Газта по "Турски поток" тръгва до края на 2019 г.

Втората тръба на газопровода ще преминава през България
27 окт 2018 15:45, Анисия Иванова
101
Газта по "Турски поток" тръгва до края на 2019 г.
Снимка: архив БТА

Въвеждането в експлоатация на двете разклонения на газопровода "Турски поток“ трябва да се случи до края на 2019 година, се казва в материали във връзка с визитата на руския президент Владимир Путин в Истанбул.

Руският президент ще вземе участие в четиристранната среща на върха за Сирия и ще проведе двустранна среща с турския си колега Реджеп Таийп Ердоган, съобщава РИА Новости.

"Турски поток" ще се състои от две разклонения с мощност 15,75 млрд. куб. м. всяка, положени по дъното на Черно море.

Първата тръба е предназначена за доставка на газ до турските потребители, а горивото по втората трябва да бъде изнасяно в страните от Южна и Югоизточна Европа.

Както пише РИА Новости, в края на май стана известно, че "Турски поток“ ще бъде продължен към България. Освен това от Будапеща изразиха надежда, че газопроводът ще бъде достроен до Унгария, пише "Фокус".

Тези дни от "Газпром" съобщиха, че морската част на "Турски поток“ е построена на 95%, а съоръженията на руското крайбрежие при Анапа са завършени и сега се пускат в експлоатация. В Турция продължава строителството на приемния терминал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
български народ преди 5 години
Хъб, хъб , ама все на нашия гръб. 2+ милиарда +-самолетчета 2 милиарда+-КТБ 4 милиарда /ако си спомняте Б.Б. тегли заем 4 млрд без много обяснения/+-текущия дълг, не съм сигурен ,но е около 10 милиарда= ЧЕСТИТО!
71
2
 
2
 
! Отговори
до чери преди 5 години
разликата е огромна затова Бушмените газ пикаят а вожда им готов на всичко само да им вземат газа за Европа За цените в пъти по изгодни за нас и целия ЕС
70
3
 
10
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 5 години
До АнонименИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ "ЮЖЕН ПОТОК" И ОТКЛОНЕНИЕТО ОТ "ТУРСКИ ПОТОК"?РАЗЛИКАТА Е ЧЕ СЛЕД ВЕЛИКИТЕ ПРИКАЗКИ ИДВА ОТРЕЗВЯВАНЕТО И РЕАЛНОСТА И БЕЛГАРИЯ С ПОДВИТА ОПАШКА ОТИДЕ ДА СЕ МОЛИ НА ПУТИН. ГОЛЕМИ *** СМЕ.
69
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре че спряхме южен поток Набутването беше огромно
68
3
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И сега вместо да взимаме комисионна за транзит - ще я даваме на Турция..
67
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме директен контакт и удобство за тръба за газ от Русия,ЮП беше проект на няколко европейски държави,в Европа искат тази газ и ние искаме директна връзка с газ от Русия,но трябва да се отстоява този интерес!Това е наш интерес.И когато имаме тръби,няма тук да ни пълнят природата с токсични коктейли от фракинг и ни умъртвяват земята!Всички страни от ЕС трябва да отстояваме интереса си!Трябва да сме луди,да не купуваме газ директно от Русия,без посредници!
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От първия месец всичката да се изпразни в на герберите тръбите дано!
65
16
 
14
 
! Отговори
Не вервам на Русия! преди 5 години
ВЕРВАМ САМО НА ЕРДОГАН И ТУРЦИЯ!ПРИ СУЛТАНА , СЕМЕЙСТВОТО МИ Е ИМАЛО ПАРИ , ИМОТИ И БРОИЛО ЖЪЛТИЦИ.СЕГА СЛЕД Т.Н."РУСКИ СОЦИАЛИЗЪМ"--- У БЪЛГАРИЯ , БРОИМЕ СИ САМО ВЪШКИТЕ !
64
5
 
6
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Па аз повервах на *** за пустия му хъб ,пуснаф си отопление на газ,и днес цепиф дръва да са топла зимъска...не ли щехме да сбираме сичкия този газ у тоз хъб,на нас да ни е без пари и целия ЕС да ни играе по гайдата,да им го арчим по две и по три.....
63
3
 
19
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
На какви "критерии"не отговаря, истината е Руснаците имат газ Европа има нужда от нея, а това че България е малка и зависима държава която не може да отстоява собствените си интереси е за наша сметка.
62
3
 
7
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
но ГАЗ в българския език е то МЪЖКИ РОД
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обяснете едно бе хора, като е стигнал Турция за къде ще продължи, това е въпроса??В ЕС не може да влезне, защото не отговаря на критериите, тогава къде? Хаде де нали има много умници?
60
18
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
До 50За кой мост говориш? За тоя дето още недоправен го затвориха за ремонт?И какво да й гледам на Рашата. Москва с дворците на олигарсите или провинцията затънала в кал, където мъкнат вода в кофи?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лудият Макс" май не е вече толкова фантастичен трилър.Нещата натам вървят, въпрос на време.
58
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основен губещ от пускането на Турски поток е Украйна,след това е България защото всичките пари които ще влязат в Турция от транзита можеше да влизат в България.
57
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига сте говорили глупости.. българия никога не се е отказвала от южен поток. ние просто нямахме пари да строим и взехме заем от русия, гарантирайки със собствеността върху нашата тръба. а тези български номерца не вървят в европа. крайният резултат е плачевен - над 30 дка девстен плаж (паша дере до варна) са собственост на газпром и вероятно там ще цъфне затворен за българи комплекс като камчия, тръба няма, пари няма, а нашите политици си мрънкат и си харчат изработените комисионни под масата.
56
1
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
*** как бре на баце само хъбове му се привиждат нали натъкми газовия и го напълни та тия дни говори глупости и за агнешки хъб дето щял да залее чаршафите в Катар с хайванчета.
55
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като е тръгнал къде ще отиде!?Докато Пу тя не клекне пред ЕС газа ще си стои в Турция!
54
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква турска газ, алаанкооловци? газта си остава руска, само преминава през дадените страни. вие въобще наясно ли сте с тази тема? това е стока, която се транспортира. не става турска, българска, македонска, италианска и накрая швейцарска. остава си руска до края транзит държавите само получават такса пренос. а при нас не се получи, защото нямаме тръба и решихме да си 'изтъргуваме' бъдещите приходи от такси срещу руски заем за строежа на тръба. въобще не ругайте путин, ругайте нашите мекерета.
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
газът тръгва, казали..риа новости..те също така съобщиха, че руснаците са спасили българските и полските евреи, както и за македонската азбука..а вие си се карайте :П