Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите

Натискът бил през банки, през футболни клубове...
Обновена: 16 окт 2018 20:09 | 16 окт 2018 19:11, Камелия Цветанова
206
Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите
Снимка: Булфото, архив

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на "Хибридните заплахи срещу институциите".

Още по темата

"В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов.

"Разбира се, по това време бяха ясни лидерите на тези протести, техните адвокати, а когато Волен Сидеров подпали офисите на EVN в Пловдив, адвокатите, които го защитаваха, бяха същите, които бориха шистовия газ", продължи с упреците Плевнелиев.

"Нека да не допускаме миналото, особено в неговата негативна част, зависимости, олигархия, непазарно мислене, атаки срещу демократични институции, да се връща в България", допълни още той.

Бившият премиер Иван Костов цитира данни от изследване на неговия център за "Анализ и управление на риска", според което руското влияние в България е факт.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим, в България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов и каза още, че преди президентските избори също се е усетило руско доминиране.

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация, с такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
5
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
най Достойния Президент на България
146
16
 
18
 
! Отговори
Ххх преди 5 години
Само като видиш роско и ти става ясно че, майка му, и баща му са го правили без желание... Уникално просто парче...
145
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е този ?
144
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чохълът го стяга чепика.
143
10
 
8
 
! Отговори
Хан Омуртаг преди 5 години
Може и в Коми, Якутия или Сибир да отидат.Да вземат и децата си.Ако имат синове да ги запишат доброволци в Червената армия и да отидат да бранят мира в Сирия при Асад. България за българите. Вън националните предатели- рубладжии.
142
14
 
8
 
! Отговори
Хан Омуртаг преди 5 години
България за българите. Русофилите раболепници( гъзомийници) в Русия.В Ростов на Дон, Волгоград, Мурманск, Махачкала, Владивосток. Където им иска сърцето.
141
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз видях РЕАЛНИ ЗАПЛАХИ срещу българския футбол снощи. На мача с Норвегия английския поръчков съдия ЗАКЛА българския национален отбор по футбол. Това е най-редовно, западни съдии се подиграват с футбола ни клубен и национален. То не бяха обратни фаулове, то не бяха подминаване на отявлени нарушения на норвежките касапи. Даваше им да печелят време като си бършеха топката преди тъч с парцали край терена. Докога ще търпим това унизително поведение на нашите съюзници от запад.
140
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно кои са най-големите русофоби в България-корумпиран престъпник който съсипа българската икономика и позорния безгръбначен екс-президент. Тези от тинк-танк центъра където им пускат опорните точки не се ли усещат, че самите им личности дискредитират пропагандата?! Все едно Северин да рекламира Истанбулската конвенция...
139
12
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
хибридни заплахи от Русия - ДРАГИ МИ РОСКО, СРЕЩУ РУСИЯ ОТКРИТО МОГАТ ДА ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЕ САЩ, КИТАЙ, НАТО, ООН....ТИ РОСКО САМО МОЖЕШ ДА СПРЕШ ДА ИЗЛАГАШ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ИЗЛАГАШ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ш и Ба сини птички ?!
137
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевелите ще остане в Историята като истински българин, а Радев ще носи позорното - руски Троянски кон !
136
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тея руснаци не разбраха ли че никои ги неще
135
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разкарайте го тоя бе!
134
13
 
30
 
! Отговори
4 преди 5 години
добре, Плямпавлиев, за този месяц изработи си заплатка. сега си скрий фъфлеща муцуна,че действаш дразнещо на хората
133
17
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Щом тоя е назначен за президент на България, правете си сметката каква ли каша е в главата на този, дето го назначи, и му биеше чембери....Наистина живеят в паралелна вселена и двамата-народа ги плюе, а те мислят, че роса ги роси...
132
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това същество ще взема 4000 лв. доживотна пенсия. От нашите пари.
131
15
 
32
 
! Отговори
F преди 5 години
На този все хибриди му се привиждат и все го вадят по телевизора да си прочете,каквото са му написали в Америка! А бе не ви ли стана ясно,че този няма да ви свърши работа точно в България?
130
16
 
35
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Този екс "Президент" все още е на хранилка при Сорос... Не спира да пропогандира омраза..
129
12
 
20
 
! Отговори
аз му вярвам! преди 5 години
кибритения хибриден хиброид Росен Кокошкарникоф демонстрира чрез словото, поведението и отговорността си, застава зад името си когато има пропуски, нарушения и беззакония, защото негово демократично въприятие на света, хората и държавността не му позволяват в името на народа, нацията и страната където се е родил, изграждал и постигал резултати да се държи по друг начин освен като човек от народа, член на партията съпруг на семейството си
128
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Млъкни бе ще говори човек който е срам за държавата който няма семейни цености и морал !То мрасник изложи презеденската иституция на България ходи в САЩ да дава интервю в телевизия и младата му к....... е за паричките му с него но някой ден за всеки откраднат лев ще си плати !И така да е нямаш право да се обаждаш !