Бивш македонски вътрешен министър с присъда 6 години

Гордана Янкуловска е осъдена за мерцедеса за ?600 000
8 окт 2018 14:52, Елка Василева
4
Бивш македонски вътрешен министър с присъда 6 години
Снимка: архив, Reuters

Бившият министър на вътрешните работи на Република Македония Гордана Янкулоска получи присъда от шест години затвор за купуването на луксозен мерцедес С 600, за който специалната прокуратура повдигна обвинение в делото, известно като "Танк", съобщи МИА.

Присъдата бе произнесена днес по обед в Наказателния съд от председателката на съдебния състав Добрила Кацарска. На произнасянето на присъдата не присъства Янкулоска, която има тримесечно бебе, а само нейните адвокати и представители на специалната прокуратура.

Още по темата

Процесът на Янкулоска, който се водеше отделно заради нейната бременност, започна към края на август, след като тя роди.

В делото "Танк" преди това бяха осъдени бившият премиер Никола Груевски на две години затвор и бившият помощник министър в МВР Гьоко Поповски на 6,6 години затвор за купуване на брониран Мерцедес С600 Гард на стойност 600 хиляди евро.

Двамата обжалваха решението в Апелативния съд, който в петък съобщи, че жалбата на Груевски е отхвърлена, а присъдата на Гьоковски бе намалена на четири и половина години затвор, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Я ква хубава сграда са построили българите в Македония . В София къде ги крият тия сгради ве ??? Нали ние сме ,,европейци,, пък те не са :)
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и тез ни изпревариха
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше си купуват те мерцедеси...ама ха!
1
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 5 години
Спецсъдът на македонците е по-свиреп от нашия. "Специализираните" съдилища винаги са инструмент за насилие