ВМРО-ДПМНЕ изпрати Зоран Заев в политическа пенсия

Противници на референдума празнуват пред парламента в Скопие
Обновена: 30 сеп 2018 22:37 | 30 сеп 2018 22:37, Анисия Иванова
118
ВМРО-ДПМНЕ изпрати Зоран Заев в политическа пенсия
Снимка: БТА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви тази вечер от щаба на партията, че гражданите, които гласуваха "против" на референдума за договора с Гърция, и онези, които бойкотираха допитването, са изпратили най-гласното послание, че "Това е Македония", предадоха македонските медии.

Мицкоски направи оценката, че Република Македония се е произнесла против договора с Гърция.

Той обяви победа на народа и на ВМРО-ДПМНЕ, заявявайки на премиера Зоран Заев, че народът е с тях.

Още по темата

"Тук живеят македонци, идентичността ни е македонска, езикът ни е македонски, предците ни са били македонци, такива ще бъдат и бъдещите поколения. Затова имате моето уважение. Нашият народ е силен", каза Мицкоски. Той добави, че референдумът е поражение не само на договора, а и на "престъпното управление на властта".

Запитан ще приеме ли предсрочни парламентарни избори, Мицкоски каза, че премиерът Зоран Заев не трябва да иска предсрочни парламентари избори, а е по-добре да се подготви за политическа пенсия.

Успехът на референдума в Република Македония, наричан от мнозина исторически, за промяна на името и евроатлантическата интеграция, е под въпрос заради слабата избирателна активност, едва 34,09 на сто половин час преди края на изборния ден, отбелязват световните агенции, цитирани от БТА.

Противници на референдума и последователи на движението "Бойкотирам" вече празнуват пред парламента в Скопие, поставят трибуна, носят държавни знамена, пускат патриотични песни и скандират "Македония". Събрали са се стотина граждани, а движението пред парламента е блокирано

Пред сградата има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Посърбени бугари преди 5 години
Пра дедите им не са биле македонци защото такава държава и нация не е имало. И дойде време да наричат пра дедите си татари и гюпци и тем подобни ... Проблема си е лично тяхен от нас и света се иска само да им се смеем на простотията.
100
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЛКО ОТ НАС СА ЗАПОЗНАТИ С " МАКЕДОНСКАТА ФАЛАНГА " /БОЙНАТА КОНФИГУРАЦИЯ/ ...А ??? ДНЕС БОЙНАТА КОНФИГУРАЦИЯ НА МАКЕДОНЦИТЕ Е : " ТЕЖКА РУКА ...СРЕДНИ ПАЛЕЦ " !!!???!!!
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, помните ли как Соломон почитателят на православието ни надъхваше да влизаме в НАТО и всички скачахме и го гледахме с телешки възторг (за другите не знам, но аз си признавам). Даже и американски президент ни докара на митинг пред православния храм Алексаднър Невски (щото Соломон много уважава православието) и скачахме и викахме - Ю-ЕС-ЕЙ, Ю-ЕС-ЕЙ, Ю-ЕС-ЕЙЙЙ! Йеееее!
98
0
 
10
 
! Отговори
горкито НАТО преди 5 години
До къде го докараха, да не могат да прилъжат дори и македонците...
97
2
 
5
 
! Отговори
Дo Solar Power преди 5 години
Ти тълкуваш нещата както на теб ти изнася.По същата твоя логика ако си ЗА ,отиваш и гласуваш .Значи щом 70 % от хората не са отишли да кажат ДА ,те са против .Така ,че парламента трябва да се съобрази с мнението на 70 -те процента и да отхвърли договора с Гърция и да прекрати всякакви преговори с НАТО и ЕС.Всъщност това за приемането им в ЕС е залъгалка да излъжат макетата да гласуват .Просто ги лъжат за да влязат в НАТО и толкова. ЕС ще го гледат само ако си вземат БГ паспорти
96
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкота на референдума значи само подкрепа на Груевски и прикриване и защита на всички негови ограбвания и престъпления на Македония! Лидерът на опозицията е само една кукла на конци лично поставена и управлявана от самия Груевски, за когото се водят много дела в съда в момента! Тези хора (Груевски и върхушката управлявала по негово време) искат да направят пазарлък със Зоран Заев и той да им даде амнистия, но това няма да им се получи! Затова е целия цирк в момента.
95
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Макета нареждайте се сега за БГ паспорти... току виж след още 10 години не е останал нито един македонец :) Е освен тези на Марс разбира се
94
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 99: Защо да не е успешен ? Ако искаш да гласуваш против отиваш и казваш НЕ. В противен случай когато не заявиш нито ДА нито НЕ означава, че НЕ ЗНАЕШ какво искаш и оставяш съдбата си в ръцете на правителството. Това е простичката истина. Същото се случва и в БГ. НЕ гласувате и си мислите,че постигате някакви цели, но всъщност вкарвате повече римляни и дпс-ари в парламента. Това е :)
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 102 Даже от две години не гледам нито БНТ нито БТВ по същите причини - слугинаж.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А гледахте ли как продажната БТВ предаде новината. Внушават , че референдума е успешен и с цялата си наглост пускат снимки от митинга на хората който празнуват провала на референдума. Баси и манипулацията . Отвратен съм от медийте. Вече по тази телевизия ще гледам само филми.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи албанците в Македония вече са станали около 30%. Няма какво да плаче Заев. След десетина години албанците ще са повече от 50% и тогава името им ще бъде Албанска Провинция Македония ,ще ги приемат в НАТО .Между другото основната лъжа на измамника Заев е ,че ще приемат Македония в ЕС. Това няма да стане скоро или въобще няма да стане.Никоя от големите държави в ЕС не се е ангажирала за приемането им в ЕС.Може и да си останат както Турция 50 години кандидати
90
2
 
0
 
! Отговори
7+ преди 5 години
До България над всичкоДа, но с подкрепата на Фердинанд
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев, ОСТАВКААААА!
88
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизмот победи во Македониjа.
87
4
 
14
 
! Отговори
маке преди 5 години
Победа. Да живее Македония. Сито що е маке се е юнак
86
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който си мисли че е нормално и справедливо Македония да се прекръства заради прищевките на мазните малляци, да си сложи по едно Нов или Нова пред името. Долу гръцките домогвания до Македония, до нейното име и история. Македония не е Гърция нито гръцка територия. И никога не е била.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Александър си е грък..."Да, да, а един мармот ги увива в целофан.
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се сещам за друго по-долно племе от гърците, само турците.............двете най-долни и най-гадни племена на Земята!!!
83
3
 
17
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Гърция открадна от България изконни български земи......................Беломорска Тракия!!Кой ли обича гадните византийци???
82
3
 
29
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Гърците ни откраднаха Беломорска Тракия.................с подкрепата на Великобритания и Франция...............не сме забравили това!!!