Македонска телевизия: Груевски е във вилата на Орбан

"Недопустимо е страна от ЕС да оказва подкрепа на такива лица"
14 ное 2018 10:37, Елка Василева
29
Македонска телевизия: Груевски е във вилата на Орбан
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

Бившият премиер на Република Македония Никола Груевски, който избяга от страната и поиска политическо убежище в Унгария, се намира във вилата на унгарския премиер Виктор Орбан, след като прекара първата вечер в Унгария в хотел "Коринтия" в Будапеща, научава македонската телевизия 1ТВ от свои източници.

Груевски снощи бе обявен за международно издирване.

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски заяви, че докато продължава процедурата за одобряване на убежище, Груевски не може да бъде екстрадиран. Единственото правилно решение е искането за убежище да бъде отхвърлено и Груевски да бъде екстрадиран в Република Македония и да си изтърпи присъдата, каза Спасовски за телевизия Канал 5.

Още по темата

Той добави, че не само е чудно, но е и жалко страна член на ЕС да бъде мястото, в което е дошъл осъден за престъпление бивш премиер на Република Македония. "Недопустимо е страна член на ЕС да оказва подкрепа на такива лица", каза Спасовски.

Съпругата на Груевски Боркица и майка му Надежда не са с него в Будапеща. Те са в Република Македония и са позволили на полицията да го потърси в домовете им, съобщи също така министър Спасовски по Канал 5 снощи, предаде БТА.

И Боркица, и майката на Груевски позволили вчера на полицията да провери домовете им и било установено, че Груевски не е там.

Спасовски уточни, че Груевски, който е в Будапеща и поиска политическо убежище в Унгария, не е избягал по въздушен път, а е минал границата незаконно, през зелената граница, която според министъра не може да бъде херметически затворена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усещам как ше се сдобие с вила във Боровиха, съсед на Янукович.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 Никога Груевски не е хвалил Русия ,а незнам и ,да е хидил там ,за разлика от редвните му посещения в Белград и републиките от бивша Югославия!С Орбан са стари дружки от ЕНП в която членува и ВМРО-ДПМНЕ
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо Греувски предпочете Будапеща пред Москва. Или и той като всеки друг русофил постоянно изказва хвалебтвия към Русия но задължително хвалебствията ги поднася от хиляди километри на запад от Москва.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един гастърбайтер в ЕС. Сигурно на първо време вместо да политиканства колко велик е Путин ще се заеме с поддръжката на двора на вилата на Орбан. Голям тарикат е Орбан, ще приюти колегата русофил в къщичката на градинаря а той ще му работи без заплащане само срещу храна и подслон а от време на време взаимно ще се възхищават на руския вожд.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Защото няма достатъчно биткойни да си плати нощувките.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не е избягал във вилата на войводата каракачаков?
15
3
 
3
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Азмразавибезплатно но ако ми платят директно ви почиствам
14
9
 
4
 
! Отговори
До 14 Weiss преди 5 години
Това са платени *** на сороските антибългарски НПОта. По конкретно това е малка група от София съставена от наркозависими същества с неустановен пол.
13
9
 
10
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
Не следя македонската сага и няма да взема отношение по въпроса кой какво защо там. Но ми прави впечатление как под всеки пост за магданоз и каквото и да е все се намират талази смели борци срещу Путин :-) И се питам, с какво толкова и кого точно дразни тоя Путин и тая Русия, че чак в Беге-то дават работа на толкова хора?
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишоците започнаха да се събират един по един. Сега остава Вучич да се скрие при Орбан както и Радев и Борисов както и шефа на италианската петолъчка и от там дружно да отидат да изкажат съболезнованията си на началника Путин по повод на санкциите наложени на Русия от САЩ. За санкциите на ЕС няма какво да коментираме защото те са мижи да те лъжем.
11
16
 
11
 
! Отговори
Румен до 1 преди 5 години
Русофобията е докарала на България 3 национални катастрофи. Писането на лозунги ти се отдава. Да не си бил комсомолски секретар?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Населението постоянно намалява , депутатите НЕ , администрацията даже расте....
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Груевски явно от Унгария ще организира и вкарва чети на ВМРО за освобождение на Македония от игото на ЕС!
8
2
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Още мъдрост ми дайте български сини мокасини, още.
7
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан се обозначи като най-видният путлераст в Източна Европа - жалко за унгарския народ и дадените жертви през 1956-а в Унгарското въстание срещу червената чума!
6
2
 
10
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
А ОРБАН ИМА ЛИ МАГНОЛИИ ??? Много ми е важно
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе вътрешното министерство на Р. Северна Македония беше много сигурно, че не е напускал страната. Половин Унгария го видяла, милиционерите не разбрали, че е там. Ех, ех... Колко смях има из балканската кoчина (и тяхната, и нашата и румънската). За подобни изцепки вътрешни министри подават оставки- примери от Белгия, Германия и къде ли не по белия свят- много.
4
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 5 години
75 години ви яхаме. Добре че измислиха интернета, та да се наслушаме на смелост.
3
5
 
1
 
! Отговори
Оливер преди 5 години
скоро ще открие на какви чудеса са способни държавите от ес. Ама тога ще и чувства.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан да стяга по една собичка за Боце и за Цвъки!