След Евксиноград: Готви се Балкански Бенелюкс?

Идеята не е нова, но сега получава легитимация
4 ное 2018 13:04,
136

Четиристранната среща във Варна във формат България-Гърция-Румъния-Сърбия дава силна заявка за "Балкански Бенелюкс", коментира в предаването "Брюксел 1" проф. Владимир Чуков.

Идеята за "Балкански Бенелюкс" не е нова, но с тази среща тя получава легитимация. По този начин нашият район се бори да излезе от периферията.

Присъединяването на израелския премиер Бениамен Нетаняху към четиристранната среща България-Гърция-Румъния-Сърбия във Варна е знаково, според проф. Чуков.

"Страната търси пазар за новооткритите си находища на газ - пазар, който може да реализира в четирите балкански страни, като по този начин намали зависимостта ни от руския газ", заяви още Чуков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и между другото докато нашите русофили въздишат по руския газ, сериозни находища бяха открити освен в Кипър и Израел още в Албания и Унгария/Панония/
61
0
 
2
 
! Отговори
58 преди 5 години
А какво ще стане с доставчиците на 70 процента на газ за Европата защото Европата купува само около 30 процента от Русия, а? Какво ще правят останалите?
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55Със Сирия няма нищо спорно, сега в България не се говори много за това, щото някак си на руското газово лоби не му изнася, но иде реч за така наречения енергиен триъгълник Гърция-Кипър-Израел, подписане е меморандум още преди 2-3 години иде реч за находищата Левитан, Афродита и Тамар, които са в икономическите зони на съответните държави, Турция като цяло предявява претенци към Афродита, но Израел достатъчно ясно им каза че те непризнават Севрен Кипър и за тях това е Кипърска зона
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко "гущера" платиха на г-н Чуков за толкова съсръжателното интервю ми е крайно интересно. Следва огледално прочитане по методът "Леонардо Да Винчи" и ще разберем за кого работи и на кого служи г-н ВоКуч (слепи ги ражда).
58
2
 
5
 
! Отговори
американският преди 5 години
газ на терминала в щата Алабама е по-ефтин от руския. И така ще бъде 20 години. Справка Полша.
57
6
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименНаходищата на Израел са спорни със Сирия, а Сирия няма да пусне конкурент на руския газ. .....................Те и водните находища в западния бряг са на палестинците , ама евреите контролират тези водни находища и продават палестинската вода на палестинците ! С евреите шега не бива ! Поставят ли си една цел , постигат я независимо от това какъв е интереса на руската *** или на миризливия султан Ердоган
56
3
 
5
 
! Отговори
Глашатай преди 5 години
Бойко Великолепний!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световното през 2030 г. е само кандидатура и никак не е сигурно Почти всички проекти на новия балкански съюз са пред провал.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Находищата на Израел са спорни със Сирия, а Сирия няма да пусне конкурент на руския газ. Кипър е във война с Турция и Турция също ще иска находищата. Гърция и Турция спорят за островите още от ПСВ. Евентуална война ще забави помпането поне с 20 години и България си остава с руски газ но през Турция а не през Украйна и по-дълъг и по-скъп транспорт. Таксите за бюджета също губи.
53
9
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Сега стана ли ви ясно , че няма незаменими продавачи , а има незаменими купувачи ! Производители винаги се намират , но богати купувачи като ЕС трудно се намират ! Руснаците и турците ще си късат косите от яд !
52
4
 
2
 
! Отговори
ВАРНЕНКА преди 5 години
Няма да *** остайте днес да се самовглъбявам. Ясно. Който допусне подобна МРЪСНИШКА Сделка в Културен, Икономически и Стратегически Град като ВАРна Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!.
51
0
 
3
 
! Отговори
47 преди 5 години
Явно шнапса ти го е правил агганистанец с местни подправки.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приемат го като нова ниша за политически спекулации за власт и пари. А народа много не го интересува.
49
3
 
2
 
! Отговори
44 преди 5 години
Не знам. Само знам от теб, че последните 30 и предшестеуващите ги 45 годинки все "комунисти" управляват в България. Май за да управляваме, не нужно да знаем какво е дъмпинг. Но можем да ви дъмпингьосаме когато си поискаме. Менда Стоянова.
48
2
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Чужди агенции коментират така смисъла на тази среща: спазване на санкциите срещу Иран..........И така , почвайте с минусите, умници!
47
7
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Морковите за руските диваци свършиха , време е за дузпа !Господ здраве да им дава на евреите ,че ще спасят Европа от зависимост от руски газ ! ЕС + САЩ + ИЗРАЕЛЬ = ВЕЧНА ДРУЖБА !
46
0
 
4
 
! Отговори
До Камата преди 5 години
Аман от прости псевдо ИТ аборигени. Потапяй в кашона под Харбър Бридж, клоши.
45
0
 
4
 
! Отговори
42 преди 5 години
Кога Германивта ти ще премине на еврейски газ? Или ти гуми гориш за да не плащаш на Газпром?
44
2
 
4
 
! Отговори
До Килохуй преди 5 години
Абе,невежо.Знаеш ли какво е дъмпинг.Аман от прости комунисти.
43
1
 
3
 
! Отговори
кака преди 5 години
Какви банани лапате там? Сенегалски или суринамски? Май повече суринамски.