Македония в НАТО през 2019? Нереалистично!

Според Милен Керемедчиев не е имало необходимост от реферeндума
Обновена: 2 окт 2018 22:32 | 2 окт 2018 22:13,
44

Македония може да стане член на НАТО още през 2019 г., стига да бъде спазено споразумението с Гърция за смяна на името на страната. Това заяви на пресконференция днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.
Още по темата

"Тези думи звучат нереалистично, според мен това е поредният опит от страна на западните лидери да "побутнат" македонския елит по пътя на евроатлантическата интеграция", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Той посочи, че на практика не е имало никаква необходимост от провелия се в югозападната ни съседка референдум и го сравни с този за Brexit във Великобритания.

"Зоран Заев, подобно на бившия британски премиер Дейвид Камерън, извърши политическо самоубийство. Всички виждаме колко разединен е македонският народ в момента. И отсега още смея да прогнозирам, че освен председател на парламента албанец, Македония много скоро може да има и премиер албанец", подчерта дипломатът пред Bulgaria ON AIR.

Като причина за това той отбеляза сплотяването на албанската общност освен в Македония, също и в Косово, и в Сърбия, и в самата Албания.

"Това всъщност застрашава България и българската политика в региона, тъй като две от петте държави, с които страната ни граничи, са в сериозна политическа криза, а третата - Турция, се намира в икономическа криза", смята Милен Керемедчиев.

В неделя в Бившата югославска република Македония (БЮРМ) се проведе референдум с въпрос за подкрепата на членството в ЕС и НАТО и споразумението за смяна на името на държавата на Република Северна Македония.

И макар допитването, което има консултативен, а не задължителен характер, да не събра необходимата активност от 50% плюс един глас, над 90% от далите своя вот отговориха положително. А това се приема като успех от страна на премиера на страната Зоран Заев и гръцкия му колега Алексис Ципрас. Не са изключени обаче предсрочни избори в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ НА НАТО!!! Плямпалото (интервираният) говори за Руска намеса,ами сляпи ли сте да видиде намесата на САЩ и ЕС.Що политици от тези се изредиха в Македония????
28
1
 
14
 
! Отговори
Златко Желев преди 5 години
В заглавието е допусната печатна грешка. Вместо 2019 да се чете 2091. Редакцията поднася своите извинения на читателите.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мили Макета,е заради такива "съветници"макЕта един ден и то не след дълго наистина ще има някой Харадинай за премиер,давайте им все такива "съвети".
26
2
 
7
 
! Отговори
до29 преди 5 години
хайде не намесвай сега и Варшавския договор щото ако си попрочел НАТО е създадено като военен блок преди Варш дог.Не слагай каруцата пред коня....
25
1
 
3
 
! Отговори
,, преди 5 години
До Анонимен 17 Супер ви е на вас като нямате етническа омраза :) вие от както станахте европейци се обичате с всичките малцинства
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония догодина във нива Югославия почти сигурно
23
2
 
12
 
! Отговори
Ух преди 5 години
Тия клети и Горки натовци къде са тръгнали, който се е захванал с Македония все си е счупил главата.
22
2
 
8
 
! Отговори
192834 преди 5 години
Абе защо никой не задава въпроса защо в БРЮМ се говори на български? И защо гърците се косят толкова като техният език, тоест гръцки, не се говори в Македония?
21
2
 
9
 
! Отговори
Сори преди 5 години
До Анонимен 25Е, как? Ако не влезе в НАТО, слънцето няма да топли, дъждът ще се изпарява във въздуха, мъжете ще са импотентни, жените ялови, Вардар ще тече нагоре, Охридското езеро ще се прелее в Преспанското или обратното, а Шар планина, както е известно и от песните, ще се прекатури.
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонците са по-добрите българи.
19
4
 
6
 
! Отговори
Нас не ни питаха преди 5 години
До До Нас не ни питахаАнджак. Ни едните ни питаха, ни другите.
18
3
 
12
 
! Отговори
Мили макета преди 5 години
Мили родни макета, разкатайте ги тия натовци, те още не знаят с кого са се захванали.
17
9
 
5
 
! Отговори
До Нас не ни питаха преди 5 години
Що, за Варшавският договор питаха ли ни?Или ни изкараха като стадо да веем червени знаменца , с червени от студ носове?
16
1
 
9
 
! Отговори
Нас не ни питаха преди 5 години
Ей, тъкмо да си помисля, че поне тях ги питат, пък то не било компютри, а компоти, не било референдум, а реверанс.
15
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знете ли какво е "Путин"?Едно нищо. Едно нищжество. Едно фашистко нищжество.Едно момиченце, което се гримира с червилото на майка си пред огледалото, и се мисли за жена.Това му е номерът, никой да не разбере колко е жалък и дребен.
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам какво би намалило омразата към Русия:Трето, спирате рублите към всякаква Пятая колона, рубладжии, еничари и всякакви платени парцали. На всички им е ясно, че така работите, българите не сме и-диоти. Ясно е на всички, че използвате слявянството и Православието само като инструмент за налагане на имперските си интереси.Четвърто, отказвате се от всякакви имперски мераци към Балканите и България. Искате си империята и зоните на влияние, но вас никой не ви иска. Гледайте си придворните пи
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята е прекрасна, само че фашисткото дерьмо няма да ни остави на мира.За него сме просто един буфер, една сива зона.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази държава върви към разделяне , какво НАТО , кой е луд да се захваща с проблемна държава. с тлееща етническа омраза...
11
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Ами прекрасно - идеята е много добра.НО всичко трябва де е реципрочно:Спират рублитеСпират и доларите.И тогава да ви видим.Козяците ще се стопят като лански сняг на слънце.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам какво би намалило омразата към Русия:Първо, оставяте Балканите и България на мира, за да се развиват като цивилизовани, европейски държави.Второ, спирате да гледате на гореспоменатите като "сива" и буферна зона против НАТО или когото да е. Нямате врагове. Имате измислени призраци.Трето, спирате рублите към всякаква Пятая колона, рубладжии, еничари и всякакви платени парцали. На всички им е ясно, че така работите, българите не сме и-диоти. Ясно е на всички, че използвате слявянствот