Газта по "Турски поток" тръгва до края на 2019 г.

Втората тръба на газопровода ще преминава през България
27 окт 2018 15:45, Анисия Иванова
101
Газта по "Турски поток" тръгва до края на 2019 г.
Снимка: архив БТА

Въвеждането в експлоатация на двете разклонения на газопровода "Турски поток“ трябва да се случи до края на 2019 година, се казва в материали във връзка с визитата на руския президент Владимир Путин в Истанбул.

Руският президент ще вземе участие в четиристранната среща на върха за Сирия и ще проведе двустранна среща с турския си колега Реджеп Таийп Ердоган, съобщава РИА Новости.

"Турски поток" ще се състои от две разклонения с мощност 15,75 млрд. куб. м. всяка, положени по дъното на Черно море.

Първата тръба е предназначена за доставка на газ до турските потребители, а горивото по втората трябва да бъде изнасяно в страните от Южна и Югоизточна Европа.

Както пише РИА Новости, в края на май стана известно, че "Турски поток“ ще бъде продължен към България. Освен това от Будапеща изразиха надежда, че газопроводът ще бъде достроен до Унгария, пише "Фокус".

Тези дни от "Газпром" съобщиха, че морската част на "Турски поток“ е построена на 95%, а съоръженията на руското крайбрежие при Анапа са завършени и сега се пускат в експлоатация. В Турция продължава строителството на приемния терминал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немой да се косите, не ние спряхме ЮП, само ние опрахме пешкира, дет се вика. Защото в проекта се бяха включили италианската ЕНИ, френската Електрисите де Франс, всички страни по трасето имаха съответните АД Южен Поток. Обаче никой нищо не каза когато ни изкомандваха началниците. Освен това сега вече се внушава идеята, че Путин сам бил спрял проекта, щото не бил изгоден, и не отговарял на евро правилата. Те правилата на играта може да ги променят както си искат, но не могат да спрат играта.
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че горивата поскъпват. Таха к хазната ще влязат повече пари от ДДС и акциз и любимият на всички ни Борисов ще може с пълни щепи да раздава на народа.Така чме бензин и дизел по 3 лева и газ по два лева ще бъде добре за бюджета.
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРСКИЯТ ГАЗ ЩЕ Е МНОГО ПО-ЕВТИН ОТ РУСКИЯ.ТАКА ЛИ ,БЕ , МУНЧОВЦИ?
49
2
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Спейсчо, въпроса ти е риторичен, нали?То и Русия изнася за Китай, Ямалски вт. газ по северните морски пътища. разликата в температурите е факт. А за да компенсира тази разлика, танкера използва част от газа за поддържане на температурата, при която стоката да е течна. А това го плаща и клиента. И всичко това е борба за всяка минута. А ако се случи танкера, да се замота, повече от прогнозното време, може и нищо да не занесе в крайната си точка. За евентуални аварии, ми е бедно въображението.
48
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори янките започнаха да си закриват находищата за шистов газ като нерентабилен, *** ще почне да ги открива.
47
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората правят потоци, строят централи. Ние плащаме на Борисов разходките по света.
46
24
 
5
 
! Отговори
ЩЕ ИМА И ГАЗ! преди 5 години
РАНО ИЛИ КЪСНО--ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ!!НЕИЗБЕЖНО Е, ВЪПРЕКИ САБОТАЖИТЕ НА РУСКИТЕ ИБРИЦИ!
45
10
 
9
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 5 години
НАШИЯ ВЕРЕН СЪСЕД ТУРЦИЯ ---ПАК ЩЕ НИ СПАСИ ОТ СТУД И ГЛАД!С КОМШУЛУКА --ВИНАГИ СМЕ НА СПОЛУКА!РУСИЯ ДГД!!!!!
44
22
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Ако Путин не беше нападал Украйна и не беше откраднал Крим сега нямаше да има нужда от турски и южни потоци-нямаше да се харчат за излишни маркучи да обикалят Украйна.Но сега имаме едно предимство. В България няма да влиза само руска газ както беше до сега и няма да ни извиват ръцете руските капиталисти.
43
6
 
25
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До привет от ГерманияЩо бе отворко да не би Германия да доставя газ от Марс аре глей си работата и не давай ялови съвети за шистовия газ . Никой не е луд да си трови земята заради интересите на разни "добри" бизнесмени.
42
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да тръгне.Предишната версия беше февруати 2019.
41
3
 
16
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Абе смугъл,мръдни към Рашата,поразгледай я,разкарай си седем годишното голфче по Керченският мост и тогава си изнасилвай клавиатурата..Може да ти кацне нещо на шапката...
40
24
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Разкарайте рубладжиите от властта и с помощта на западните държави започнете да произвеждате шистов газ ! Така няма да сте зависими от руски и турски потоци , хем ще имате газ за себе си , хем за износ към цяла западна Европа !
39
4
 
7
 
! Отговори
Тиквоооо! преди 5 години
Къде си в тази схема?! Кажи бе!!
38
3
 
18
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
то тая газ по тоя паток все тръгва от следващата година и все не тръгва и така вече има нема 5 години---------Защото уж газовата тръба трябваше да мине през Бг (Южен поток), но ние първо го "замразихме", а после се отказахме от него.Това разбира се забави проекта с няколко години, но не се съмнявай и Северен поток-2, и Турски поток ще заработят до края на 2019г.И вместо да печелим по 400 милиона евро годишно от транзита на газта, сега "ще лапаме мухите".
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До37. При положение , че трудоспособното население око1.5 ми. е на запад.Другото е 2 мил. тук. Това население няма как да се брани от руската мечка. Освен само и задължително в съюс с ЕС и НАТО
36
1
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
42 А как изнася Катар втечнен газ ъам какви са температурите
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то тая газ по тоя паток все тръгва от следващата година и все не тръгва и така вече има нема 5 години,като с магистралата от Москва до Петербург все ужким ще е готова следващата година и все не е готова :)
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам гърците да са толкоз безумни, че да построят терминал за вт. газ. При 35+ градуса, танкера ще се напича до 60+. Ако направят беля. ще им събираме останките отсам Родопите.Та толкоз за вт. газ по южните ширини.
33
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Българите сме сред най-умнита хора. Създали сме азбуката, компютъра, покръстили сме руснаците, построили сме египетските пирамиди.