Румъния се кани да узакони гражданските гей бракове

Проектозаконът за това ще бъде внесен до дни в парламента
9 окт 2018 17:30, Елка Василева
74
Румъния се кани да узакони гражданските гей бракове
Снимка: архив, Reuters

Управляващата партия в Румъния възнамерява да внесе проектозакон за легализиране на гражданския съюз за еднополови двойки, след като проведеният в неделя референдум за ограничаване на подобни права не успя да събере достатъчно гласове, съобщава Ройтерс, позовавайки се на министър от кабинета.

Референдумът за промяна на конституцията, за да се предотврати възможността за легализиране на еднополовите бракове, беше възприеман като ключов тест за популярността на управляващата Социалдемократическа партия (СДП). В гласуването обаче участваха само 21% от имащите право на глас, а за да бъде при призната валидността му, бяха необходими най-малко 30 на сто.

Още по темата

Делегираният министър за европейските въпроси Виктор Негреску заяви днес в интервю за Аджерпрес, че проектозакон за гражданските партньорства ще бъде внесен в парламента следващата седмица.

"Този проктозакон е финализиран (. . .) моите колеги парламентаристи ще го внесат в парламента тази седмица ( . . .) Много социални и политически фактори подчертават необходимостта от намиране на нова законова рамка, която да регулира живота на несемейните двойки, като в този смисъл се лансира идеята за гражданско партньорство", посочи той.

По-рано тази година Румъния беше принудена от Европейския съд да даде право на пребиваване на еднополови съпрузи, сключили брак в други членки на Европейския съюз, припомня БТА.

Предишни опити за легализиране на гражданските съюз не получиха одобрението на правните комисии в парламента.

Румъния декриминализира хомосексуалността през 2001 г., десетилетия по-късно от съседните й страни, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
33
 
! Отговори
Galia69 преди 5 години
Абе румънците няма да приемат п*дерастията! Лигавият *** Съюз го иска ама няма да мине номера! Нали знаете. В Източна Европа няма тън-мън!
59
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз самият съм бисексуален. Не се държа като момиче, не се гримирам и тем подобни. Момче съм и просто харесвам и двата пола, толкова ли е ужасно? Транссексуалните са тези, които се обличат и държат като другия пол. А и педофилията няма нищо общо с ЛГБТ, що за побъркан ще иска да сваля деца?!
58
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си гей не е избор. Не може човек да стане гей ей така изведнъж. Някой от вас да се е събудил и първите му думи да са "от днес нататък ще съм гей". Или пък да сте го чули от доктора си? Ходете при него един ден и питайте "Чувствам се малко *** тази седмица" и вижте дали ще ви даде лекарства. Хората си крият сексуалността и затова може да ви се стори изведнъж този човек да си е променил сексуалността, ама не е така. И има разлика между транс и гей. Говоря от личен опит.
57
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички личности с алтернативна сексуалност са си психично болни. Диагнозата има име и това име е *** ДИСФОРИЯ. Понякога( под 1% от случаите) е на хормонална основа, а в повечето случаи е на психосоциална основа. Добре е известно, че съществуват начини за изкуствено предизвикване на определени психични заболявания. Феминистките откриха как да въздействат върху джендъра на нестабилните - предимно деца и тинейджъри, за да ги направят още по - нестабилни. Трябват закони срещу феминизма!
56
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е *** бе, льольо! Аз ти казах, нека си живеят както искат и където искат. Не ми пречат. Обаче психичноболен НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯ ДЕФИНИЦИЯ НА ДУМА, пък било то и думата брак! ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ТЯХНА ДУМА! Ако са толкова неумни, въпреки, че се праскат за интелигентни и креативни, аз ще им измисля! БРАК Е СЪЮЗА МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА! не понасям необразовани животни да ме учат как да живея. Особено такива с психични отклонения.
55
7
 
37
 
! Отговори
бранко преди 5 години
Които е против геиовете мирогледа му достига до собствената му скара
54
1
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Бай Иван: У нас няма да стане. Могат да го направят само гербаджии и пишман-реформатори, но такава коалиция в скоро време няма да се получи. Пишман-реформаторите са паднали под процент в социологическите проучвания. ДПС също биха подкрепили промяната на дефиницията за семейство, просто защото знаят, че това ерозира държавата. Но и в нашата конституция пише "Бракът е доброволен съюз между мъж и жена". За третополови място няма.
53
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо всички гейове са толко красиви
52
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте се излагали бе мизерници. Това е все едно ако си хетеросексуален в общество в което 90% са хомосексулни да ти забраняват да сключваш брак. Пълна идиотия са тези забрани. Те могат да се харесват единствено на хора с комплекс на тиран.
51
1
 
35
 
! Отговори
дърт българин преди 5 години
А на нас живота ни мина като скрити гейове защо да не мъчиме и младите така че нещеме да и се дават най елементарните права да имат семеиство и деца ако искат да се прикриват кат се женят като консервативни примитивни индивиди
50
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирам, че в Румъния народът ще отхвърли с огромно мнозинство предложението за легализация на гей-браковете. Основната част от румънците са православни и са дълбоко вярващи, за разлика от нас. Еврогейците търсят поводи да накажат Румъния. Следващите сме ние.
49
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това дали ще има гей и лезбийски бракове няма никакво значение. Това нито ще повиши обществения морал нито ще го намали. Оставете ги да правят каквото си искат. Най-важна е свободата на волята когато не накърняваш правата на останалите в обществото. Това дали да имат право да осиновяват деца или не е съвсем друг въпрос който не е свързан с гей брака. Путин като забрани гей браковете какво постигна едно голямо нищо. Който иска да се бракува ходи извън Русия и подписва брак.
48
3
 
43
 
! Отговори
Шнур преди 5 години
Просто е бе джанъм! Между хомосексуалисти и лезбийки потомство няма! Може да си бъркат по дупките колкото си щат само да не изваждат на показ *** смърдящи евроатлантически ценности!
47
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България може да се криминализира русофилството едва тогава, когато под 80% от бюджета започне да идва от нещо, което не е свързано с Русия. Тоест, близкирте 200 години няма да стане ;))) А как ми се иска руснаците да прекратят всякакви икономически връзки с украинчетата... Ще умрат гладни. Ще си е истински гладомор ;)))
46
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между гейове не може да има брак. По определение от няколко хиляди години брака е съюз между мъж и жена. Заради извратените никой няма намерение да променя дефиницията за брак. А и никой не им е разрешавал на *** - нестабилните да променят дефиницията на думата. Ако те имат право да наричат съюза си брак, то аз имам право да ги наричам животни. А щом са животни, подлежат на експолоатация от Хората. Да си измислят друго име за съвместното съжителство. Брака е свещена дума и свещена институция
45
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките румънци...
44
2
 
37
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Очаква се двойките Гей Станишев - Крис *** и Глинка Комитов - Пепи Москов да емигрират там.
43
2
 
36
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Румънците е трябвало да гласуват на референдума. Сега вече никой няма не ги пита дали искат еднополови бракове или не.
42
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37 АнонименВ голяма *** заблуда си бе сир Гейков ! България ще се оправи когато ликвидират джендарите в софия
41
16
 
41
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Ми да, нормална държава, европейска. Скоро, надявам се и у нас. Всъщност - крайно време е!