Скопски размисли: Ако Македония не бъде Северна, ще бъде... черна!

Ако референдумът не успее – отчайваща политическа криза
27 сеп 2018 18:45,
41
Скопски размисли: Ако Македония не бъде Северна, ще бъде... черна!
Снимка: Wikipedia

Гражданите трябва разберат какъв исторически и неповторим шанс им се предлага за влизане в ЕС и НАТО, посочват политически анализатори и дипломати, призовавайки народа масово да излезе и да гласува на предстоящия референдум за името, пише вестник "Слободен печат" в материал, който е озаглавен "Македония ще бъде черна, ако не бъде Северна".

Те предупреждават, че ако евентуално референдумът не успее, тогава страната със сигурност ще влезе в отчайваща политическа криза и ще се изправи пред страшни последици, съпътствани от лоши сценарии.

Още по темата

Една от тези последици, обясняват експертите, ще бъде вечното затваряне на вратите за влизане на Македония в ЕС и НАТО, както и силни разделения, които ще се случат между македонците и албанците, но също и раздор, който ще се развие между самите македонци, отбелязва скопският вестник, цитиран от БТА.

Вестник "Вечер" съобщава, че председателят на Европейската народна партия чрез Тwitter е призовал македонските граждани да не бойкотират предстоящия референдум на 30 септември. Народът на БЮРМ ще има исторически шанс да вземе решение за бъдещето на Македония на референдума в неделя. ЕНП винаги е подкрепяла евроатлантическия път на региона, като и това гражданите да използват своето демократично право да изразят мнение и да избегнат бойкот, написал лидерът на европейската десница Джоузеф Доул.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че на предизборна проява в Деми Хисар лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е заявил, че договорът с Гърция е най-лошото възможно решение за Македония. С този документ Заев унижава държавата, а Македония губи името си, променя се конституцията, губи се идентичността, заявил Мицкоски.

Дойде време да внесем Европа и тук, в Крушево, в Македония, заявил македонският премиер Зоран Заев в митинг на коалицията "Излез за европейска Македония", пише вестник "Слободен печат". Заев посочил, че референдумът на 30 септември ще каже ясно в каква посока ще се движи Македония.

Най-накрая нашият народ трябва да стигне до онова, което е най-желано - да бъдем членка на ЕС и НАТО. Не ни е лесно, тъй като трябва да поставим географско определение на името, но получаваме най-накрая вековно признаване на нашия народ и език. Това отваря вратите да имаме достоен живот и да го живеем тук. Убеден съм, че това, което постигнахме с договора с Гърция, е това, което са желали нашите предци. С него получаваме наше парче земя, която е призната от целия свят и никой никога повече няма да ни унижава с БЮРМ, подчерта Заев, цитиран от вестник "Слободен печат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Или Северна Македония......или Северна Корея
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да я пишат Западна България и проблемът е решен.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Македония ще стане член с новото име. И след това ще си върне старото име."С яловата Заешка марионетка начело това няма как да стане.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ВЕТО за ЕС за скопиенските предатели. Подарък от България.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MAKE IN !
27
5
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
македония винаги е била на някого. ако не е черна, червена, зелена или на мерака на юдеите от уса, ще е на албаците.... все тая!
26
1
 
5
 
! Отговори
OOPS преди 5 години
MAKEEXIT
25
8
 
23
 
! Отговори
до русофилите преди 5 години
С коментарите си потвърждавате тезата, че обичате повече Русия дори и от България... Без значение дали ЕС ви харесва или не, ако Македония стане част от него, особено ако това се случи преди Сърбия да се присъедини, тогава хем ще живеем заедно почти без граници (нали сме един народ и това искаме), хем малко от малко ще им дойде акъла и ще си припомнят кои са. Защитавайки позицията на Русия в тази ситуация, вие защитавате продължаването на разделянето на българите в България с тези в Македония...
24
5
 
31
 
! Отговори
mnenie преди 5 години
Гръко винаги само проблеми е създавал. Какъв им е проблемът, че хората искат да се наричат македонци? Аааа, сетих се. През 1923 година насила са погърчили славяните в егейска македония с масови палежи, изнасилвания и убийства. Тогава масово хората са се изселвали в България. Гърците са високомерни простаци, които винаги са гледали на нас като втора ръка хора. Да ходят да правят на вятъра в Сливен компания. Македония ще стане член с новото име. И след това ще си върне старото име.
23
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига зяхте по Щатите бе. Проблема изобщо не идва от там, ами от изворите на водката.
22
6
 
13
 
! Отговори
ОПАААААААААААААААААА преди 5 години
цецко чевермето веднага да замине за тази държавица и да им направи един референдум по гербераски
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЯБВАШЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА ДА КОМАНДИРОВАТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.ТОГАВА ЩЕШЕ ДА Е СИГУРНО СПЕЧЕЛЕН, А НЕ КАКТО СЕГА - НА КАНТАР.
20
6
 
18
 
! Отговори
248 преди 5 години
Ще се разцепят - то е ясно. Е, те тогава ще видят какво представляват - една кръгла нула. И без това изчезват, Това заслужават майкопродавците.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво вмро ли?Удбашко!Нищо общо с онова старото, истинското, ВЕЛИКОТО ВМОРО!
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му беше на Бюрмия и Фиромия?
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОНИЯ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ГОВОРЕЙКИ НА НАШИТЕ ПУХЛЬОВЦИ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ,А ПО СКОПСКИТЕ МЕДИИ И АНТИЧНИ И СЛОВЕНСКИ ЕТНИЧЕСКИ БЮРМИ СЕ ГАВРЯТ С НАС И ИСТОРИЯТА НИ!!Какво ВМРО може да е това което застъпва антибългарски антични просръбски доктрини за т.н. македонци бе...Докога в България ще се прави манипукация в интерес на МАКЕДОНИСТИТЕ В СКОПИЕ,не ви ли срам и журналисти,и политици?ВИЕ ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО НЯМАТЕ ЛИ,КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА НИ УНИЖАВАТЕ ВСИЧКИ НАС С ВАШАТА ПРОДАЖНОСТ??
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам по новините пратеничката на една от противните ми телевизии Нова Тв взима интервю от Игор Янушев и въпросният дрънка врели-некипели за близки народи и колко ни били благодарни.Същият JA/ДЖА/нушев Игор Генерален секретар представете си на "ВМРО"-ДПМНЕ буквално снощи по скопската телевизя АлсатМ предаваща на албански казва дословно:"моите деца ще учат че Илинденското въстание е българско"а това било страшно за македонската идентичност.ЕТО ТАКА СЪРБОМАНИТЕ АНТИЧКИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРИЯ!!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зависи от кремълското участие !
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западна България повече им отива.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по тая логика и Добруджа, Тракия също трябва да станат държави с древна история.Траките поне са древни. Обявяват се разни разни там за преки наследници на древните тракийци и внуци на Орфей и се започва едно промиване на мозъци 45 г. и после хоп "нова нация", ама хем нова, хем древна.