След провала на референдума: Румъния отказа омразата!

Няма такова нещо "традиционно семейство", радват се активисти
Обновена: 8 окт 2018 10:19 | 8 окт 2018 10:15,
82

Провал на двудневния референдум за семейството, който се проведе в Румъния през уикенда. Причината e изключително ниската избирателна активност – едва 20% при необходими минимум 30%, за да бъде признато допитването, предава Bulgaria ON AIR.

Румънците трябваше да решат дали да се промени Конституцията, за да се посочи изрично, че бракът е съюз между мъж и жена, а не между съпрузи, каквато е дефиницията, приета през 1991 година.

Още по темата

"Румънците отказаха да бъдат разделени и да се мразят един друг", доволни са много румънци.

Нещо повече - румънците отхвърлиха намесата на църквата в светските дела на държавата, допълва един румънец.

Решението за организиране на допитването беше взето, след като гражданското движение "Коалиция за семейството" събра подписите на 3 милиона души и внесе инициативата в парламента, а Конституционният съд даде зелена светлина за планираната промяна в конституцията.

Резултатът от проваления референдум радва много хора.

"Няма такова нещо като традиционно семейство - има семейство и това е всичко! Храната е традиционна, не и семейството!", казват някои румънци.

Заедно с кампанията на вносителите вървеше и такава, призоваваща за бойкот на референдума.

Румъния и в момента не признава гей браковете и такава поправка е безсмислена, твърдяха опоненти на допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще се разрешава на двама влюбени да се женят нали по този начин ще станат щастливи а в бг мразят да има щастливи хора
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг не трябва да се разрешава тука гейове се не раждат ние нямаме проблем
63
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Всички гейове и лезбийки на Земята са резултат от между мъж и жена. Няма нито един роден от двама мъже или две жени. Така че изобщо не ми е ясно защо е тази съпротива срещу ендополовите връзки. Искате да има гейове и лезбийки завинаги ли?
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги наричат мчъж или жена, не ги наричат хора.Наричат ги третополови, ***, ***`дерунгели и прочия.Това са нови биологинни видове, природата не е предвидила те да се размножават.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НОРМАЛНИТЕ ХОРА В РУМЪНИЯ ЗАГУБИХА БИТКАТА.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** дисфорията е социално значимо заболяване - 80 % от страдащите правят поне 1 опит за самоубийство, а 40% поне 2. Надявам се всеки родител ще си даде сметка за опасността, надвиснала над детето му. За съжаление, напоследък това заболяване не е индуцирано от вродени или придобити хормонални заболявания, а от изкривяване на социалната и обществена роля на пола в медиите и обществото - тоест е напълно осъзната манипулация на интелектуално незрелите и неуравновесени личности, каквито са децата
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюз между еднополови не е семейство. Нещо друго е. Измислете си нова думичка и не обиждайте нормалните хора. Не ви ли стига, че не наричам *** - алтерираните нещастно болни хора с обидни имена? Защо вие трябва да ме обиждате? За мен е обидно съюза, който имам с любимата си да бъде наричан със същата дума както и съюза между *** - алтерирани по нефизиологични, а по социално - психологични причини! ВЗЕМЕТЕ СИ ИЗМИСЛЕТЕ СВОЯ ДУМА ЗА БРАК!
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква омраза, кви пет лева?
57
0
 
0
 
! Отговори
хаирлия да е преди 5 години
Младите се обичат.Значи сега, след референдума ще се вземат.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)"Този референдум се провали, а онзи в Македония бил успешен, колко изненадващо."---Нищо изненадващо няма. Просто хората са ЗДРАВОМИСЛЕЩИ! И в двата случая.Има СМЕХОТВОРНО тълкуване на *** медии. Много им се иска. :)
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е Била, Е и Ще Бъде основната цел на Семейството (мъж и жена)???Да се създаде и възпита Поколение!!!!Дори в Природата този Закон е Основополагащ, всички биологични видове се размножават!!!!!!Мислите ли, че онези на върха на "Пирамидата" не го знаят???Знаят го!!!!Въпросът е - Защо тогава го налагат на масите???Не си мислете, че им пука за правата на ЛГТБ съобществото, на тях им е "през онази работа" за правата на гей...четата!Тогава - Защо????
54
0
 
2
 
! Отговори
Цар Плъх преди 5 години
До Solar PowerТака де - хайде да не даваме да се споменава на децата за християнство и ислям докато не станат на 18 години и да видим колко от тя изведнъж ще станат религиозни, като ударят 18-те години.Прочети още на: https://dnes.bg/balkani/2018/10/08/sled-provala-na-referenduma-rumyniia-otkaza-omrazata.389907
53
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 5 години
Този референдум се провали, а онзи в Македония бил успешен, колко изненадващо.
52
6
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Всеки е свободен да вярва,че е извънземен, веган, мюсюлманин, християнин последовател на спагетеното чудовище и изобщо каквото иска, НО важно е ДА НЕ натрапва своите виждания и идеи на други хора и най-вече когато са под 18 години.
51
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХомосексуалистХоди ти в Русия.В България законен е само бракът между мъж и жена.
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като им се дадат права парадите ще спрат."Наивник. Парадите ще спрат само тогава, когато последният човек на земята - гей естествено според из-вратения им възглед, умре в самота.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хомофобите си мислят, че са милиони ама не са."Са, са. Или си мислиш, че мързела на хората да се замъкнат по никое време към урните, за да си нарушат почивката заради измислен проблем, по някакъв начин променя възгледа им? Пробвайте друг референдум, като например такъв *** да вземат дена на нормални и да ги дават на гей семейства да видиш чудо.Палачинката се обръща, не форкайте много, дотегнахте на всички. Да не ви се наложи да минете в нелегалност отново.
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо малко да си починем от проблемите на обратните и пак ни ги навират.
47
3
 
5
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР :D преди 5 години
МАКЕДОНЦИТЕ ПРОВАЛИХА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ИМЕТО ЩОТО НЕ ГО НАПРАВИХА В ДВА ДНИ!!!ПЪРВИЯ ДЕН 36% ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ И ГРЪМКОТО И ОБЯВЯВАНЕ!! ЩЕШЕ ДА ИЗНЕРВЯТ НЕГЛАСУВАЛИТЕ И ВТОРИЯ ДЕН ПОНЕ ОЩЕ 15%! :DПРОВАЛА НА ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ В РУМЪНИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОГРОМЕН ЩОТО БЕШЕ 2 ДНИ!!!!!
46
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е манипулативно. ЛГТБ ли го препоръча?