Таксиджиите в Гърция стачкуват срещу споделеното пътуване

Вече бяха наложени по-строги регулации на сектора
8 ное 2018 15:07, Елка Василева
3
Таксиджиите в Гърция стачкуват срещу споделеното пътуване
Снимка: архив, Reuters

Гръцките таксиметрови шофьори започнаха 12-часова стачка в знак на протест срещу нечестната по думите им конкуренция от страна на операторите на услуги за споделено пътуване, предаде Ройтерс.

Гърция наложи по-строги регулации на сектора тази година, като включително наложи на операторите на приложения за споделено пътуване да кандидатстват за лиценз и да използват лицензирани таксиметрови шофьори.

Това накара компанията Юбер да обяви, че ще преустанови дейностите си в страната.

Синдикатът на гръцките таксиметрови шофьори свика стачка от 4 до 16 часа днес, като заяви, че много таксиметрови оператори продължават да предлагат нелицензирани услуги. Синдикатът представлява около 50 хиляди таксиметрови шофьори.

По улиците на Атина днес не се забелязват жълтите таксита, които обичайно присъстват масово в столицата, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фейсбук няма собствено инфо - хората го качват , uber нямат свои коли - хората ги осигуряват , airbnb нямат собствени жилища - хората ги предоставят....това е бъдещето
2
5
 
24
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Бакшишите навсякъде са супер прости и нагли и не обичат конкуренция, същото важи и за хотелиерите и АИРБНБ няма как да ги спрете *** такива, въпрос на време е.
1
7
 
14
 
! Отговори
Киро Лудото Ризов преди 5 години
Евала на гърците ! А тук някакви *** от такси Максим си връткат с частни коли и цялата държавна машина спи и се прави, че не вижда !