: Reuters, архив

За нов гаф на румънския премиер Виорика Дънчила пишат днес румънските електронни издания, като посочват, че по време на разговори с евродепутати от групата на социалистите и демократите Дънчила говорила за "жандармеристката, бита жестоко от протестантите", вместо от протестиращите, предаде БТА.

"Току-що научих от Виорика Дънчила на заседание на групата на социалистите и демократите, че жандармеристката е била "бита жестоко от протестантите". Надявам се, че преводачите са разбрали, че става дума за протестиращите. Да не влезем в религиозен конфликт", написа в страницата си във Фейсбук румънският евродепутат Каталин Иван, цитиран от телевизия Диджи24.

Още по темата

Телевизията уточнява, че Дънчила е говорила за 23-годишната жандармерситка Щефания, която пострада по време на антиправителствения митинг на 10 август.

Румънският премиер от вчера е на двудневно работно посещение в Брюксел, където има срещи с политическите групи в Европейския парламент. Следващата седмица на пленарно заседание на ЕП ще се състоят дискусии за правовата държава в Румъния, напомня Диджи24.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Г-жа Д(р)ънчила по-добре да вземе няколко урока по румънски, щото нейните ако я разберат погрешно, може да ѝ се случи случка. На площада. До стената. Ако не се сеща, да вземе урок и по най-нова история.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 2Не обиждайте румънката.При нас нещата са на много по-ниско ниво.
5
0
 
2
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 5 години
Е, то и у нас най-лесно е да се хванеш за думата. Повече от ясно е, че е неволно грешка на езика, ама нали министър - председателите не са хора и не грешат...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Бг еквивалентът на В. Дрънчила е Кобрелия Н. - червено и глупаво.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя не се сравнява с Тиквун а е Тиквунка това е женското на същия вид *** патки.Сега събирам в Румъния няма протести а религиозна война в която румънците са подкрепени от чужда армия протестанти вероятно от Ирландия Скандинавия и Швейцария.Някой незабавно дя звънне в ООН.Тамън сирийската криза да свърши и нова балканска почна и не забравяѝте да звъннете на Путин и Тръмп докато тия се бият те без война ще ги окрадат и нали и едните и другите имат тайни бази при нас ложе и ние нещо да намажем.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая може да се сравни по душевна простота само с българската Тиква
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрънчила - да!