С над 100 км/ч. "Ксенофхон" връхлетя южна Гърция

Циклонът нанесе поражения и в столицата Атина
28 сеп 2018 19:40, Анисия Иванова
3

С над 100 километра в час циклонът "Ксенофхон" удари южните части на Гърция. Стихията нанесе поражения и в столицата Атина.

Силните ветрове събориха дървета и прекъснаха електропроводи. Заради лошото време, днес училищата в много части на Гърция останаха затворени, съобщи Bulgaria ON AIR.

Проливният дъжд предизвика километрични задръствания по много ключови пътища. Постъпили са стотици сигнали от граждани за паднали отломки.

Лошото време създаде проблеми и в морския транспорт. В ранните часове на деня обаче ветровете малко отслабнаха и фериботните услуги бяха частично възобновени, след почти два дни прекъсване.

Според метеоролозите лошото време ще се задържи и следващите дни. В цялата страната е обявен жълт и оранжев код. Най-опасно е обаче в южните части на страната.

Синоптиците прогнозират, че нов силен циклон на име "Зорба" ще премине през почивните дни. Очаква се обстановката да се влоши на Крит и Цикладските острови. Властите призовават хората да не излизат, ако това не е крайно наложително.

Нормализиране на обстановката може да се очаква към края на уикенда, когато циклонът се мести към бреговете на Турция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това малко като оня футболист на "Лудогорец" дето поне 10 пъти му смениха имената по разните спортни сайтове.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ксенофон, Ксенофон, не КсенофХон! В средното образование все някъде сте срещнали това име, неграмотни люде!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E нищо случайно не се случва де. Това е само началото на края. Които са чели Библията няма да се учудят ни най малко на наводненията земетресенията ураганите войните вулканите пожари. Щото там в тази книга е описано черно на бяло кое как и защо ще се случи. А тези които изобщо незнаят какво е това Библия и не са я чели ще кажат абе това е само една буря. Да една буря с извън земни размери и сила. Тези аномалии в природата идват с послание което никой от простолюдието няма да разбере.