Зоопарк от ада: Потресаващи условия, изнемощели животни...

11 животни са спасени от зоопарка в албанския град Мбростар
29 окт 2018 19:15,
32

Снимка: "Четири лапи"

Единадесет животни. Толкова са били евакуирани вчера при спецакция на международната организация "Четири лапи" в частен албански зоопарк. Сред спасените животни са... трикрака мечка и три лъва, които временно са настанени в зоопарка в Тирана.

Акцията се е провела в албанския град Мбростар. Зоопарка е бил наблюдаван още от 2015 година, но заради законови пречки до този момент от "Четири лапи" не са имали право да се намесят. Изненадващата операция вчера хванала неподготвена управата на зоопарка.

От организацията успели да получат достъп с помощта на полицията, която разбила вратите на зоопарка. Тогава се натъкнали на потресаваща гледка.

Според германския ветеринарен лекар д-р Марк Гьолкел, всички животни са били в лошо състояние: "Това, което видяхме, беше шокиращо: малки клетки с объркани животни, потънали в мръсотия. Един от лъвовете, Ленси, има подуване на конюнктивата на лявото око, което трябва да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е изключително слаб и с ясни признаци на сериозни поведенчески проблеми".

В средата на този месец бяха разпространени снимки на ужасяващите условия, в които живеят обитателите на зоопарка. Те бяха публикувани от различни европейски медии и предизвикаха вълна от недоволство и критики.

Зоопаркът в Мбростар е обявен дори за най-лошият в Европа и за "зоопарк от ада“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно закриване и на българските
29
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Кога ще ги забранят зоопарковете за развлечение със закон!!!
28
2
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 5 години
Ми то и в София зоопарка е така, ама от 4 лапи не смеят там да влязат, защо ли??? А я вижте и малките провинциялни зоопаркове из провинцията, още по-зле е!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Албания, там е така и за хората извън туристическите дестинации. По начало тоя етнос е още в ранното средновековие като манталитет и разбирания, там все още се трепят заради семейни вражди от преди 300-400 години, делят се на геги и тоски, за тях убийството е нормално нещо. Няма как такива хора да имат състрадание към животните.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоопарковете трябва да се закриват вече малко по малко както става с цирковете с дресирани животни. Те са отживелица, те представляват доживотен затвор за живи същества, което е чудовищно направо. сега има филми, телевизия и прочие начини да се видят животните в естествената им среда, не е необходимо да се затварят в клетки и да играят в циркове само заради садизма на малките човешки ур-одчета.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоопарка в София е същия почти. Да те е страх да си заведеш детето, ужасяваща картина, абсурдна мизерия и тормоз на животните, жалка картинка и много мъка.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Албания, повече не може да се очаква. Те хората там се мразят и се избиват на племенна основа, какво остава да са им наред зоопарковете.
23
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Елате в Ловеч да видите каква е смрад,мизерия, всичко изпочупено! Да го затворят по добре! Дадохме си парите на вятъра!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас дори в София зоопарковете са ужасни. Идете например в Измир, да видите какво е истински зоопарк. Има големи пространства с оборудван естествен хабитат на животните. Те имат къде да се движат, между клетките /не е редно и да се наричат клетки, защото не са такива/ има големи разстояния за да не си пречат животните и да не се дразнят.У нас също "Четири лапи" трябва да спасят животните от ВСИЧКИТЕ ни зоопаркове. Ние нищо нямаме като хората. Дори животни в тях не можем да гледаме.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Зоопарковете са необходими ,не само за развлечение,но и за обучение по биология,доста от децата вече не са виждали коза или крава през живота си и не знаят откъде идва млякото."Toa пък! Ахахах!В зоопарка като отидеш всичко друго има, само не питомна коза или крава, които да дават мляко. Вярно, може да се каже, "ами ей такова животно, обаче опитомено", обаче не е същото. Всеки родител може да заведе детето си на село или на разходка в планината, където дори ще бъде по-полезно.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Не и им трябва.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един народ ще го разберете що за народ е по отношението му към животните.
18
0
 
10
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
До ДедоАми българските ? Не разбирам защо трябва да има зоопарк във всеки град. Посетих няколко ... всички са зле
17
3
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Албанци,бре - някой учуден има ли?Имам повече емпатия към животните,отколкото към целия албански народ!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоопарка България от 30 годин е така .
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зоопарковете са необходими ,не само за развлечение,но и за обучение по биология,доста от децата вече не са виждали коза или крава през живота си и не знаят откъде идва млякото.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на 4 лапи!!! Да спасяват животните докато е време! Освен пари е нужна интелигентност и много голяма любов към животните, за да знаеш как да ги гледаш.
13
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЛУПОСТИ!!ВИДЯХТЕ ЛИ , ЧЕ ЕДИНЯ ЛЪВ ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ ЯДЕШЕ ПОВЕЧЕ ИМАШЕ МЕСО В КЛЕТКАТА МУ!!!В НАШИЯ ЗООПАРК ПРЕДИ 10 ГОДИНИ ЛЪВА БЕШЕ ПОЛКОВА ОТСЛАБНАЛ ОТ НЕЯДЕНЕ, ЧЕ МУ СЕ БРОЯХА РЕБРАТА!
12
9
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Евреите няма да допуснат закриването на зоопарковете. Че те там пият кръв?!
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв зоопарк от ада те не са ли виждали наще. Ловеч, Плевен, Габрово, Ст. Загора хищниците и т.н. В България трябва да има само един зоопарк и да е като хората, щото и тоя в София не е китка.