Членство в ЕС или НАТО – за Косово няма алтернатива

Необходимо ни е трайно решение, заяви Хашим Тачи
28 сеп 2018 20:15,
13
Членство в ЕС или НАТО – за Косово няма алтернатива
Снимка: архив Reuters

За Прищина не съществува алтернатива за членство в ЕС и НАТО, заяви президентът на Косово Хашим Тачи и добави, че план Б нито съществува, нито се търси, предаде МИА.

В авторски текст за "Файненшъл таймс" президентът на Косово посочи, че докато Белград и Прищина не решат различията помежду си, няма да се стигне до членство в ЕС, поради което е много важно да се постигне правно задължаващ договор със Сърбия.

Още по темата

"Необходимо ни е трайно решение, което обхваща съществуващите различия и възможните точки за бъдещи сблъсъци. Няма да приемем временни договори или продължаване на статуквото", каза Тачи, цитиран от БТА.

Като една от конфликтните области той посочи границата между Косово и Сърбия, за която много се е писало в предишния период и каза, че корекция на границите не може да се прави на принципа на етническо разделение.

"Не искаме да разделяме нашите два народа. Необходимо е да кажем, че всеки окончателен договор трябва да бъде укрепен с железни гаранции за защита на правата на всички общности, които останат в нашите страни, включително и за защита на религиозните обекти", посочи Тачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
"браво" на преди 5 години
Хашим Тачи е известен терорист 1......
9
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
и на хашимчо му се прииска да се нареди на опашката от балкански крадци на запада а като влезете в ЕС с какво ще допринесете за благоденствието му ? и вие както нас ще се покажете колко сте неблагодарни и крадливи от фондовете с балкански номера нооо първо сърбите няма да ви пуснат така че май ще трябва да попитате дали русия не ви е по добра алтернатива те там са велики и преуспяващи по добре са от ЕС И НАТО и имат бол човешки права и свободи за вас и мнооого пари да ви дадат
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСомалия - не, но Украйна и Молдова, заедно с Грузия - ЩЕ!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5И от повечето държави в ООН!Ама нали ЕС е филиал на ЮСА-та, а на нея и трябват подстъпи и бази срещу Раша, какво значение има това, Рижко ни предупреждава да работим за интересите на янки дудъл.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тцтцтцтцтцА за да покажем, колко глобалстично е настроен Брюксел, трябва да приемем за комплект с Косово, и Сомалия. Щур купон ще стане, тъкмо сомалийците няма да пътуват отдалече, а и ще настане една обмяна на опит ... ум да ти зайде!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово не е признато от ЕС, те искат в ЕС да влизат.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
през крив макарон НАТО
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия си поверваха нещо... явно Бойка им разказва розовите си сънища!
2
3
 
10
 
! Отговори
тцтцтцтцтц преди 5 години
Това ще е върха на падението за Брюксел - да приеме терористи в ЕС-то
1
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
U N I T E D !