Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите

Натискът бил през банки, през футболни клубове...
Обновена: 16 окт 2018 20:09 | 16 окт 2018 19:11, Камелия Цветанова
206
Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите
Снимка: Булфото, архив

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на "Хибридните заплахи срещу институциите".

Още по темата

"В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов.

"Разбира се, по това време бяха ясни лидерите на тези протести, техните адвокати, а когато Волен Сидеров подпали офисите на EVN в Пловдив, адвокатите, които го защитаваха, бяха същите, които бориха шистовия газ", продължи с упреците Плевнелиев.

"Нека да не допускаме миналото, особено в неговата негативна част, зависимости, олигархия, непазарно мислене, атаки срещу демократични институции, да се връща в България", допълни още той.

Бившият премиер Иван Костов цитира данни от изследване на неговия център за "Анализ и управление на риска", според което руското влияние в България е факт.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим, в България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов и каза още, че преди президентските избори също се е усетило руско доминиране.

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация, с такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
7
 
! Отговори
До К преди 5 години
Не ме интересуват, те нямат националност!Има хора мохамедани, палестинци, японци, евреи, руснаци, които обичат БГ истински, не гледай тези по медиите!Техните имена няма да бъдат научени от широката общественост!Господарите държат да всяват омраза, и го правят добре!Те разчитат на омразата между народите, иначе няма да съществуват!
66
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой и защо дава трибуна на тава същество? Кой му направи детето ? Загатката остава...
65
8
 
27
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Застреляй се бе, чехъл нещастен. Най-големия предател на България. Ако има пак народен съд, ти си първия, който ще висне.
64
7
 
14
 
! Отговори
к преди 5 години
Боко *** е също евреин - истинското му име е Барух Бахар !*** Нинва е също еврейка, първа приятелка с еврейката Кристалина Георгиева - агент на еврейската Световна Банка за Българияникога нищо добро не е видяла България от евреите !!!!евреите на Соломон Паси вдигнаха паметник на Рейгън в Южния Парк за да унижат България и Българите !!!
63
3
 
1
 
! Отговори
До К преди 5 години
Много, за които не е дадено да разбере БГ, защото ще бъдат олични плувци, но удавили се!Но те обичат България.А че политическият елит не ги показва по медиите, не значи, че ги няма!
62
7
 
14
 
! Отговори
k преди 5 години
До До: К"Познавам български евреи, които защитиха България, и точно те не се поддадоха на пари."кажи ми името на поне един евреин за цялата история на нашето йалко държавенце, който да е направил нещо за Българите !?евреиската банда на Соломон Паси ни продате на НАТО и на ЕС - мизерията, нищетата, грабежите, бежанците и униженията от последните 30 години ги дължим изцяло на евреите от анти-българската му банда !!!!! евреите Филип Димитров, Сергей Станишев, Жан Виденов - те ни продадоха !
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ИРЛАНДСКАТА ОВЧАРКА" ЛИ МУ ПОДСКАЗА ТЕЗИ ГЕНИАЛНИ ИЗВОДИ....:)
60
7
 
32
 
! Отговори
на снимката преди 5 години
Махнете го този от снимката! По-добре покажете снимка на дупето на Ким Кардашиян!
59
2
 
14
 
! Отговори
До Бог преди 5 години
На Чорни му е забранено да влиза в определени страни.Включително и Израел.Питам, къде е българското ПРАВОСЪДИЕ!!!
58
7
 
32
 
! Отговори
ined преди 5 години
Плевела и в клозета да отиде - все хибридни заплахи вижда
57
4
 
15
 
! Отговори
До Б О Г преди 5 години
Майкъл Чорни налива пари на Ваньо Костов. Последния път бяха 200 000 долара.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееех Манолски......... да можех и аз като тебе да плюя за пари....ех
55
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До 16429Прав си... - на Позитано не го обичат...
54
2
 
8
 
! Отговори
До: К преди 5 години
От: Махай се,Познавам български евреи, които защитиха България, и точно те не се поддадоха на пари.Казаха простичко, тази държава ни спаси!Та къде са нашите политици, питам, защо слугуват на "черния капитал".Има и светли хора, и имам щастието да ги познавам, американци и българи, и мохамедани, и палестинци, и руснаци, и турци, и японци, и корейци от двете страни.Има и плащат със живота си, но имат достойнство и чест, и ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ!
53
11
 
15
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Крайно време е Генерал Плевнелиев да поведе мощната армия към Москва в победоносен щурмм! Ще ги превземем за два дни!
52
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Освен жужето... - и поп Киро изпадна в изолация...
51
4
 
30
 
! Отговори
16429 преди 5 години
Вече нито е тъжно, нито е смешно, нито е трагично, просто е ужасно.Често го давам за пример на децата си докъде може да пропадне и провали един "човек". Този се превърна в едно от най- мразените и омерзени същества битували някога в Бг.
50
24
 
9
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Само така Роска, мачкай комунистите като валяк!
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не коментирайте, оставете го в забвение!
48
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я колко русофилски вой като им се каже истината !