Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите

Натискът бил през банки, през футболни клубове...
Обновена: 16 окт 2018 20:09 | 16 окт 2018 19:11, Камелия Цветанова
206
Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите
Снимка: Булфото, архив

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на "Хибридните заплахи срещу институциите".

Още по темата

"В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов.

"Разбира се, по това време бяха ясни лидерите на тези протести, техните адвокати, а когато Волен Сидеров подпали офисите на EVN в Пловдив, адвокатите, които го защитаваха, бяха същите, които бориха шистовия газ", продължи с упреците Плевнелиев.

"Нека да не допускаме миналото, особено в неговата негативна част, зависимости, олигархия, непазарно мислене, атаки срещу демократични институции, да се връща в България", допълни още той.

Бившият премиер Иван Костов цитира данни от изследване на неговия център за "Анализ и управление на риска", според което руското влияние в България е факт.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим, в България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов и каза още, че преди президентските избори също се е усетило руско доминиране.

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация, с такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
21
 
! Отговори
бай х преди 5 години
айде преродената холандска мисирка да не се изказва
86
8
 
27
 
! Отговори
БАНОВА преди 5 години
СЛУЧАЙНИЯ ПАК СЕ ИЗЦЕПИ , НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ПРЕПИШЕ ВЕРНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ДА ПОЧНЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО НОРМАЛЕН.....ПОНЕ МАЛКО ,НЕ КАТО ДУШЕВНО РАЗСТРОЕН !!!??????????
85
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-известния джендърски *** /моля не трийте, след като не изтрихте `руски ***`/е изтипосан на снимката. Добре би било някой психодиспансер да се поинтересува от него.
84
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да няма един истинки мъж да управлява тази държава, все едни .... Симеон Велики се премята в гроба!
83
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е кокал лесно се не взима колко много години сме били под руско подтисничество то освобождението не е лесно
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно пак е пъскала хороскопи
81
3
 
2
 
! Отговори
Оня с големия преди 5 години
До Анонимен 79Явно и ти си от децата. Очевидно, че и акъла ти е като техния, за да напишеш тези глупости. Ако не си дете то тогава си ИНФАНТИЛ.
80
7
 
26
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Стига го плювахте може да не е наред с главата човека.
79
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато беше комсомолски секретар, не виждаше атаки, а ***?
78
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че русия прави всичко възможно българия да е зле то туй е ясно и на децата
77
8
 
29
 
! Отговори
Аналенстрапонатор преди 5 години
Мисля, че тези статии, отразяване и даване на трибуна на това нещо е обида за нацията. Разбирам и, че трябва да се финансирате, но това вече е извън всякакви човешки граници (към медията).
76
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, пък тая следродилна депресия като го е подхванала откак го избраха президент и не ще да го пусне вече 6 години. Май плаче за психодиспансер.
75
4
 
20
 
! Отговори
к преди 5 години
До До Кеврейски *** !искам да ми кажеш името на поне един евреин за цялата история на България, който да е направил нещо добро за Българите и България, па ако ще да е само това че е опростил заемите на някое Българско семейство и не ги е изритал на улицата с децата им НЯМА ТАКЪВ ЕВРЕИН !от това лихварско племе само злини и унижения и предателство сме видяли !
74
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно още се тресе от следродилна депресия, след като мъжът в семейството го е разклечил.
73
7
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
България мрази и ненавижда това същество на снимката!
72
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили Боже, ДОКОГА това нищожество ще продължават да го разкарват като панаирджийска мечка по разните телевизии??? Че и ВЪОБЩЕ ДА ИСКАТ МНЕНИЕТО МУ ПО РАЗНИ ВЪПРОСИ???? След НАПЪЛНО ПРОВАЛЕНОТО МУ "президентстване" като МАРИОНЕТКА на чужди сили, да се "допитват" до него е все едно от пълен двойкаджия да искаш професионален съвет!!!
71
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно някой смята, че е добре да ни го показват от време на време.И аз така смятам. зА ДА НЕ ПОВТОРИМ ГРЕШКАТА ПОВЕЧЕ.
70
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** човек, който или е невме.няем или му плащат. Него само Деситу и тъща му ще го вкарат в правия път. И първите му две деца като пораснат окончателно и го зачертаят на стари години. След такъв позор по медии, плещене на любови, женитби на стари години и такъв резил не бих го погледнал ако съм му дете. Да го гледа Деса Синьоптичката, тъщата и малкото му чаааве, дето ще я питат:"Това дядо ти ли е или прадядо ти?" А то ще отговаря:"Тате!"
69
1
 
7
 
! Отговори
селчу преди 5 години
До ПрофесорПак ли си са надрусал ве, Вучкув !
68
7
 
20
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"Абе кой и защо дава трибуна на тава същество? Кой му направи детето ? Загатката остава..."през карачката Банова е минал толкова народ че половин България може да му вика "баджанак" на Пантофльо