Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите

Натискът бил през банки, през футболни клубове...
Обновена: 16 окт 2018 20:09 | 16 окт 2018 19:11, Камелия Цветанова
206
Плевнелиев видя хибридни заплахи от Русия за Балканите
Снимка: Булфото, архив

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на "Хибридните заплахи срещу институциите".

Още по темата

"В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови протести, а в Македония намесата за дестабилизация се осъществява чрез купуване на футболни клубове", каза Плевнелиев, цитиран от БНР.

Заради тези примери той посочи събитията в България, когато протестите за цените на тока станаха причина за падане на първото правителство на Бойко Борисов.

"Разбира се, по това време бяха ясни лидерите на тези протести, техните адвокати, а когато Волен Сидеров подпали офисите на EVN в Пловдив, адвокатите, които го защитаваха, бяха същите, които бориха шистовия газ", продължи с упреците Плевнелиев.

"Нека да не допускаме миналото, особено в неговата негативна част, зависимости, олигархия, непазарно мислене, атаки срещу демократични институции, да се връща в България", допълни още той.

Бившият премиер Иван Костов цитира данни от изследване на неговия център за "Анализ и управление на риска", според което руското влияние в България е факт.

"Част от целите на руската пропагандна агресия са били постигнати след анексирането на Крим, в България е бил разрушен българският политически консенсус за членство в НАТО и ЕС", обясни Костов и каза още, че преди президентските избори също се е усетило руско доминиране.

"Мнозинството от партиите в парламента са с проруска ориентация, с такава е и президентът Румен Радев. Българската прокуратура демонстрира опасна близост с руската", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този безработник се храни от моите данъци?! Плямпалиев, баста! Може да не си вече президент, но можем да те съдим за много неща и не те съветвам да дърпаш лъва за опашката!
26
5
 
34
 
! Отговори
к преди 5 години
До Махай сеисторията с това нищожество е по-друга:Пантофльо чрез първата си жена се цани ратай на Иво Прокопов, навлиза в политиката и го запознават с еврейското ялово бабе Меркел. На срещата си с Меркел, Пантофльо се отличава с преданост към "големите началници" и с кучешко раболепие, в резултат на което го "номинират" за президенттова е в общи линии кариерата на това нищожество
25
7
 
45
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Тоз никаквец само плюе срещу братския руски народ
24
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руските шпиони от България !
23
9
 
32
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
Абе на този плъх няма ли кой да му играе една цепеница в муцуната че полудявам вече!
22
6
 
26
 
! Отговори
Деса Б. преди 5 години
Росене, ти защо не си купил хляб???
21
6
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А бе..Ти луд ли си? Ненормален ли си? Или ти плащат.За да плещиш небивалици в медиите? Или ти липсва трибуната.Чрез която не спря,Да хулиш Русия!!! ? Болен мозък ли си ? Какъв си? Едва изтраяхме.Да ти изтече жалкото мандатче! Как можеш да оплюваш историята ни? И да си сваляш гащите на Американците? А другарю комсомолски секретар? Излагаш се бе ***! Гледай си отрочето.И се сниши като тревата *** "демократичен"!
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е кога ги видя тези атаки докато ли беше Президент и спеше ли или като се си събуди след мандата си е гаСИ Президента -не мислите ли така -такива са всичките в ПАРЛАМЕНТА досущ като президента Плевнелиев -бля бля зя народа -Събудете се бе хора.Ама на него сме му осигурили старините -а вашите т.е нашите кой ВИ гарантира Нашите старини -Никой В
19
7
 
35
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Моля, пазете му авторитета - той сам неможе!
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо още давате поле за изява на тоя ***? (Да ме прощава животинчето за гадното сравнение)
17
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не влизайте в тоя сайт, зомбират ви с ей такива като джендъра плевнелиев и неговите дразнещи, антибългарски , евреиски изказвания! Нарочна му дават трибуна за да м чат хората!
16
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук във форума е пълно с русофилски блядухи !
15
8
 
41
 
! Отговори
лошо преди 5 години
Само омраза и лъжи този не се спира.....
14
7
 
28
 
! Отговори
деса преди 5 години
Този никакъв софтуер за блокиране не може да го блокирасамо Деса може да го цензурирано тя сега му гледа банковите сметки в офшоркии не я на оаая работа за психичното му здраве
13
6
 
35
 
! Отговори
истината е една преди 5 години
До Bad companyНяма тука Руски *** а мислещи хора знаещи истината,това не ви харесва а ***?
12
7
 
37
 
! Отговори
тцтцтц преди 5 години
Тоя не го слуша главата, още някакви хибриди го гонят.
11
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много ме е смЕх когато разни комсомолски секретарчета които някога не даваха дума да се каже срещу СССР сега са по-големи католици от Папата. Скрийте я тази амеба, че най-много пак да обедини нацията срещу себе си.
10
43
 
7
 
! Отговори
Й преди 5 години
Браво на Президента !Кратък и точен коментар е дал.
9
6
 
43
 
! Отговори
факт преди 5 години
Този индивид се чуди какви глупости да говори само и само да го пускат по медиите,той е с болен мозък...
8
43
 
13
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Руските *** ще се пенявят поне до полунощ:)