Чакаме ресурс от газопровода "Ийст-Мед", Нетаняху обеща

Благодари за сътрудничеството със службите на Балканите
74
Чакаме ресурс от газопровода "Ийст-Мед", Нетаняху обеща
Снимка: БТА

Вие сте истински приятели, чест е за мен и моята държава да присъстваме на тази регионална среща. Това каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, който участва в пресконференцията след Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция "Евксиноград". Той благодари на Бойко Борисов за домакинството и за това, че е участвал в срещата.

Още по темата

Бенямин Нетаняху определи срещата като много подходяща, за да се обсъждат различни теми в регионален аспект.

Израелският премиер припомни, че евреите са претърпели изключително неприятни неща по време на Холокоста, но на Балканите са се намерили смели мъже и жени, които са се изправили и с гърдите си са защитавали живота на евреите многократно, което няма как да бъде забравено.

Той поздрави и благодари на лидерите на Балканите, защото имат единна позиция срещу антисемитизма. За него е много важно и полученото съпричастие във връзка със стрелбата в синагогата в САЩ.

Бенямин Нетаняху посочи, че израелските служби са предотвратили множество терористични атаки и това се е дължи и на доброто сътрудничество със страните от Балканите.

На двустранни срещи с всеки един от колегите му, както и на общата среща, е било обсъдено как да се задълбочи сътрудничеството с Израел.

Технологията, енергетиката и сигурността са трите сфери, които за израелския лидер са много важни.

Обсъдено е как Израел може да помогне в постигнато на целите в енергийните доставки. В сферата на енергетиката са обсъдени два проекта, като целта е да се повиши ефективността на енергийните доставки.

Единият от проектите е газопроводът "Ийст-Мед" /Източно-средиземноморския газопровод/, който ще е най-дългият газопровод и ще подпомогне диверсификацията на газовите доставки на Балканите.

По отношение на сигурността Бенямин Нетаняху изтъкна, че големият проблем е Иран и трябва да се направи всичко, за да се предотвратят враждебните действия на тази страна, които са насочени и срещу Европа. По думите му е много важно за стабилността на региона и на света Саудитска Арабия да остане един стабилен регион.

Премиерът на Израел добави, че много израелски туристи посещават България, Гърция, Сърбия и Румъния, което показвало, че народите се обичат.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Sonntag преди 4 месеца
думата ми скрита е ЧАФУУД....сещай се, снахо! :)
62
0
 
0
 
! Отговори
Sonntag преди 4 месеца
УУУжасТ! Приятел на *** е жив ЛИЦЕМЕР! Ах, българино! - до къде ли ще е падението ти??????.................
61
0
 
1
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 месеца
Не чакайте нищо българи!Няма да позволя да получите газ и каквите и да е горива от друг източник.Ще ми плашате та свят ще ви се завие.ТОЧКА!
60
1
 
0
 
! Отговори
психо преди 4 месеца
щом и китайците ни отбягват ,всеки да си направи извода,кукла на конци
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
IZRAEL I GAZ, SMIAH V ZALATA.
58
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Г-н премиерът в стремежа си да достави природен газ изпуска контрола над реалността и я бърка с мечтаното. Находището не е с уточнен обем, тепърва предстои разработването му, което продължава 8-10 години. Б.Б. пак бълнува за хъб Балкан. Нека все пак има предвид, че тъкмо заради това находище Италия се отказа от газовото трасе TAP.
57
2
 
1
 
! Отговори
МАШИНОТРОН ЛОБОТОМОВ преди 4 месеца
До Анонимен Хаааа верно бе.Много странно 2018година на газовата истерия БОЛЬШОЙ ЭКОНОМИЧЕСКИЙ ТЕАТР Русия продава газ на САЩ(И НЕ САМО НА ГЕРМАНИЯ СЪЩО) ТЯ ОТ СВОЯ СТРАНА ПРОДАВА НА НАТО И ВТЕЧНЕН ГАЗ НА ПОЛША И БАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ЗА КАКВО НИ Е ПИТАМ ГАЗ ОТ ИЗРАЕЛ?????КАТО ТРЪБОПРОВОДА НА ГАЗПРОМ ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ НАС А ГОРИВА БЕНЗИН ДИЗЕЛ КОЙТО ПРЕДЛАГА ПО ДОБРА ОФЕРТА СИРИЯ И ИРАК ПРИМЕРНО?
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТОЗИ НА СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧА НА РИБАР, КОЙТО ЛЪЖЕ ЗА РАЗМЕРА НА НЕУЛОВЕНАТА РИБА.
55
0
 
2
 
! Отговори
КОМУНИСТА преди 4 месеца
ОТ ТУК НА СЕТНЕ САМО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПИШЕТЕ ВУЛГАРИЗМИ , ЗАЩОТО НОВИНИТЕ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ......ЗАПОЧНА СЕ И НЯМА ДА ИМА КРАЙ
54
6
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 месеца
Не, от първа ръка го казвам, това са инвестиции от САЩ.
Израел няма опит в тези технологии, да не говорим за чистота, преработка, изграждане, финансиране, имат находища, но дотам!
САЩ са инвеститорите.
Да сметнем компании - американски, такси, възвращаемост, оскъпява се безбожно.
Като сложим Гърция - мита, и др.
Поредният опит на САЩ да подчини Европа.
А фактът, че България няма двустранно сътрудничество роуминг, високи технологии - включително въоръжени сили, борба ракови заболявания
Смешки!
53
3
 
6
 
! Отговори
Към 53 от д-р Владов преди 4 месеца
Погледнах сериозно към идеята. Убеден съм че може да се получи. Но не за една година, а за малко повече. Човек пърди 20 до 30 пъти на ден, като всяка следваща пръдня е по-малка от предшестващата. Но при едно добро подхранване с бобови храни може да се осигури и по-голям обем. Все пак е по-лесно и по-икономично от доставянето му през девет морета и планини.
52
2
 
8
 
! Отговори
окйоБ преди 4 месеца
Все пак най-сигурния газ остава сутрешният в тоалетната чиния. Според биолозите обемът на една яка сутрешна пръдня е средно един кубически дециметър газ метан с примеси от сероводород. Горе-долу по състав като израелския морски газ. Потреблението на България днес е около три милиарда кубични метра на година. Хиляда яки пръдни са един кубичен метър газ. Умножете по три милярда, ще получите един трилион. Има надежда да се съберат за една година. Проблемът е Боко да намери начин за съхранението му.
51
5
 
6
 
! Отговори
Ели преди 4 месеца
Ще има да чакаме....
Израел няма тези технологии, говоря за газопровод, не за водопровод.
Имат находища, но, но...
Сиреч, ще идва от САЩ, през Средиземно и Гърция.
Нямат и тази чистота.
Израел да ни помогне във военните технологии, и програмисти.
Там са силни.
Чудно ми е защо не предложиха оферти за високи технологии.
Имат разработки за лечение на няколко вида рак?
Чисто протоколно равнище, нямат ни доверие!!!
Какво стана с Южен Поток?
Смешно, много смешно!!!
Да не кажа идиотско!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Говори се за газ, но не и за газифициране на страната.Там, където има газ излиза скъпо, и няма да стане по-евтино. Освен това сме малък консуматор с 3мрд куб.м. Обаче се натискаме за газ за транзитиране, там е далаверата.
49
2
 
12
 
! Отговори
тонката преди 4 месеца
А бе пичове, ние от толкова места чакаме газ, че ако ни я докарат всичката наведнъж, ние нямаме толкова бидони да я държим бе?! Айде да откажем поне американската шистова, партньори са, ще ни влязат в положението?
48
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Дедо Боцо чака... По Иван Нетаняху... А пет милиона деби ла лапат муи
47
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
самия факт че новината е отразена и по руските медии, а под нея един куп путински тролове заклеймяват България, означава че всичко е доста сериозно и доста напреднъл етап, няма никакво съмнение че тая газ ще дойде до Гърция, вече дали ние ще се възползваме е отделен въпрос
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде сега и нова газ , ми то от къде ли не беше - Кувейт, Азърбейджан, Египет, Черно море. Кво ше е праим тази газ вече.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 47
Естественно че Израел има газ бре тролейбус Петрбургски, и не само Израел а и в Кипър бяха открити доста сериозни находища, една част от тях попадат в икономическата зона на Гърция затова се подписа и договор за този газопровод Израел-Кипър- Гърция, наред с него се предвижда и строитеолство на терм,инал за втечняване на газ в Кипър
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Господи, не съм предполагал, че в България е имало толкова много лaпни-шарани!!! Имам чувството, че всички нормални люде са се изнесли нанякъде, а тука са останали такива безмозъчни същества, че една логическа връзка не могат да свържат..........то не бяха газови хабове някъде откъм Далечния Изток, строим атомна централа от близо 30 години и все още е един "гьол".......абе въобще........ПЪЛНА СКРЪБ!!!