Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите

Натискът бил през банки, през футболни клубове...
Обновена: 16 окт 2018 20:09 | 16 окт 2018 19:11, Камелия Цветанова
206
Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите
Снимка: Булфото, архив

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на "Хибридните заплахи срещу институциите".

Още по темата

"В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов.

"Разбира се, по това време бяха ясни лидерите на тези протести, техните адвокати, а когато Волен Сидеров подпали офисите на EVN в Пловдив, адвокатите, които го защитаваха, бяха същите, които бориха шистовия газ", продължи с упреците Плевнелиев.

"Нека да не допускаме миналото, особено в неговата негативна част, зависимости, олигархия, непазарно мислене, атаки срещу демократични институции, да се връща в България", допълни още той.

Бившият премиер Иван Костов цитира данни от изследване на неговия център за "Анализ и управление на риска", според което руското влияние в България е факт.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим, в България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов и каза още, че преди президентските избори също се е усетило руско доминиране.

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация, с такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
14
 
28
 
! Отговори
аз преди 5 години
Плевнелиев - не си фактор вече, започвай бавничко да свикваш
106
12
 
29
 
! Отговори
:):) преди 5 години
от кога един строителен техник стана спец по самолети, национална сигурност, информационни атаки и т.н. Никога, просто е един глашатай на готово написани му доклади на руска тематика. Най новата му глупост е че Грипените били сделката на Кремъл....Путин е напъхал руски самальот в шведска коруба ..смяяяхххх
105
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роско,пак ли ти бе,ами хайде стига вече?
104
34
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканите трябва да изритат руските навлеци за да имат бъдеще. Иначе ще си останат същата руска смърдяща клоака както до сега.
103
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** защо не сменя памперси, дано това да го може, че какъвто е *** и несръчен!!! Защо си мисли, че е фактор в държавата, че може да ни манипулира! Спри НАХАЛНИКО! Това, че на теб ти пречи Русия си е твой проблем- сгъни се някъде и реви ***!!!
102
10
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
А аз го виждам във Белене.
101
8
 
31
 
! Отговори
Н преди 5 години
Този спи и сънува русия ха ха
100
12
 
13
 
! Отговори
русолюб гьон преди 5 години
Ревете ама га беиме под руско билетчето за градския бе 6ст. ляба 28 ст. банани зимата ако се доредиш на опашка взимаш по цели кашони га одиш по голема нужда с весник жулиш а сега весника е кът
99
11
 
24
 
! Отговори
Плювнелиев преди 5 години
Тоя кой беше? Що не вземе лопатата и не си поиграе със синчето...
98
9
 
29
 
! Отговори
Фалшификатор преди 5 години
Раздели и противопостави обществото като президент, сега продължава да фалшифицира фактите.
97
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ирландската пастирка пак изтеряса с комсомолски плам...
96
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95Няма защо да се притеснява, като вижда вопиющата некадърност на руските служби.
95
9
 
27
 
! Отговори
Daniel преди 5 години
Toя *** е най-големия плюнко,който съм виждал през живота си
94
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кво ше ние под руско ша си къркаме и ша дрънкаме ръждасали оръжия
93
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевньо го спасява само това че е Господин Никой и КГБ не му обръща внимание на глупостите, иначе.. аз на негово място нямаше да съм така безотговорно смел, ама той си знае..
92
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ни заплашва хибридно по различни начини. Въздухът, идващ у нас през Русия е заразен хибридно. Вчера до блока спря стар Москвим- голяма заплаха. Отидох в един магазин, а там ужас- консерва с руско кондензирано мляко. Ходих на битака- там продаваха книги от Лев Толстой на руски език. Ако това не е заплаха за сигурността ни- здраве му кажи. Трябва да уведомя ДАНС. Пуснах Фейсбук- появи се реклама за компаньонки на руски- разбира се шпионки. Разтреперах се. Руската заплаха е навсякъде.
91
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До руски пръчБорбата на руските хибриди е да има само руска телевизия на Балканите както е в Кримнаш.
90
9
 
22
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Тоя човек си проси я Новичок, а чайче с Полоний...Ей тикво, деца имаш бе, гъзолизецо
89
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роско Роско стига с тез клишета, инфирмационна и психологическа война която ти наричаш общо хибридна се води двустранно още от Хитлерово време 30те години на 20 век. Като папагали едни и същи опорки пробутвате да си оправдаете париците. Заприличватв на хитлеровите шпиц команди които да подозирали всеки втори в коминизъм и юдеизъм...
88
15
 
11
 
! Отговори
руски пръч преди 5 години
Мене ми липсва петъчната руска телевизия по националната тв