Русия втвърди тона: Има само Република Македония!

"Признахме я под това име и няма да си променим позицията"
22 окт 2018 08:20, Златко Желев
364
Русия втвърди тона: Има само Република Македония!
Снимка: Twitter

Руската дипломатическа мисия в югозападната ни съседка реагира на гласуването в македонския парламент за стартиране на процедура за конституционни промени чрез съобщение в Twitter, в което се подчертава, че за Москва има единствено Република Македония, пише скопското електронно издание МКД.

"Русия призна Република Македония под нейното конституционно име преди повече от 26 г. и няма да промени своята позиция", пише в съобщение на руското посолство в Скопие.

Още по темата

По-рано тази седмица от Министерството на външните работи на Руската федерация разпространиха коментар, в който подчертаха, че САЩ и страните от Европейския съюз се намесват във вътрешните работи на Македония по най-груб начин, налагайки преименуването на страната.

"След провала на референдума от 30 септември, организиран с надежда да бъде получена цялостна подкрепа от народа за гръцко-македонското "компромисно решение", Вашингтон и водещите страни от ЕС искат да прокарат въвеждането на продиктувани промени в Конституцията на страната чрез парламента", отбелязаха във външнополитическото ведомство в Москва.

От МВнР на Русия увериха, че ще следят внимателно ситуацията в Македония, където на депутатите, които се противопоставят на преименуването на страната, се "изсипаха обръщения отвъд океана с призив да не пропускат историческия шанс и обещания за различен вид бонуси за правилния избор".

 


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
9
 
6
 
! Отговори
до А ся де от слав преди 6 месеца
Има един съвсем прост критерий за велика и за жалка нация - първата превръща пустинята, която им е дадена да живеят в градина (като евреите например), втората превръща градината, която им е дадена да живеят в пустиня (като вас бълхарите)! Не можете вече почти 3 десетилетия да се научите да си изхвърляте боклука разделно, около контейнерите ви е ***, ама сте ''велики''! Навремето атлантиците ви излъгаха, че ще станете Швейцария на Балканите, ама Швейцария се става с швейцарски манталитет!
258
5
 
6
 
! Отговори
до А ся де от слав преди 6 месеца
Кой точно факт толкова те вбесява: че сте най-големите мизерници не само в Европа ли, че сте нещастници с пристъпи на величие ли, че се евакуирате като плъхове от потъващият си кораб ли, защото всичко това са ФАКТИ, а щом не можеш да приемаш ФАКТИТЕ, значи си слаб духом, силният приема и най-тежките факти!
257
11
 
5
 
! Отговори
до А ся де от слав преди 6 месеца
Абе уж сте толкова ''велики'', толкова ''корави'', толкова горди (а реално тежко комплексирани), а не ми отговаряш защо се евакуирате като на пожар от ''великата'' ви ***!? Да не сте велики шизофреници!? То кой ли не се гаври с вас и с историята ви - отвън всичките ви съседи, отвътре малцинствата ви! Велики били!? Ха-ха-ха!
256
14
 
9
 
! Отговори
до 271 от славянин преди 6 месеца
''Великата'' ви *** не беше ли 200 години под византийско, 500 години под турско и 45 години под съветско, въшлив ганьо!?
255
12
 
7
 
! Отговори
до 266 от славянин преди 6 месеца
''Българите може да сме всякакви,ама сме корави и никоя империя не е успяла да ни мръдне оттук!''

Сигурно затова през последните 29 години се евакуирате от ''великата'' си *** като пасажерите на потъващия ''Титаник'' и ''великата'' ви недодържава е най-бързо депопулиращата се в света и то без война!? Понеже сте ''корави'' или по-скоро сте страхливи плъхове скатаващи се постоянно в дупките си!?
254
5
 
15
 
! Отговори
А ся де преди 6 месеца
Турски маанго,Италия е била 400 години под испанско,200 години под австрийско и 150 под френско!Испания 650 години под мавританско,Ирландия продължава вече 800 години под английско!Гърция 550 години османско,а Сърбия 400 години под българско и 500 османско!Вземи малко се ограмоти и тогава обяснявай каква е България!
253
16
 
2
 
! Отговори
до 269 от славянин преди 6 месеца
Я -а-а, един ''велик'' бълхарин се засегнал от фактите, че то вашата ''велика'' *** всеки я знае, че е най-мизерната държава не само в европа, ос.ан ганьо бълхарски!
252
7
 
2
 
! Отговори
до 265 от славянин преди 6 месеца
Петров, горкият ''велик'' бълхарин нe знае в кой свят и в кое време се намира, толкова е ''ориентиран'' пространствено-времево! Само дето пропусна да спомене, че ''вeликите'' му бълхари над половината от официалната си история са прекарали в РОБСТВО, че даже се е налагало ''склавите'' да ги освобождават от най-тежкото и най-дългото им такова!
251
1
 
13
 
! Отговори
Типичен турчин преди 6 месеца
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!Джендър не е-Конвенция прави!
250
7
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 месеца
До до юнал от слав

Ште расбереш ти Аллям Дулиллях
249
8
 
7
 
! Отговори
до аамет от слав преди 6 месеца
Аамете, ако не беше руското ''робство'' да ви ограмоти и изучи безплатно, да ви вкарва във ВУЗ-овете с тройки, да ви построи къщи от тухли и керемиди, да ви смени потурите с панталони, сега още щяхте да живеете в колиби и да спите с козите и овцете си!
248
0
 
7
 
! Отговори
до ахмед от слав преди 6 месеца
Аамете, прекалил си с блъскането на тиквата в пода, вътре в нея е станало тюрлю-гювеч!
247
22
 
6
 
! Отговори
Ахмед Сюкри преди 6 месеца
По младите да четат това.
До 1989 година бяхме под руско робство. Всички имоти бяха отнети. Над 3 милиона българи бяха убити. Само по време на руското робство.
Хората нямаха жилища и работа.
Благодарение на Турция и САЩ България е свободна днес.
Истинският враг на България е Русия.
246
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
.......а във ФИРОМ драги българи поне 300000 "антички"ненормалника са на акъла на тая Велиновска и Де-билковски,положението е страшно.
245
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
просия не си дава КОМИНТЕРНОВСКОТО ЧЕДО!Според една "новинарка"и "общественичка "У ФИРОМ ЕС,НАТО И ВАШИНГТОН СА НЕОФАШИСТИ,НЕОКОЛОНИАЛИСТИ И НЕ МОЖЕ ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ АНТИЧКИ МАКЕДОНЦИ ДА СА В ЕДИН СЪЮЗ С ВАНДАЛИ,ВАРВАРИ И О.МЕРСИ-ВУЛГАРИ/наша милост БЪЛГАРИТЕ!!Те цивилизованите антички племена ще затрият семката на вандалите,варварите и ВУЛГАРИТЕ ама тоя път окончателно.Това казва другарката Мирка Велиновска,първа другарка на оня с *** НЕДОДЕЛКО Миленковски,СЕГА ПАК СА В ОФАНЗИВА.
244
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До До 245.Бих казал нормален човек :) Сега виждаш ли що сме на тоя хал? Щото в СССР исзтрелваха по два Сателита седмнично само от една локация,имаха този ресурс ,а в Щатите и Русия съществуват цели отдели с прерсонал наброяващ наш "Голям град които се занимават с подобни въпроси и възможни сценарии.Разиграват всевузможни сценариий за в Бъдеще и са наясно с задаващите се такива.А ние тука -по 5 лв килото Пазарлъци на дребно.Ами не става .Няма как
243
8
 
6
 
! Отговори
до 231 от славянин преди 6 месеца
На последната олимпиада през 2016-та в Рио де Жанейро България се класира на 65-то място в света с 0 (нула) златни медали, 1 сребърен и 2 бронзови медала!!! Най-лошото представяне на България от всичките и участия на олимпийски игри! Да живее демокрацията! Де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я!
242
4
 
7
 
! Отговори
до 231 от славянин преди 6 месеца
Пропуснах да напиша, по точно не ми стигна мястото в карето за нивото на спорта в България по времето на ''упадъчният'' Ами нивото на спорта тогава беше световно върхът на спортните успехи тогава беше на олимпиадата в Сеул през 1988-ма - 6-то място в света!!!!! Преди нас са само САЩ, СССР, ГДР, ФРГ и още една държава не помня коя беше! България печели тогава 10 златни 12 сребърни и 13 бронзови медала!!!
241
1
 
2
 
! Отговори
Георги преди 6 месеца
До П.Петров Конспиративно? По скоро сценарии,един от възможните които е добре да се избегне,но все пак нямаме достатъчно данни.Психоративно е ако ти споделя ,че използват Колайдерите в Церн,на територията в Северна Америка,и в Япония има такъв за насочване на времевите линии в най изгодния сценарий за тях-Но засега изключват .Някой по "старши" от "Летящите чинии" не им позволява.Да не говорим какво има в Багдат-Старгейт-от Вавилон Шумер,Тигър Ефрат -останало ,не само петрола ги интересува там..
240
2
 
6
 
! Отговори
до 231 от славянин преди 6 месеца
Сбърках само годината: не 1973-та, а 1971-ва, тогава Маргарет Тачър посещава България и въпросното училище! Пиши в гугъла: ''Маргарет Тачър удивена от българското образование преди 45 години'' и ще ти излезе инфото със текст и снимки!