Франция, Холандия, Гърция, Англия - протести и сблъсъци

Демонстранти с качулки хвърляха камъни по полицаите в Атина
Обновена: 17 ное 2018 22:07 | 17 ное 2018 21:55, Камелия Цветанова
67
Франция, Холандия,  Гърция, Англия  - протести и сблъсъци
Снимка: Reuters

С масови студентски демонстрации в Гърция отбелязаха 45-годишнината от студентския бунт срещу военната хунта.

В Атина анархисти хвърляха камъни и самоделни бомби срещу полицаите, които отговориха със сълзотворен газ, съобщи БНР.

Още по темата
Хиляди студенти участваха в демонстрациите, отбелязващи 45 години от кървавия студентски бунт в Техническия университет в Атина. И днес, както  в паметната за гърците дата през 1973 година, студентите скандираха "Хляб, образование, свобода".

Най-мощната демонстрация се проведе в Атина, където студенти и ученици преминаха с национални знамена от университета до американското посолство.

Студентски демонстрации се проведоха във всички университетски центрове на страната. Към студентите се присъединиха много граждани, които участваха във възпоменателното шествие в памет на загиналите по време на бунта срещу военната хунта.

По традиция демонстрациите се ръководят от Комунистическата партия. Само нейните депутати бяха допуснати от студентите да участват в днешните шествия.

Анархисти се опитаха да създадат напрежение и хвърляха самоделни бомби "Молотов" срещу силите на реда.

Полицията използва сълзотворен газ.

Няма информация за пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: протестполицияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъсаха се управляващите у нас да плюят нашите протестиращи. В сравнение с другите ние сме кротки овчици. Дакато не се научим да протестираме както трябва, ще ни правят на маймуни.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са богати всичките и могат да си купуват гориво. Всеки Садик в Англия, Холандия, Англия може да си купи даже макдоналдс, освен гориво. И кока кола да пие!
12
14
 
33
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Гърците са смел народ.Когато Хитлеристка Германия иска да мине от тук,България отваря границите си за нейната армия и немците минават за две седмици безпрепятствено стигайки до гръцката граница.Гърците знаят,че не могат да спрат Хитлер,но въпреки това се опълчват.За два месеца Гърция дава 1,2млн. жертви.Смазват ги!Въпреки това още на границата посрещат немците с "OXI" изписано на склона на планината с камъни.Това е начина този малък народ да каже:"НЕ" на Хитлер и даде своя кървав принос.Поклон!
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И връзката с Холандия, Англия и Франция беше ????????
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 11Абе и ти не си светло,да не казвам катранено
9
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнизираните персо-гърци се мислят за християни , забравят че владетеля им Александър велики се е умешил с Песийка , всички гърци са *** , защо ли за толкова тъмни едва ли не роми
8
1
 
26
 
! Отговори
Никос Казандзакис преди 5 години
Не се надявам на нищо,не ме е страх от нищо,Аз съм свободен
7
4
 
38
 
! Отговори
закърнели преди 5 години
В Бг студентите не тачат протестите от миналото. Те нищо не тачат. Стрелят с газов пистолет по демонстранти. И стават членове на управляващата партия, за да ги наместят на мързелива службица с бонуси до пенсия. После се бият в гърдите, че били образовани, успешни и се развивали.В зората на Демокрацията студентите бяха по площадите. Слави и Ку-ку бенд бяха с тях. Днес Слави се големее. Чете аутокюто в предаването си и толкова.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повлякохме крак и запалихме света. Това е знак че самозабравилите се ояли се милионери трябва да им светне сто киловатовия прожектор че неможе да правят хората на ***. оти. Тази година имате още 280 милионера в мутроландия. Как ли са ги направили тези милиони с работа и кървава миньорска пот. Нееееее с вдигне на данъците цените на храните гражданската горивата транспорта и тем подобни сладки. А вие каксте имате ли с какво да облечете и нахраните децата си. И да нямате на никой не му пука.
5
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро светът ще потъне в кръв. Няма нужда от предсказания. Загубата на колонии от запада прерастна във вътрешно колонизиране за собствените си народи. Целия ЕС може да бъде сринат за седмица-две. Достатъчни са блокади на ключови транспортни възли. Ако има целенасочени блокади за дни с барикади за няколко седмици всичко ще се парализира.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е едно недоносче........
3
13
 
9
 
! Отговори
Зорба гъркът преди 5 години
Тия що не вземат,едно Сиртаки да му изиграят,ами стачкуват
2
24
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Що за тъпо заглавие, цялата статия за гърци... И то за шепа *** каквито има навсякъде.
1
6
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Повлякохме крак на Демокрацията в цяла Европа...